Bendrojo ugdymo mokyklų tinklo pertvarkos 2021-2025 metų bendrasis planas BUS PATVIRTINTAS

VIRGINIJUS SARPAUSKAS, Širvintų rajono savivaldybės tarybos narys
    Vakar šventęs gimimo dieną Tarybos narys Virginijus Sarpauskas savo facebook profilyje dėkoja už sveikinimus ir dalijasi įspūdžiais po to, kai vakar gavo Vyriausybės atstovo atsakymą dėl švietimo įstaigų sujungimo ir kitų problemų. Cituojame V.Sarpausko mintis:
     “Vakar diena iš ties buvo simboliška. Būna akcentas, kaip vyšnia ant torto, bet būna ir deguto šaukštas kavos puodelyje. 16.35 val. gavau Vyriausybės atstovo Vilniaus ir Alytaus apskrityse atsakymą į savo sausio 24 dienos kreipimąsi į šią instituciją, bei Švietimo, mokslo ir sporto ministeriją. Toks vaizdas, kad Vyriausybės atstovas tai Valstybė valstybėje, o gal dar tiksliau, tai asmeninis Širvintų rajono savivaldybės merės Živilės Pinskuvienės advokatas. Pasirodo, vyriausybės atstovui nėra keista, kad merė savo atsakyme nurodo, kad: “…vasario mėnesį vyksiančiame savivaldybės tarybos posėdyje bus svarstomas Širvintų rajono savivaldybės bendrojo ugdymo mokyklų tinklo pertvarkos 2021-2025 metų bendrasis planas, kuriame numatyta, jog Širvintų ,,Atžalyno“ progimnazija nuo 2021 m. rugpjūčio 16 d. bus reorganizuojama sujungimo būdu, sujungiant ją su kitomis Širvintų mieste veikiančiomis švietimo įstaigomis, t. y. 3 Širvintų pradine mokykla ir Širvintų Lauryno Stuokos – Gucevičiaus gimnazija, įsteigiant naują švietimo įstaigą, kuri perims šių švietimo įstaigų teise ir pareigas. Baigus reorganizavimo procedūras bus skelbiamas konkursas į naujos švietimo įstaigos vadovo pareigas”. Taigi, vyriausybės atstovui normalu, kad net nekyla abejonių dėl balsavimo rezultatų, kad veiksmas iš pradžių turėtų įvykti, ir tik po to reiktų konstatuoti pasekmes ir priimti sprendimus. Tai kaip ir aišku viskas, bendrojo ugdymo mokyklų tinklo pertvarkos 2021-2025 metų bendrasis planas BUS PATVIRTINTAS.
– Gimnazistų peticija su 187 nepritariančiais parašais skirta merei kojoms nusivalyti,
– Peticija internete su 197 nepritariančiais parašais skirta merei kojoms nusivalyti,
– Lauryno Stuokos Gucevičiaus gimnazijos tarybos nepritarimas skirtas merei kojoms nusivalyti,
“Atžalyno” progimnazijos kitoks atsakymas dėl pritarimo skirta merei kojoms nusivalyti,
– Visuomenės viešoji nuomonė skirta merei kojoms nusivalyti,
– Tarybos opozicijos nuomonė skirta merei kojoms nusivalyti…”

48 thoughts on “Bendrojo ugdymo mokyklų tinklo pertvarkos 2021-2025 metų bendrasis planas BUS PATVIRTINTAS

  • 2021-02-19 at 23:06
    Permalink

    Mano vyras irgi sakė, kad lyg ir pradėjo patikt kaip čia Širvintose viskas darosi, bet dabar vienu mostu viską nubraukė

  • 2021-02-19 at 20:43
    Permalink

    Nesvarbi nei gimnazijos istorija, kurią turi toli gražu ne kiekviena mokykla, nei jaunų žmonių išsakyti argumentai, nei pedagogų žmogiškieji ištekliai, nei finansiniai nuostoliai naujai perorganizuojant ugdymo istaigas…
    Nesuprantu kas tai ponei Merei pasidarė, atrodo taip puikiai viską tvarkė, na o su šia švietimo reformos pertvarka nuvylė visiškai… labiausiai gaila gimnazistų.

  • 2021-02-19 at 17:24
    Permalink

    Manau, Dainius pasirūpins, kad jo vaikams nereikėtų maltis toje mėsmalėje, kuri bus po reorganizacijos, o va tie komentuotojai, kuriems norėjosi, kad jis vienas kažką pakeistų, dar graušis nagelius. Kiek jūsų pasisiūlėte jam padėti? Kokių konkrečių pasiūlymų pateikėte? Kokį piketą ar kitokią nesusitaikymo akciją surengėte? Nieko? Tai ir nesityčioki iš žmogaus, kuris bent pabandė kažką pakeisti, ir nepriekaištaukit, kad gavosi ne taip, kaip jums norėjosi. O visi dabar tyliai pritariantys buldozeriui ir toliau nešiokite rožinius akinius, tik įdomu, ar jie nenukris, kai vaikams reikės lakstyti iš vieno miesto galo į kitą, kai reikės mokytis perkimštose klasėse ar pagalbinėse patalpose, o nepatenkinti mokytojai neturės jėgų, o gal ir noro, plėšytis dėl vaikų pasiekimų.

  • 2021-02-19 at 12:26
    Permalink

    Dainius iš didelio rašto išėjo iš krašto. Bandė pabūt populiarus, bet nesigavo.

  • 2021-02-19 at 11:34
    Permalink

    As nepuolu. Tiesiog noriu gauti atsakymą, ko jis tikisi. Nu neradau jo konkrečių norų. “Girdėti rinkėją” rašo jis. Bet pries tai rašė, kad niekam pertvarka neįdomi. Tai ir nesuprantu, ką as, kaip būsimas kandidatas į tarybą, turiu girdėt ir ką turiu daryt

  • 2021-02-19 at 11:26
    Permalink

    Niekas Dainiaus nepuola. Jis daug padarė. Sukūrė Facebook grupę, sugaišo dešimt dienų. Dar sukūrė peticiją, sugaišo penkiolika dienų. Bet pats svarbiausias jo darbas, tai pasiūlymai, ir aiškiai nurodyti būdai kaip tai pasiekti.

  • 2021-02-19 at 10:55
    Permalink

    Kaip taip galima tyčiotis? Ne gėda nukrist iki tokio pat lygio kaip…
    Natūralu, kad žmogus kreipiasi į politikus. Jis pilietis, iškėlė problemą, davė pasiūlymų. Norit, kad ir išspręstų? Kam tada taryba? Jei nesugeba ar nenori dirbti, nieks varu nevaro dalyvauti rinkimuose.

  • 2021-02-19 at 09:30
    Permalink

    Guli Dainius ant pečiaus. Marti gryčios grindis plauna.
    Dainius:
    -Ne taip.
    Marti klausia:
    – O kaip?
    Dainius:
    -Ne tada. O kodėl ne nuo ten pradėjai? O kodėl anksčiau negalėjai? O kodėl taip ilgai, judinkis. O kodėl ne su tuo skuduru?

  • 2021-02-19 at 09:20
    Permalink

    O tai kur tujinimas? Nebuvo.
    —-
    Lygiai tokiu pačiu elgsenos modeliu vadovaujasi viena mums pažįstama ponia. Kai neturi ką sakyt – priekaištauja

  • 2021-02-19 at 09:16
    Permalink

    Pirmiausia, nesitujinkit. Antra, nusiimkit vieną kartą kaukes ir pradėkite rašyti tikrais vardais. O tada bus konstruktyvus pokalbis apie viską ir išsamiai.

  • 2021-02-19 at 09:10
    Permalink

    Paskutinį kartą klausiu. Kokius konkrečius penkis žingsnius, jūsų supratimu, turėjo padaryti opozicija? Tikiuosi, žinot, ką reiškia žodis KONKREČIUS

  • 2021-02-19 at 09:07
    Permalink

    Į kurį klausimą neatsakiau?
    Smagu kitus anonimiškai purvais dergti…

  • 2021-02-19 at 09:07
    Permalink

    Kodėl kažkas turi sekti kažkokio isteriko komentarus ir dar jam siūlymus teikti? Labai gerai apie save galvojat. Nekelkit savęs, kaip šūdą ant šakių

  • 2021-02-19 at 09:05
    Permalink

    Dėkui Dievui, kad tokių Dainių daug nepriveista. Rėkia gvoltam, o tolko jokio.

  • 2021-02-19 at 09:02
    Permalink

    Jūs net nesugebat atsakyt į klausimą. Populistas ir tiek

  • 2021-02-19 at 08:57
    Permalink

    Tai atsakymo apie konkretų pasiūlymą dėl “Saulutės”, kaip suprantu, iš opozicijos nesulauksiu?

  • 2021-02-19 at 08:50
    Permalink

    pasiūlymai pasiūlymams, reglamentas reglamentui, bet jeigu nėra aktyvios visuomenės ir nukenčiančių mokytojų reakcijos (kad ir padedant politikams) – bet koks opozicijos politikas šioje savivaldybėje yra bejėgis. Nebent teisinis kelias po sprendimo priėmimo, jeigu yra įstatymų pažeidimų.

  • 2021-02-19 at 08:49
    Permalink

    “Ačiū” už veiklos įvertinimą. Kitą kartą nesikišiu, jei kitiems nereikia. O kodėl išėjau iš FB grupės buvau parašęs komentare. Nesikartosiu

  • 2021-02-19 at 08:47
    Permalink

    Ar turite teisę kažkam priekaištauti, kai pats nesugebatįvardinti, ko norite?
    Jūs net nesugebėjot šio reikalo nuvest iki galo. Pabėgot pabrukęs uodegą. O turėjot pakelt ir suburt žmones. Juk pats tuo užsiėmėt.
    Tai va. Lengva ant bačkos rėkaut ir po to pabėgti. Gėda.

  • 2021-02-19 at 08:45
    Permalink

    Gerai, jeigu taip norite, grįžkime prie labai konkrečių atvejų. Kas čia neaiškiai parašytą ir kas neįgyvendinama:

    “Nebėkite visą laiką paskui nuvažiuojantį ŽP komandos traukinį. Atvirkščiai, varykite traukinį pirmi ir palikite ŽP uodegoje bėgti iš paskos. Aišku, jei rimtai mąstote po 2 metų gauti savivaldybės tarybos daugumą. Kurkite projektus, pasiūlymus geresnius nei kuria ŽP komanda. Vien kritikuoti ir stabdyti ŽP veiksmus, nepasiūlant nieko geriau vietoje to, per maža ir nekonstruktyvu.

    Konkretus pavyzdys. Per vaizdo konferencijas ŽP niekaip negalėjo visuomenei pasakyti kam gali būti panaudotas atlaisvintas “Saulutės” pastatas. Tai padėkite jai sugalvoti! Pasiūlykite “Saulutės” panaudojimo projektą tokį, kad visuomenė ir savivaldybės taryba niekaip negalėtų pasakyti “Ne”. Tai galėtų būti kompensacija jaunimui už prarastą mokyklą ir įneštų į Širvintų miestelį naujų galimybių. Pamąstome visi garsiai: sporto centrą jau turime, kultūros centrą irgi, meno centrą taip pat, vaikų centrą irgi, todėl tai galėtų būti…”

  • 2021-02-19 at 08:44
    Permalink

    Dainiau, nesinervinkit. Žemė ne aplink tamstą sukasi. Nu neskaičiau. Neturiu tokios pareigos. Todėl ir prašau KONKRETŪS PENKI ŽINGSNIAI

  • 2021-02-19 at 08:41
    Permalink

    Manau, kad Dainiui pirmiausia reikėtų išstudijuoti Širvintų rajono savivaldybės tarybos veiklos reglamentä. Nes dabar jo pasiūlymai gaunasi populizmas.
    ——
    Įsivaizduokim. Geriausiam šefui liepiam pagaminti skanią vakarienę. Jis pagamina puikų aštuonkojo patiekalą. Bet jums neskanu, nemėgstat. Nors patiekalas aukšto lygio. O juk reikėjo konkretumo. Taip ir politikoje.

  • 2021-02-19 at 08:40
    Permalink

    Jūs turbūt iš manęs tyčiojatės arba neskaitėte komentarų, kurių čia esu prirašęs nežinia kiek? Ar vėl turiu viską kartoti iš naujo?

  • 2021-02-19 at 08:35
    Permalink

    Išsisukinėjat. Prašau KONKREČIAI. Gavo jūsų siūlymä dėl Saulutės ( ne komentarą, o tiediai į akis). Ką turi padaryti? Kaip tai įsivaizduojat? KAIP?

  • 2021-02-19 at 08:35
    Permalink

    Paskutiniuose rinkimuose ne už merę balsavo tik 2 501 rinkėjas, o jos išrinkimui pritarė 11 645!!!! Rinkimuose į Seimą Pinskų parėmė dar daugiau – 11 937 savivaldybėje gyvenančių rinkėjai. Kitaip mąstantys iki šiol sudarė menką gyventojų dalį. Gal padidės tūkstančiu, bet tai nieko nekeis.

  • 2021-02-19 at 08:32
    Permalink

    Atsakysiu labai trumpai, nes gaila laiko. Rašai rašai, o naudos iš rašymo, pasiūlymų nulis.
    Pirmas žingsnis – girdėti rinkėją. Antrą, trečią, ketvirtą, penktą žingsnį Jums pasakys rinkėjas. Vat ir viskas.

  • 2021-02-19 at 08:26
    Permalink

    Prašau konkrečiai nurodyti, kokius žingsnius turėjo padaryti opozicija. Konkretūs penki žingsniai.

  • 2021-02-19 at 08:15
    Permalink

    Nereikia tiek ditirambų opozicijai. Galėčiau kritikos pažerti tiek, kad maža nepasirodys. Paskutinis, pavyzdys: pateikiau konkretų pasiūlymą dėl “Saulutės” darželio, kad neatitektų į ŽP rankas. Nulis reakcijos iš opozicijos. O paskui verkia, kad už juos nebalsuoja ir kaltina viskuo rinkėjus. Įsiklausyti į rinkėjų nuomones reikia ir daryti tai, ką rinkėjai sako, o ne ką pats sugalvoji ir kas tau patogiau arba, kas dar blogiau, iš vis nieko nedaryti

  • 2021-02-19 at 07:52
    Permalink

    O žiniasklaida deja dažniausiai taip pat būna stipriojo, gal teisingiau turinčio ryšius pusėje. Živiliukas vieša ir pakankamai skandalais pagarsėjusi ponia, todėl, jeigu žiniasklaida būtų rimtai suinteresuota išviešinti rimtą probkemą, o ne Živiliuko piaru užsiimti, tai labai lengvai atrastų ką pakalbinti ir kaip problemą paviešinti.
    Deja Gerbiamieji, ryšiai lemia daug. Aš irgi kažkada svarsčiau, kad maksimum 2 kadencijos, o po to ateis atpildas už veiklą… Deja…
    O iš tikrųjų tai patys pasirinkome ir išsirinkome pačią geriausią merę.
    Daug kas sakys aš nebalsavau už ją…Galbūt, bet ar išdrįsai bent kaimynui pasakyti, bent jau pabandyti jam paaiškinti savo poziciją. Greičiausiai, kad ne, išsigandai arba tiesiog nenorėjai veltis į konfliktą…
    Tyliai nubalsavai, o po to išdidžiai kaltini opoziciją, kad jie nieko nenuveikė… O kaip jie nuveiks, mūsų valia būdami mažuma Taryboje ir Živiliuko patyčių objektu. Kodėl jie savo laiko, sveikatos sąskaita ir savo lėšomis turėtų kovoti, taip Širvintose opozicija turi kovoti, nes kalbėtis ir ieškoti bendrų geriausių sprendimų nėra su kuo…
    O didžioji mūsų dalis ir toliau garsiai šlovinam arba tyliai kamputyje laukiam, gal kartais kritišką komentarą parašom…

  • 2021-02-19 at 07:37
    Permalink

    Mokytojui ir visiems kurie pritaria. Gerbiamieji, jeigu teisiškai tokia reforma galima, tai jokie laiškai ir kreipimaisi neturi prasmės. Šalies vadovai turi didesnių iššūkių ir tikrai neturi laiko svarstyti kreipimųsi, kurie kaip teisingai rašo Virginijus būtų tik padejavimai…
    Kiek prisimenu, netgi kreipimaisi į prokuratūrą ir kitas institucijas liko be rimto nagrinėjimo ir atsako… o Živiliukas tinkamai pasirinko laiką, ir eilinį kartą įgyvendins savo ketinimus. Tik gaila, kad šį kartą pasirinko tokią jautrią sritį, ir galimai bus daug nukentėjusių. Jau geriau baseinus, aikšteles statytų, taisytų… sugriūva, ir niekam neskauda, tik meterialiniai nuostoliai, o čia pradėjo pokyčius įgyvendinti srityje, kuri įtakoja daugelio gyvenimus…

  • 2021-02-19 at 00:33
    Permalink

    Niekas ir nestabdo. Bet jo metodiškai veikimas užsitęs 3 metus. Per tą laiką atsiras Širvintose prarastoji karta

  • 2021-02-18 at 23:31
    Permalink

    Visi, tokie kaip ,,mokytojai,, ..pritariantys.. ir visi kiti, jūs nesugebat nei solidarizuotis, nei parašo anonimiškai padėti. Nei piršto nepajudinat dėl esminių svarbiausių rajono klausimų . tai nors nestabdykit tokių kaip V. Sarpauskas.

  • 2021-02-18 at 17:45
    Permalink

    Manau, mokytojas teisus. Kaip bebūtų gaila, Lietuvoje veikiama būtent taip.

    Gal dar galima viešą laišką prezidentui parašyti?

  • 2021-02-18 at 17:11
    Permalink

    Virginijau, aš iš tiesų esu mokytojas, turintis didelę pedagoginio darbo patirtį, o jūs matau politikoje esate “žalias” naujokas. Greitai įsitikinsime, kad Jūsų metodiškai teisinės priemonės neveikia ir tai turėtų būti jums gera politinė pamoka…

  • 2021-02-18 at 16:32
    Permalink

    „Mokytojui“. Visų pirma, jūs nesate mokytojas. Nes siūlyti taip baisiai elgtis mokytojas negalėtų sau leisti. Neieškau ir neieškosiu „kelių pas Gabrielių ar Šimonytę“. Neišprovokuosite, negaiškite laiko. Aš veiksiu metodiškai, teisinėmis priemonėmis.

  • 2021-02-18 at 15:29
    Permalink

    Mokytojau, konkrečiau rašyk ir nesislapstyk.

  • 2021-02-18 at 15:14
    Permalink

    Gerbiamieji, rajono tarybos opozicija, kaip ir Seimo opozicija yra silpna ir manau neieško kelių problemoms, kad ir dėl švietimo reformos, spręsti. Ieškant bendrų sprendimų , jų visuomet galima atrasti. Šiuo atveju mokyklų bendruomenės, kurioms nepriimtina reforma, kartu su rajono tarybos opozicija būtų garsus balsas. Tik jį reikia nukreipti aukštesniu lygiu, informacija apie rengiamą chaosą rajono švietimo sistemoje, turėtų pasiekti aukščiausius valstybės vadovus, šalies mediją. Man keista, kad ponas Virginijus Sarpauskas, kaip rajono konservatorių skyriaus vadovas neieško, o gal neranda, kelių pas partijos vadą Gabrielių ar premjerę Šimonytę. Šioje vietoje, žinant konservatorių santykius su mere, ir jos pasisakymus apie konservatorius, dėmesys problemai tikrai būtų parodytas. Gerbiamieji, virdami savo sultyse, ar rašinėdami rašinėlius į vietinį laikraštuką jūs esate absoliutus nulis rajono valdantiesiems.

  • 2021-02-18 at 14:07
    Permalink

    “Tik paaugliai skaičiuoja laikus. Negi nesuprantat, kad žmonės dirba ir neseka tamstos postų, kiti gal nenori ar negali viešinti savo pozicijos, dar treti faceboko neturi, o perskaitė tiesiogiai žiniasklaidoj. Baikit verkti.”

    Jeigu kažkas aklas ir būtinai nori pats įsitikinti, kad priešais stovi nepramušama siena, todėl neverta ją galva pramušinėti, tai aš nieko prieš – sėkmės pramušinėjant

  • 2021-02-18 at 14:00
    Permalink

    Merė naudojasi jai rinkėjų suteiktomis galimybėmis. Nei Vyriausybė, nei prezidentas pagal įstatymus neturi galimybių kištis, jeigu mokyklų reorganizacijos procedūra yra teisiškai teisingai atliekama.

  • 2021-02-18 at 13:58
    Permalink

    Tik paaugliai skaičiuoja laikus. Negi nesuprantat, kad žmonės dirba ir neseka tamstos postų, kiti gal nenori ar negali viešinti savo pozicijos, dar treti faceboko neturi, o perskaitė tiesiogiai žiniasklaidoj. Baikit verkti.

  • 2021-02-18 at 13:50
    Permalink

    Merė vykdo vyriausybės (konservatorių ir …) ir gražaus Prezidento vizija ,,Gerovės valstybė,,

  • 2021-02-18 at 13:48
    Permalink

    Vyriausybės atstovą Vilniaus apskričiai pagal juridinę tvarką asmeniškai paskyrė ministras pirmininkas S. Skvernelis. Merė besąlygiškai rėmė šią vyriausybę. Tai kieno interesus dabartinėje situacijoje gins šio asmens paskirtas vyriausybės atstovas? Tikrai ne visuomenės.

  • 2021-02-18 at 13:45
    Permalink

    Paskutiniems dviems komentarams:
    Negi dar yra tikinčių stebuklais? Virginijaus ir Alfredo šios dienos pasisakymai susilaukė 4 ir 6 “laikus” FB grupėje. Palaikymas “stulbinantis”. Nejaugi dar kažkam yra kažkokių neaiškumų dėl kažko, kažkokių vilčių liko? Kaip ŽP nuspręs, taip ir bus.

  • 2021-02-18 at 13:35
    Permalink

    Jeigu ministerija nematys ir negirdės kalbančių visuomenės atstovų (mokytojų, tėvų, neabejingų žmonių, aktyvių renginių įstatymuose numatytomis priemonėmis) – bus įgyvendintas “savivaldybės tarybos” sprendimas

  • 2021-02-18 at 13:09
    Permalink

    Mes dar nežinome ministerijos pozicijos

  • 2021-02-18 at 13:07
    Permalink

    Teoriškai atrodo, kad viskas pralošta, viskas beprasmiška. Tik ar tie gimnazistai 2023 m., įgausiantys teisę balsuoti, ir jų tėveliai po viso to labai veršis balsus žymėti ties Pinskuvienės pavarde ir jos partijos sąrašu? Ar nebus tai Pyro pergalė (sėkmė, pasiekta tokia didele kaina, kad pralaimėjimas būtų buvęs gal netgi naudingesnis)?

  • 2021-02-18 at 12:56
    Permalink

    Nekalbantis popierius – tuščias iš anksto pasmerktas reikalas.

  • 2021-02-18 at 12:39
    Permalink

    Girdėjau šnekant, kad nieko jie nepeš su tom peticijom, Pinskus gerų pažįstamų turi Švietimo ministerijoj, todėl ir vizitas toks gavosi.

Comments are closed.