Prezidento gėlės ant Nepriklausomybės akto signataro Alfonso Petrulio kapo

/ NERINGA TUŠKEVIČIENĖ /

/ Nuotraukos ir video autorės /

  Musninkai sulaukė garbingos viešnios – Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarijos kanclerės Algės Budrytės. Prie vasario 16-osios Nepriklausomybės akto signataro Alfonso Petrulio kapo viešnią pasitiko miestelio seniūnė Birutė Jankauskienė, Musninkų Švč. Trejybės parapijos klebonas Marius Talutis, gimnazijos direktorė Palmira Kvietkauskienė, mokytojai, bibliotekos vedėja Janina Rolienė, iš Musninkų kilęs seminaristas Tautvydas Dikčius.

   Kanclerė A.Budrytė ant A.Petrulio kapo padėjo gėlių ir perskaitė Prezidento Gitano Nausėdos linkėjimą bendruomenei. Visi uždegė žvakučių. Klebonas sukalbėjo maldą ir pakvietė visus sugiedoti Lietuvos Respublikos himną, bei “Lietuva brangi”.

  Viešnia buvo pakviesta apžiūrėti bažnyčią, jai papasakota jos istorija, parodyti vertingiausi paveikslai. Kanclerė domėjosi miestelio ir gimnazijos istorija. Jai papasakota apie ypatingai Musninkus mylinčią išeivę, gyvenančią JAV, Mariją Bareikaitę Remienę, kuri kilusi iš šių kraštų ir nuolat remia miestelį, bendruomenę, bažnyčią ir gimnaziją.

Iš Prezidentūros pranešimo

  Lietuvos Respublikos Prezidento Gitano Nausėdos vardu, pagerbiant 1918 metų Nepriklausomybės Akto signatarus, jų artimiesiems perduotos gėlių kompozicijos, kurios Vasario 16-ąją dieną papuoš šių valstybingumą sugrąžinusių asmenybių kapus visoje Lietuvoje.

   Valstybės atkūrimo dienos išvakarėse perduodamos gėlės yra visos tautos begalinės pagarbos ir dėkingumo ženklas šioms išskirtinėms asmenybėms, mūsų laisvės pradininkams ir kūrėjams. Dėl karantino ribojimų šiemet tradicinė ceremonija Prezidento rūmuose nevyko, o gėlių kompozicijas ir Prezidento sveikinimą įvairiuose Lietuvos regionuose perdavė šalies vadovo patarėjai.

  „Kad būtų per amžius žinomi ir atmenami vardai tų, kurie savo parašais prikėlė valstybę ir leido mums kartu su ja atgimti iš naujo. Kad galėtume ir toliau drąsiai svajoti bei ryžtingai veikti minties, kūrybos, sprendimų ir pasirinkimų laisvėje. Tebūna Jūsų perduodami Vasario 16-osios vainikai skirti visiems, supratusiems laisvės kainą. Tiems ir už tuos, kurie iki šiol brangina savo istoriją ir tautos atminimą“, – rašoma Prezidento sveikinimo laiške.

 Valstybės atkūrimo dieną, gėlių kompozicijos Prezidento vardu papuoš Vasario 16-osios Akto signatarų kapus ir paminklus, bus padėtos prie Nežinomo kareivio kapo, prie žuvusiųjų už Lietuvos laisvę ir nepriklausomybę paminklo, prie Laisvės gynėjų ir Lietuvos kariuomenės karių kapų memorialų bei kitose vietose.