Kiemo aplinka žiemą: nuo dekoracijų iki apšvietimo idėjų

  Žiemos sezonas kartu su savimi atsineša daugybę pokyčių. Lauke spaudžia šaltukas, pasikeičia visa gamta, o jaučiamas dienos šviesos trūkumas skatina savomis jėgomis kurti geresnę nuotaiką ir savijautą. Natūralu, kad mums, žmonėms, norint jaustis gerai, reikia jaukumo ir gerų emocijų ten, kur praleidžiame daugiausiai laiko ir kur jaučiamės saugūs. Žinoma, tai mūsų namai. Veikiausiai kiekvienas siekia, kad būtent jie taptų ramybės ir jaukumo oaze po visų darbų bei kasdienių rūpesčių. Svarbu nepamiršti, kad jaukumą kuria ne tik namų vidus, bet ir lauko aplinka. Originalios kiemo puošimo idėjos žiemos laikotarpiu itin aktualios. Taigi aptarkime, kaip suteikti jūsų kiemui jaukumo. 

Dekoratyvinio apšvietimo elementai

   Jokia paslaptis, kad didelę įtaką jaukumui patalpose ir kieme suteikia teisingai pasirinktas apšvietimas. Žiemą tai ypatingai svarbu, nes anksti temstančios dienos staiga tampa niūrios ir nemalonios. Be įprastinio apšvietimo kieme verta pasvarstyti ir apie dekoratyvinius apšvietimo elementus, kurie erdvei suteikia dar daugiau išskirtinumo. Tai galėtų būti įvairios girliandos, šviečiantys žibintai, stikliniai gaubtai ar įvairių formų dekoracijos. 

Dailios lesyklėlės – ir naudinga, ir gražu 

   Puikia idėja žiemos sodo papuošimams yra lesyklėlės paukščiams, kurias gaminti ar dekoruoti galite patys. Toks sprendimas ne tik papuoš kiemo ar sodo erdvę, bet tuo pačiu bus ir naudingas darbas. Paukščiams žiemą maisto rasti sunkiau, tad tegul savomis rankomis paruoštas dekoracijos elementas tampa pagalba mažiesiems sodo gyventojams! 

Seni rakandai – naujas gyvenimas

   Jei turite namuose senų daiktų, kurie galbūt atrodė nieko verti ir besitvarkydami ketinote tokius išmesti, geriau neskubėti! Net ir seniai nebenaudojami žiemiški daiktai gali papuošti jūsų kiemą tapdami unikaliomis dekoracijomis. Pasirinkimų čia galima atrasti išties daug ir pačių įvairiausių: rogės, pačiūžos, slidės, žibintai ir kiti reikmenys. Tereikia pasitelkti fantaziją, ir restauruoti, kūrybingai pateikti daiktai žavės ne tik jus, bet patrauks ir kaimynų dėmesį! 

Langų papuošimai tinka ne tik Kalėdoms 

   Kas sakė, kad papuošimai ant langų tinkami tik žiemos šventėms? Tai tikrai netiesa. Juk nebūtina puošti langus kalėdiniais motyvais. Snaigės, sniego pusnys, medžiai bei kiti akcentai iš popieriaus, specialios dekoravimo priemonės, žvakių ar žieminių augalų kompozicijos kuo puikiausiai pasitarnaus ir praskaidrins emocijas bet kurią šaltojo sezono dieną! Nereikia vaikytis stereotipų. Namai ir jų aplinka – kiekvienos pasirinkimas. Be to, langų puošyba paprastai labai patinka vaikams. Tad atėjo laikas išlaisvinti kūrybiškumą! 

Tekstą rengė Indrė Skirkevičienė

Užsakymas ŠS Nr. 21-11-03