Tarybos narys rinkėjui: turbūt neturi, ką veikti

/ NERINGA TUŠKEVIČIENĖ /

   Dienos iki tarybos posėdžio, kuriame bus balsuojama dėl švietimo pertvarkos rajone, senka sparčiai. O tėvai, ir ne vien jie, vis dar turi galybę klausimų.

   Dainius Graužinis yra dviejų moksleivių tėtis ir aktyviai domisi planuojama Širvintų rajono švietimo įstaigų pertvarka. Jis organizavo parašų rinkimą, jis taip pat sukūrė grupę socialiniame tinkle.

   Visą informaciją ir parašus, surinktus dviejų skirtingų peticijų metu (viena tėvų ir mokytojų, kita – gimnazistų), kaip iniciatorius, Dainius išsiuntė visiems Tarybos nariams.

   Ir netrukus gavo pirmąjį atsakymą. Tarybos narys Virginijus Daugėla atrašė: „Turbūt neturi ką veikti.“ (laiško nuotrauką rasite po tekstu). Primename, kad V.Daugėla į Tarybą kandidatavo su Visuomeniniu judėjimu „Drauge kurkime Širvintų krašto ateitį“.

   Priminsime, kad Tarybos narys yra viešas asmuo ir privalo laikytis numatytų teisės aktų.

   O Širvintų rajono savivaldybės tarybos veiklos reglamente yra toks straipsnis apie tarybos nario pareigas. Jis skamba taip:

„235. Savivaldybės tarybos narys privalo::. Ir tuomet išvardintos pareigos. Kelias jų noriu priminti tiek rinkėjams, tiek, tarybos nariams:

„235.3.  nuolat bendrauti su rinkėjais; <…>

235.4. atsiskaityti rinkėjams ne rečiau kaip vieną kartą per metus apie savo veiklą;“

   Kada bus tas kartas, kai Tarybos narys teiksis išklausyti rajono gyvenotojų – nėra žinoma. Tačiau “Krašto žinių” paprašytas paaiškinti tokį savo atsakymą, jis tiesiog neatsakė ir neinformavo, kodėl nenori (o gal negali) apie tai kalbėtis.

   Dainius Graužinis teigia: „Man tas Daugėlos atsakymas nei įžeidė, nei nustebino, nes žinojau, kad siųsti ŽP komandai peticijas beprasmiška, rimtai net nežiūrės. Kažkas paprašė, tai išsiunčiau laiškus su informacija apie peticijas. Tai labiau atsakymas prašiusiems pranešti ir peticiją pasirašiusiems žmonėms nei man.“

   Dainius Graužinis teigia, kad jį džiugina, jog šiuo metu yra gavęs dviejų tarybos narių patirtintus apie gautą laišką: Alytės Skeberienės ir Alfredo Astiko.

 

28 thoughts on “Tarybos narys rinkėjui: turbūt neturi, ką veikti

  • 2021-02-16 at 18:39
    Permalink

    Nėra abejonių, kad biudžeto duomenys tyčia nedetalizuojami.
    Vien jeigu kažkas paviešintų visų kalėdinių grožybių sąmatą, paprasto žmogaus komentaras būtų nedviprasmiškas: “Durniai”

  • 2021-02-16 at 16:37
    Permalink

    “Šaunuolė” merė tuo laiku, kai reikėjo rengti 2021 m. biudžeto projektą, jinai dėliojo ligonių skaičius.
    Šiuo metu Į viešumą skelbiamas biudžeto projektas, kuriame nerasit išlaidų panaudojimą pagal paskirties straipsnius. Nurodyta tik bendros sumos. Pvz.: 03 programa “Infrastruktūros ir verslo tobulinimo programa”: Širvintų administracijai skirta 2040,7 tūkst Eur, iš jų 35,9 tūkst Eur seniūnijoms, 46,7 tūkst Eur darbo užmokesčiui, 920 tūkst. Eur įsigyti ilgalaikiam turtui (konkrečiam kokiam turtui? Gal kupranugarį įsigys?), likusi 1038,1 tūkst Eur sumai paskirtis visai neaiški. Negi Živilė Pinskuvienė taip tvirtino ir ankstesnių metų biudžeto projektus. Tai išeina kam noriu tam naudoju. “Stipri” jos komanda.

  • 2021-02-10 at 23:39
    Permalink

    Trūksta žodžių… Kaip galima pateisinti tokį chamizmą?
    Nausėda taip atsakytų, tai irgi ok būtų?

    Taip vadinama valdžia yra mūsų samdiniai. Rinkimai – ne kas kita, o atranka į darbą. Gavai darbą, tai ir būk malonus, dirbk. Nieks varu nevarė į tarybą, patys ėjo.
    Dabar žmonės iš Lietuvos bėga ne tik skalsesnės duonos ieškoti, bet suprasdami, kad apart fasado čia Lietuvoj niekas negerėja (Širvintos puikus to pavyzdys)

  • 2021-02-10 at 11:15
    Permalink

    Nu ir teisingas atsakymas.

  • 2021-02-10 at 11:12
    Permalink

    Nueik į merės laikraštį, nė vieno blogo žodžio apie ponią nerasi. Vat opozicijai tai velėja kailius. ir kaip pats sakote, ne dėl darbų, o dėl asmeninių savybių.

  • 2021-02-10 at 10:05
    Permalink

    Man patinka ateiti paskaityti sapalionių. Pabandyk tu tokias nukreipti į opoziciją, tai oho, kaip kliutų, o dabar tai tik juokai, pašaipos. Varge, ko mes norim iš vaikų? Ko tikimės iš valdančiųjų, kai čia susirenka tokie ponuliai komentatoriai? Pastebintys raukšles, netinkamą tarybos nario atsakymą, bet nematantys savo murzinos burnos?

  • 2021-02-10 at 07:59
    Permalink

    Grožio operacijos ir patempimai plika akimi matomi. Visi spėliojame, kada viskas pasibaigs? Kai atsiklijuos prisiūta veido kaukė ir pasimatys tikras veidas. Tiesiogine ir perkeltine prasme.

  • 2021-02-10 at 07:52
    Permalink

    Del Covid susirgimu statistikos rajone, auksciausioji rajono valdzios moteriske, pamate problema, kai ta jos valdzios moteriskiu trijule, po praleisto tuo paciu metu sauleto atostogu laiko susidure, kad rareikalavimas yra saviizoliacijai. Idomu, kodel tuo paciu metu atostogavusi administracijos direktores pavaduotoja skelbia apie darba (neaisku koki) nuotoliniu budu, o mere ir direktore to nenurodo.

  • 2021-02-09 at 18:19
    Permalink

    Vieni peliukai valdžios nepakeis. Lemtinga erozija įvyko dar pačioje 2012-2016 mm kadencijos pradžioje. Nemanau, kad partijų skyriai ir visuomenė Jeigu susiformuotų į vieningą darinį (pvz., vieni kandidatuoja į tarybą, antri – dalyvauja rinkimų organizavime, treti – užsiima rinkimų agitacija). Tikriausiai nebus užvaldytų rinkiminių komisijų, balsavimo namuose ir kitose išankstinio balsavimo vietose kontrolės. Ar įmanoma pasiekti, kad mero rinkimuose vyktų antrasis turas ir jame peliukai ir kiti rinkėjai balsuotų ne už valdžios kandidatę. Ar realu, kad dabartiniai valdantieji neturėtų taryboje daugumos, ar nepajėgtų suformuoti koalicijos? Jeigu nebus norinčių daryti pokyčius – garantuotai toliau taryboje rankas kilnos tie patys asmenys.

  • 2021-02-09 at 17:51
    Permalink

    Tai ką, kiekvienas turi savo nuomonę, atėjus rinkimams pasakysiu, tai ką neturi ką veiki, kad nori dirbti tarybos nariu. Juk tik ranką kilnoji.

  • 2021-02-09 at 17:44
    Permalink

    Ir ką? Kiekvienas turi savo nuomonę. Tarybos nario nuomonė yra tokia, kad neturite ką veikti. Ir ką? Reikėjo atrašyti, kad būtinai būtinai atsižvelgsim į jus ir tikrai tikrai ne į kitaip manančių pusę.

  • 2021-02-09 at 17:33
    Permalink

    Dokumentaliai “sergančių” covidu skaičius nėra informatyvus rodiklis. Čia daugiau “triukšmo dėl nieko”. Esminis rodiklis – tai kiek naujų užsikrėtimų koronavirusu atvejų nustatyta per paskutines 14 dienų 100 tūkstančių gyventojų. Papildomas rodiklis – kiek ėminių (procentais) yra su koronavirusu nuo visų tirtų ėminių. Jie apibūdina infekcijos plitimo mastą esamu momentu. Pvz, 50 atvejų per paskutines dvi savaites mūsų savivaldybei atitiktų rodiklį apie 350 / 100 000 gyventojų, o 100 atvejų – apie 700.

  • 2021-02-09 at 16:35
    Permalink

    Na merė tikrai šaunuolė, visa Lietuva dabar ant kojų.

  • 2021-02-09 at 15:00
    Permalink

    Peticija – tai valdančiųjų nedominantis nebylus tekstas, o gyvas visuomenės žodis (ar aktyvus matomas veiksmas įstatymų numatyta tvarka) – visai kas kita.

  • 2021-02-09 at 14:40
    Permalink

    Maladec

  • 2021-02-09 at 14:16
    Permalink

    O prie ko čia merės šaršalas? Neskiriat temų? Kalbama apie Daugėlą ir ugdymo įstaigų pertvarką, ne merę ir COVID

  • 2021-02-09 at 11:55
    Permalink

    Šaunuolė merė – bent jau stengiasi, kad karantinas nevaržytų mitingo surengimo galimybių. Kad tik norinčių mitinguoti pakankamai daug atsirastų…

  • 2021-02-09 at 11:45
    Permalink

    Na šaunuolė mūsų merė, koki triukšmą Lietuvoj sukėlė. Jums aišku nepatinka 🙂

  • 2021-02-09 at 11:15
    Permalink

    Taisau klaidą – ne kaikynas, o kaimynas

  • 2021-02-09 at 11:13
    Permalink

    Liūdna, bet gal greičiau juokinga, kad XXI amžiuje, Europos Sąjungos valstybėje savivaldybės tarybos nariai taip bendrauja su rinkėjais…..
    Gal ir teisus vienas toks girtas rinkėjas, mano kaikynas, grįždamas namo, sunkiai lipdamas laiptais ir dainuodamas pats sau : Europoj, Europoj, Europoj, bet kaip žopoj, taip žopoj, taip žopoj…..(atsiprašau jautresnių internautų, negražiai parašiau, bet tikrai girdėjau, o iš dainos žodžių neišmesi)….

  • 2021-02-09 at 09:49
    Permalink

    Daugėla tai vienas iš tų siurbėlių kurio šeima minta rajono gyventojų pinigais. Tokių siurbenčių rajono pinigus ir pataikaujančių Pinskuvienei rajono taryboje yra 14

  • 2021-02-09 at 09:32
    Permalink

    Šioje istorijoje yra keli niuansai, apie kuriuos galima būtų parašyti atskirus straipsnius. Man svarbiausias šis: kokia kiekvieno politiko pozicija peticijų klausimu? 3 nariai parašė savo pozicijas, o kiti ne. Tie, kas neparašė anksčiau dar turi gerą progą tai padaryti po šiuo straipsniu. Ypatingai būtų įdomu išgirsti merės poziciją.

    Alytės Skeberienės pozicija: “Susipažinau su peticijomis, su jų turiniu, pati kalbėjausi ir su pedagogais ir su mokinių tėvais, tad peticijose išsakyta nuomone remsiuosi priimdama sprendimą balsavime ”

    Alfredo Astiko pozicija: “Balsuodamas šiuo klausimu būtinai atsižvelgsiu į rajono gyventojų nuomonę ir pasiūlymus”

    Tikslumo dėlei reikia pataisyti kai kuriuos straipsnio teiginius. Nesu peticijų organizatorius, o tik peticijų administratorius. Pvz. gimnazistai peticijų parašus susirinko patys, bet manęs paprašė peticiją užregistruoti savivaldybėje.

    Beje, kiek žinau, vasario 4 d. buvo komitetų posėdis, bet viskas liko “užslaptinta”. Niekas nepasidalina kas buvo kalbama mokyklų reformų klausimu, kokį projektą pateikė darbo grupė, kada kitas posėdis ir pan.

  • 2021-02-09 at 09:32
    Permalink

    Toks pono Daugėlos elgesys visai nenustebino. Jo šeima puikiai žino, kieno dėka pas juos ant stalo ne duonos, o pyrago gabalas. Žmona puikiai ” įsitaisius” per 3 darbo vietas Širvintose, viena “nepakeičiamiausių” asmenybių mūsų krašte. Žodžiu, atidirbt už tokią malonę reikia. Tai va, jis turi ką veikt!

  • 2021-02-09 at 08:37
    Permalink

    Nieko nieko. Gaus nuo Živilės, kad kompromituoja jos komandą.

  • 2021-02-09 at 08:36
    Permalink

    Taip išeina, tarybos narį sunervino žmogaus iniciatyvumas. O ko jis tikėjosi? Aklo pataikavimo? XXI amžiuje žmonės drąsesni

  • 2021-02-09 at 08:24
    Permalink

    Ponios aplinkos žmonės labai dažnai pamėgdžioja savo vado elgseną. Pasižiūrėkit tarybos posėdžių įrašus ir nebus klausimų. Kuo esi įžūlesnis ir mužikiškesnis su „ne tokiais“, kuriems galima Širvintose gyventi ir dirbti, tuo labiau esi vertinamas ten.

  • 2021-02-09 at 07:21
    Permalink

    Lauk tokį tarybos narį.

  • 2021-02-09 at 07:14
    Permalink

    Labai aiškus tarybos nario požiūris į savo pareigą ir į rinkėjus

Comments are closed.