Širvintose apsigyveno sniego plėšrūnai

/ NERINGA TUŠKEVIČIENĖ /

/ Nuotraukos autorės /

   Širvintose L.Giros gatvėje apsigyveno plėšrūnai: krokodilas, liūtas, milžiniškas šuo… Tiesa, krokodilo gerietiška šypsena traukia ir vilioja jį paglostyti. Liūtas – kiemo puošmena ir šuo, kuris nebent negyvai užlaižytų. Gyvūnai tokie patys geriečiai, kaip ir juos sukūręs Arvydas Dačka. Mūsų viešnagės metu plačiai šypsojosi pro namų langą – karantinas, tad kontaktai vengiami.

   Ir tik labai prašytas trumpam išbėgo į kiemą papozuoti. Ir tai per atstumą.

  Su Arvydu ir jo žmona Rima kalbamės nuotoliniu būdu – messenger video pokalbiu.

  Iškritus pirmam didesniam sniegui Arvydas nukasė šaligatvį palei savo tvorą. Gavosi nemažas sniego kalnas. Tuomet darbštus ir kūrybingas vyras sugalvojo – reikia kažkuo tą kalną paversti. Taip gavosi dailus suolelis. „Na, tik prisėsti ant jo gal nerekomenduočiau,“ – juokiasi vyras. Suolelį nudažė guašu. Jis gavosi toks tikroviškas, kad vieną dieną Arvydo jaunystės draugas, eidamas pro šalį, pakomentavo, kaip jam pasisekė, kad komunalinis suoliuką prie namų pastatė. Net pasakius, kad tai suoliukas iš sniego, ne iš karto draugas patikėjo. Dar kartą nueidama atsisuku į suoliuką. Ne, tai jau net ne suoliukas, o minkšatsuolis, ant kurio visai smagu būtų praeiviui ir prigulti…

  Pirmas gyvūnas Dačkų kieme išaugo sausio pradžioje – nedidelis liūtas. Tiesa, jis jau spėjo ištirpti. Tad kai gamta drėbtelėjo sniego – Arvydas gavo nemokamos medžiagos kūrybai. Vyras pasakoja, kad vakare sugalvoja, ką darys, o iš ryto imasi veiklos. Kartu ir kiemą nusikasa, ir jį papuošia. Vyras juokėsi, kol kas sniego iš savo kiemo pakanka, dar rezervo turi – sniegas nuo daržo. Tad į kaimynų kiemus dairytis netenka. Jo žmona Rima juokiasi: ji pati jam nepadeda lipdyti. Šeima darbais pasidalijo – vyras lipdo, o ji fotografuojanti.

   Mums kalbantis krokodilas dar tik mintyse buvo. Tačiau penktadienį per pietus atvažiavus, jis jau raitėsi kieme ir draugiškai šypsojosi praeiviams. Šalia krokodilo išdidžiai tupi liūtas bei didžiulis šuo. Smagu ir praeiviams, ir anūkams. Visus lipdinius vyras nudažė guašu, kad linksmiau būtų.

  Darbštus širvintiškis juokiasi, kad pernai lipdė besmegenius, tiesa, sniego būta kur kas mažiau. Kieme, iš po sniego pūpso ir darbštaus šeimininko darbus liudija įvairios medžio figūros – nuo būdos iki medinio besmegenio. Vyras drožia medį, gamina lesyklėles, pina krepšius. Bet apie šiuos darbus rašysime vasarą, kai bus galima gyvai pabendrauti ir visus dirbinius nufotografuoti.

   Gal ir jūs arba jūsų kaimynai sukūrė sniego lipdinius? Pa(si)girkite. Juk taip smagu džiaugtis gražiais darbais. Nuotraukų lauksime info@krastozinios.lt

 

 

5 thoughts on “Širvintose apsigyveno sniego plėšrūnai

  • 2021-02-02 at 23:30
    Permalink

    Kai vaikai buvo mokyklinukai, visada lipdydavom gyvūnus: meškutes, šunis, įvairaus dydžio besmegenius, dinozaurus. Sniego būdavo pakankamai. Miestelio vaikai ateidavo pažiūrėti.

  • 2021-01-31 at 13:26
    Permalink

    Šaunu Dačkini,malačius.

  • 2021-01-31 at 12:28
    Permalink

    Šaunu, vis įdomiau

  • 2021-01-30 at 14:41
    Permalink

    Teko ir mums prisėsti ant sniego sofutės;)

  • 2021-01-30 at 13:01
    Permalink

    Su dukra vakar vakare ėjau pro šalį. Galvojau tikra sofa apsnigta stovi prie tvoros.

Comments are closed.