Ar ieškote naujo dujinio katilo?

    Ar šiuo metu bandote nuspręsti, kuris katilas geriausiai tinka jūsų namams – dujinis, elektrinis ar alyvos? Šiame straipsnyje mes jums paaiškinsime dujinių katilų privalumus ir trūkumus, kad žinotumėte, ar jūsų namams geriausiai tinka dujų modelis.

Dujinių katilų privalumai:

1) Geras energijos ir kainos santykis

Tarp dujų, elektros ir alyvos gamtinės dujos yra efektyviausias kuro šaltinis. Buitiniai prietaisai (katilai, džiovyklos, viryklės, orkaitės) sunaudos mažiau kuro, palyginti jeigu būtų naudojama elektra ir alyva. Taigi, tokiu būdu bus sutaupoma pinigų. Gamtinės dujos ne tik sunaudoja mažiausiai kuro, bet ir kainuoja mažiausiai, palyginti su elektra ir alyva. Norintiems sumažinti mėnesines sąskaitas, jums puikiai tiks gamtinių dujų katilas.

2) Nereikia papildomos patalpos alyvos laikymui

Namų savininkai, turintys alyvą naudojančius įrenginius, žino, koks tai gali būti varginantis dalykas. Alyvos talpyklų laikymas, šių rezervuarų priežiūra ir nerimas dėl alyvos pristatymo (ypač žiemą) gali sukelti papildomą vargą. Pereinant prie gamtinių dujų, kuras į jūsų namus atkeliauja dujotiekiais. Tai nereikalauja jokio papildomo vargo. Dujos į jūsų namus patenka per tiekėją, kaip ir elektra (tačiau pigesnės).

3) Dujinis katilas – draugas aplinkai

Gamtinės dujos yra vienas švariausiai degančių degalų, kurį galime naudoti. Alyva nedega taip švariai, o elektrinėse sukuriama elektra, naudojant kitus iškastinius degalus, pavyzdžiui, anglį, kuri taip pat nedega taip švariai. Norėdami sumažinti neigiamą poveikį aplinkai, pereikite prie namo, kuriame naudojamas dujinis katilas. Taupysite ne tik piniginėje esančius pinigus, bet ir aplinką nuo šiltnamio efektą sukeliančių dujų!

Dujinių katilų trūkumai:

1) Didelės pradinės išlaidos

Naujo dujinio katilo montavimas gali būti brangus. Pats katilas paprastai kainuos daug daugiau nei elektrinis ar alyvą naudojantis modelis. Tačiau tai yra gera investicija į ateitį. Galima išskirti šiuos pagrindinius dujinių katilų gamintojus: Bosch, Junkers, Viessmann.

2) Dujų nuotekio rizika

Nors gamtinės dujos yra labai efektyvios, netinkamu atveju jos taip pat gali būti labai pavojingos. Jei dujotiekiai, kurie transportuoja dujas iš tiekimo į katilą, nutekės, jūsų namai gali tapti labai pavojinga vieta. Dujų nuotėkis yra ne tik pavojingas kvepavimui, bet ir gali lengvai kilti gaisras. Jau nekalbant apie sprogimo tikimybę, esant tam tikroms aplinkybėms.

Usakymas ŠS Nr. 21-11-04