Mokyklų tinklo pertvarka. Rezultatas 14:5

/NERINGA TUŠKEVIČIENĖ /

   Keturiolikos valdančiųjų tarybos narių sprendimu Širvintų rajono  švietimo tinklo pertvarka vyks. Jo esmė, kad Pradinė mokykla perkeliama į miesto gimnazijos patalpas. Gimnazistai keliami į Atžalyną, kur kartu mokysis 5-12 klasės. Bartkuškio mokykla jungiama prie Musninkų gimnazijos. Pagal merės pasisakymą, gimnazistai kūno kultūros, muzikos pamokoms turės galimybę grįžti į gimnazijos patalpas.

   Šį projektą palaikė: Vilma Bartusevičienė, Marijanas Bylinskis, Remigijus Bonikatas, Virginijus Daugėla, Marija Gudonienė, Julius Jagminas, Vytautas Kalesnikas, Alfonsas Romas Maršalka, Darius Paliukėnas, Janina Pažusienė, Živilė Pinskuvienė, Daiva Puzinienė, Rimas Stepaitis, Linas Šalkauskas.

   Prieš balsavo: Alfredas Astikas, Anna Kuznecovienė, Vidmantas Mateika, Inga Matukaitė, Alytė Skeberienė.

   Virginijus Sarpauskas pranešė, kad nepritaria tinklo pertvarkai ir solidarizuodamasis su nepritariančiais bei pasirašiusiais peticijas, posėdyje nedalyvaus.

  Romas Zibalas nuo klausimo svarstymo ir balsavimo nusišalino, nes dirba vienoje mokyklų.

   Tiesa, paskelbdama balsavimo rzultatus merė įvardijo melagingą skaičių. Ji pasakė, kad už balsavo 15, nors balsavo 14.

   Visą diskusiją ir išsakytus argumentus posėdžio metu galite pasiklausyti čia:

 

31 thoughts on “Mokyklų tinklo pertvarka. Rezultatas 14:5

  • 2021-03-01 at 20:41
    Permalink

    O taip skaičiavo paatostogavusi. Reikia skaičiuoti kasdien ir nereikės nieko kaltinti. Čia nepasigražinsi tepaliukais ir injekcijom.

  • 2021-03-01 at 20:17
    Permalink

    Šiuo metu į juodąjį sergamumo COVID-19 sąrašą patenka 12 savivaldybių: Vilniaus miesto, Širvintų rajono, Elektrėnų, Varėnos rajono, Marijampolės, Rietavo, Telšių rajono, Joniškio rajono, Biržų rajono, Kupiškio rajono ir Rokiškio rajono savivaldybės.

  • 2021-03-01 at 19:15
    Permalink

    Mariui ir A. O kaip Širvintas valdanti karalienė tampa rink.Komiteto pirmininke? Renkama ar pasiskiria? Kaip Pinskui talkino ponia ir rūpinosi rinkimuose? Jei kur Ś. Korėja, tai Širvintose. Netapsit Vilniaus priedėliu, nors merė ir jos ponas iš Vilniaus .

  • 2021-03-01 at 14:25
    Permalink

    “Gimnazija kaip ir progimnazija, ir pradinė sutiko su administracinių vienetų apjungimu. Už tą patį balsavo taryba. Bet ar tai reiškia, kad duotas leidimas keistis pastatais?”

    Pagal įstatymus savivaldybės balsas galutinis, net jei kažkas su kažkuo nesutinka. Tuo viskas ir pasakyta.
    Kita vertus, niekas per daug nesipriešina. Net į Jūsų klausimą norinčių atsakyti neatsirado. Tai ką kalbėti apie šakių paėmimą ir ėjimą prie savivaldybės? Visi prislopę, laukia kas už juos ką padarys. Na, ir gerai. Turėsime tai, ko nusipelnėme.

  • 2021-03-01 at 10:27
    Permalink

    Nebūtina dirbtinai atleidinėti mokytojų. Kadangi daug mokytojų yra vyresnio amžiaus, tai įvyks natūrali mokytojų kaita. Klausimas toks: kas ateis dirbti į išėjusio mokytojo vietą, kai tiksliųjų mokslų mokytojų Vilniuje trūksta jau dabar ir tas stygius kiekvienais metais tik didėja?

    Šie klausimai niekam nerūpi. Svarbu sienas sėkmingai pasidalinti

  • 2021-03-01 at 00:06
    Permalink

    Nesupratot, ką norėjau pasakyti. Gimnazija kaip ir progimnazija, ir pradinė sutiko su administracinių vienetų apjungimu. Už tą patį balsavo taryba. Bet ar tai reiškia, kad duotas leidimas keistis pastatais?

    Ir nereikia į viską žiūrėti pet pinigų prizmę. Kažkada dėl mokytojų algų rašėt. Aš už, kad mokytojams reikia mokėti dauuug daugiau. Bet, užmuškit, netikiu, kad pakėlus algas mokytojai pradės geriau mokyti. O naujų pritraukti iš miestų savus atleidus, na, nelabai gražu…

  • 2021-02-28 at 19:50
    Permalink

    “Patvirtino planą, bet ar jame yra nurodyta kas kur persikels? Senajame plane neradau tokios informacijos…”

    Elenytė Joniukui tarė: „Negerk, broliuk, kumeliuku pavirsi“.
    ŽP nepaklausė mūsų, ir kadangi ji mums visai ne sesuo, tai visos būsimos problemos yra ŽP problemos. Nematau reikalo į jas gilintis. Koks mums skirtumas kur ir kaip viskas bus sutvarkyta. Svarbu, kad būtų sutvarkyta gerai ir laiku. O ar ŽP pati stalus nešios, ar ras pagalbininkų per atostogas juos nešioti, tai jos reikalas

  • 2021-02-28 at 18:44
    Permalink

    Po šių rinkimų konservatoriai prarado visiškai juos rinkusių pasitikėjimą. Protu nesuvokiama, kaip galima rinkti pirmininką iš vieno asmens. Pasityčiojimas iš demokratijos. Tikra šiaurės korėja…Bet ir visi ten esantys neturi savo stuburo, bijo pasakyt savo nuomonę. Tai ne partija, tai bailių susiėjimas. Negi nė vieno neatsirado, kuris pasakytų, kad karalius nuogas. Na, o mūsų raj. turbūt tų konservatorių jau neliko..

  • 2021-02-28 at 18:21
    Permalink

    Konservatoriai aplamai yra krikščioniška partija. O kokias vertybes palaiko?
    Ir kaip EP žiūri į paveldimą partijos vadovo postą?

    Apie pertvarkas Širvintose. Patvirtino planą, bet ar jame yra nurodyta kas kur persikels? Senajame plane neradau tokios informacijos…

  • 2021-02-28 at 13:32
    Permalink

    Virginijau, nenoriu veltis į diskusijas su šališkais žmonėmis. Beprasmiška. Tiesiog dar ir dar kartą partijos įrodo, kad visos yra iš to pačio molio drėbtos – struktūros tos pačios, veikimo principai tie patys, tikslai tie patys.
    O kad būtų užtikrinčiau, ką tik šį teiginį dar kartą patvirtino konservatorių vadovo rinkimai – šiandien po labai atkaklios kovos minimalia persvara laimėjo buvęs vadovas.

    Liūdna.

  • 2021-02-28 at 12:17
    Permalink

    Dainiau, galite paploti išėjęs į balkoną.
    Rasa Juknevičienė.
    Paaiškėjo, Lietuva greičiausiai bus linksniuojama ruošiamoje EP rezoliucijoje kaip homofobiška šalis. Deja, žinia apie neapykantos “peticiją” (kabutės, nes tai nėra peticija, joje nėra nė vieno parašo) pasiekė Europos Parlamentą. Kalbu apie akciją prieš Seimo Žmogaus teisių komiteto pirmininką.
    Klausimą Europos Parlamente iškėlė ir ruošiasi pasmerkti Lietuvą, kaip nebūtų paradoksalu, Žaliųjų politinė grupė. Paradoksalu ne todėl, kad jiems šis klausimas svarbus, nes jiems LGBT klausimai visada svarbūs, o todėl, kad toje grupėje dirba du Lietuvos Valstiečių ir ž a l i ų j ų atstovai. Dar ir todėl, kad būtent tos partijos atstovas yra komisaras nuo Lietuvos. O būtent šios partijos pirmininkas R. Karbauskis skelbiasi remiantis šią “peticiją”, planuoja savo partijos frakcijos vardu registruoti rezoliuciją Seime. Man šie faktai patvirtina prielaidą, kad būtent Karbauskis ir yra šio scenarijaus vienas iš autorių.
    Taigi, būtent šios partijos atstovų politinė grupė ES nori pasmerkti Lietuvą (!), nors būtent jų partija ir yra homofobiškos “peticijos” rėmėja.
    Rezoliucijos tekstas dar ruošiamas. Jau parengiau ir perdaviau LIBE komiteto sekretoriatui paaiškinimą, kas yra autoriai, kas ją remia.
    Gali būti, kad nepavyks pasiekti, jog Lietuvos paminėjimo homofobiškame kontekste iš viso nebūtų. Tačiau bandysime. Gal mūsų atstovai kitose politinėse grupėse paaiškins savo kolegoms, kas yra kas.
    Neturiu faktų, kad nusiųsta žinia į EP yra sukurpto plano ar net hibridinės atakos dalis. Tačiau tokios mintys kyla

  • 2021-02-28 at 12:08
    Permalink

    Kaip danguje, taip ir ant žemės.
    Šimonytė apie peticijas: “Mes esame demokratinė šalis, kurioje tai, kas bus Vyriausybės vadovas, kas bus komitetų pirmininkai, sprendžia rinkėjai per rinkimus. Dabar rinkimų rezultatai yra tokie, ir jeigu žmonėms nepatinka ši valdžia, nepatinka šie komitetų pirmininkai, nepatinka ši premjerė ir ministrai – jie 2024 m. galės ateiti ir išsirinkti sau tokius pirmininkus, kurie jiems patinka. Tą patį galės daryti ir tie patys 300 tūkst. žmonių, kuriems dabar nepatinka atsakomybę prisiėmę žmonės… Man atrodo, kad reikia ne tokiu būdu Seime žmones keisti”
    [Delfis: “Šimonytė: tie, kuriems nepatinka ši valdžia, galės 2024 m. išsirinkti tuos, kurie patiks]

    Mačiau kaip ŽP atsistojusi ploja konservatoriams

  • 2021-02-27 at 19:35
    Permalink

    O Jūs tikras, kad nemoka?

  • 2021-02-27 at 18:48
    Permalink

    Už ką mokėti algą Živilės Pinskuvienės 15- kai rankų kilnotojų. Ar Jūs kur nors girdėjote, ar skaitėte jų nuomonę svarbiais mums visiems reikalais. Jie nieko neišmano, niekuo nesidomi, jie ateina pakelia rankas, užeina pas Živilę išklauso nurodymus ir išsiskirsto iki kito karto. Gal ir gerai, kad nekalba, nes kai tik išsižioja, tai visa „išmintis“ kaip ant delno, jauti svetimą gėdą. Jiems algą turėtų mokėti Živilė , kadangi tik šių neatsakingų žmonių dėka Živilė gali pasijusti esanti kažko tai verta ir tvarkyti savo reikalus širvintiškių sąskaita. Širvintiškiai be Pinskų pajustų didelį palengvėjimą ir kitas šiandienines galimybes. Pinskams be Širvintų būtų riesta.

  • 2021-02-27 at 16:04
    Permalink

    Nepykit. Pataisau jus. Tiek moka, kad dirbt nekiltų noras.

  • 2021-02-27 at 15:40
    Permalink

    “Atsakingi tarybos nariai ir taip turi gerus darbus, nes jie visur veiklūs, darbštūs ir gabūs. Ir dirba jie nebūtinai normuotą darbo dieną ir nebūtinai Širvintose. Atsakingas žmogus visada domisi savivaldos klausimais, skaito įstatymus ir ruošiasi posėdžiams.”

    Kol galiausiai tam “atsakingąjam” devyndarbiui po darbų darbovietėje, po domėjimosi savivaldos klausimais, po įstatymų skaitymo ir ruošimosi posėdžiams laiko bei energijos sau pačiam ir šeimai nebelieka.

    Yra šalių kur sėkmingai dirbama visuomeniniais pagrindais, pvz. Šveicarijoje parlamentarams nėra mokamas atlyginimas, tačiau yra nustatyto dydžio stipendija.
    Bet čia Lietuva. Čia viskas kitaip – kiek mokama, tiek ir dirbama.

  • 2021-02-27 at 12:25
    Permalink

    Atsakingi tarybos nariai ir taip turi gerus darbus, nes jie visur veiklūs, darbštūs ir gabūs. Ir dirba jie nebūtinai normuotą darbo dieną ir nebūtinai Širvintose. Atsakingas žmogus visada domisi savivaldos klausimais, skaito įstatymus ir ruošiasi posėdžiams. Jo darbo valanda ne penkių Eurų verta.
    O vilką kiek bešertum, jis vis tiek į mišką žiūri. Taip ir su tarybos nariais lūzeriais. Jeigu žmogus tik ranką, tuščią ar su taurele, moka pakelti…

  • 2021-02-27 at 10:57
    Permalink

    Jūs teisus. Kai tarybos nariui su visom kanc.išlaidom bendrai skiriama apie 100 eurų, normalu, kad jis priverstas dar kažkur dirbti. Juk gyvent iš kažko reikia. To pasekoje nelieka laiko tarybos nario darbui. Elementaru. Bet neteisinga.

  • 2021-02-27 at 10:51
    Permalink

    Nesusilaikiau parašyti dar vieną komentarą, nes, manau, šis klausimas gali būti įdomu visiems.

    Visą laiką man buvo mįslė kodėl mūsų opozicijos politikai (išskyrus vieną), esantys taryboje ar pretenduojantys į ją ateityje, pernelyg nesidrąsko dėl mokyklų pertvarkos. Kažką “pamakaluoja” (anot Maskoliūno) ir viskas. O kodėl jie turėtų drąskytis?
    Visą laiką galvojau, kad jei merės atlyginimas 3540 eurų, tai tarybos narių bus bent koks 2500 eurų. Logiška. ar ne? Deja, realybė graudi. Tarybos nariams nėra jokios motyvacijos stengtis, nes materialiai jiems naudos iš to beveik nėra. Nebent motyvacija atsiranda makles daryti, kažką “susikombinuoti” arba, kaip dabar madinga sakyti, “įsisavinti”, pardavinėti savo balsą už tai dosniai sumokantiems ir pan.
    Norime, kad už mus kovotų? Tai ir atlyginimus tarybos nariams turėtume mokėti atitinkamus.

    Citatos iš “Širvintų krašto” straipsnio “Tarybos nariai jau gali dairytis talpesnių piniginių – už darbą žadama atlyginti dosniau” (2020-01-14):
    “ŽP: […] Pripažįstu, kad Širvintų r. savivaldybės tarybos narių atlygis yra vienas mažiausių lyginant su panašiomis savivaldybėmis: pvz. Ukmergės r. tarybos nariai gali gauti 250 Eur, Zarasų r. – 222 Eur, Švenčionių – 555 Eur, Ignalinos r. – 277,5 […]
    […] Merė iš dalies prisiima kaltę, kad per praėjusią kadenciją nesiėmė iniciatyvos peržiūrėti atlygio už tarybos nario darbą. Galbūt todėl ir mūsų opozicija dirba neproduktyviai, dažnai ignoruoja ir sabotuoja darbą taryboje, nes jos nariai jaučiasi tinkamai neįvertinti. […]
    ŽP: […] Gal pastebėjimas dėl opozicijos darbo kokybės daugiau retorinis, vis dėlto tiesos tame yra – tarybos nariai turi ne tik dirbti atsakingai ir produktyviai, bet ir jausti, kaip yra įvertinamas šis darbas. Dažnai praleisdami tarybos posėdžius, nedalyvaudami komitetų posėdžiuose, kuo ypač pasižymėjo praėjusios kadencijos opozicija, jos tarybos nariai paprasčiausiai niekuo nerizikavo, kadangi nesumokėtas atlygis buvo tiesiog juokingas. […]
    ŽP: […] Didesnis atlygis padidintų vietos politikų konkurenciją, padidėtų veiklos kokybė. […]
    ŽP: […] Bet kuriuo atveju situacija yra neadekvati, prieštarauja visuomenės interesams, todėl tarifai dėl apmokėjimo turi būti peržiūrėti.”

    Citata iš “Radviliškio krašto” straipsnio:
    “Alytaus rajono savivaldybėje yra tarybos narių, kurie uždirba apie 500 eurų, atskaičius mokesčius. Štai Panevėžio ir Raseinių tarybos nariai per mėnesį uždirba maždaug 200 eurų, Šakių ir Vilkaviškio – apie 100 eurų. Kelmės savivaldybės tarybos narių darbo užmokestis siekia nuo maždaug 100 iki 300 eurų. Galėtume vertinti, kad Kelmės tarybos narys uždirba apie 10 procentų nuo mero algos, kai tuo tarpu Radviliškio tarybos narys tik apie 2 proc. “

  • 2021-02-26 at 22:03
    Permalink

    Net verkti norisi. Kam, turint tiek vietos atskirose mokyklų patalpose, grūsti vaikus į vieną mokyklą. Kam daryti skruzdėlyną. Formuoja lai sau naują įstaigą su viena administracija ir jau gali gauti finansavimą remontui jei jo reikia. Labai įdomu kam bus naudojamos darželio centre patalpos, kurios bus tik ką atremontuotos ir su naujais baldais. Gal jas kažkam reikia labai atlaisvinti(“gal bus koks privatus darželis mūsų visų vaikų sąskaita”). Ir kokios dar kalbos apie vaikų rezultatų gerėjimą jei kalbama tik apie perkraustymus. Niekas nekalba apie mokytojų kvalifikacijos kėlimus. Visur kalbama tik apie sienas prie kurių nereikia pririšti.

  • 2021-02-26 at 20:29
    Permalink

    kai ŽP pasieks savo tikslų ir mieste turėsime vieną mokyklą, tai naujai direktorei bus labai pasisekę, nes nauja gimnazija taryba jau yra 🙂 tai patys aktyviausi ir drąsiausi, daugiausia idėjų išgeneravę ir daugiausia klausimų uždavę žmonės. Su tokia komanda kalnus gali nuversti. Net tokioje prastoje situacijoje, kuri mūsų laukia. Tik ar ponia Jūratė tam turės drąsos?

  • 2021-02-26 at 20:19
    Permalink

    Mūsų rajonas nepriklausomas. Nes nuo mūsų niekas nepriklauso

  • 2021-02-26 at 20:16
    Permalink

    Mes laisvi žmonės. Ką mums lieps, to ir norėsim

  • 2021-02-26 at 16:59
    Permalink

    Gimnazija -„Atžalyne“. Ar tai bus „Atžalyno“ gimnazija? Kur dings Stuokos- Gucevičiaus vardas? Kaip viskas bus sudėliota?

  • 2021-02-26 at 16:15
    Permalink

    Jokių vaikščiojimų. Jei neveš, mano vaikai praleidinės pamokas su mano palaiminimu.
    O dėl picerijos, terasos, kebabines, tai atskira kalba. Jaučiu koks 50 proc. jų apyvartos suplanuota iš gimnazistų. Greičiausiai picerijos vieta ne šiaip sau prie pat gimnazijos pasirinkta

  • 2021-02-26 at 15:36
    Permalink

    Įsivaizduokit, paskutinė pamoka muzika.
    Ar manot,kad kas per pusę miesto eis į šią pamoką? Arba kūno kultūra. Juokinga. Kol nueis nuo Atžalyno iki gimnazijos, sportuot nenorės. O dar pakeliui picerija.

  • 2021-02-26 at 15:13
    Permalink

    Net neabejojau, kad taip bus. Tik baisiausia, kad kentės vaikai

  • 2021-02-26 at 14:09
    Permalink

    Apmaudi situacija, turėsianti ilgalaikes, neigiamas pasekmes mūsų rajono vaikams ir švietimo sistemai.
    Keturmetės gimnazijos savivaldybės centre sunaikinimas – barbariškas poelgis.
    Koks piktas, trumparegis ir nekompetentingas turi būti žmogus, kuris priėmė ar palaikė tokį sprendimą.

  • 2021-02-26 at 12:17
    Permalink

    Po tokio balsavimo ir kaukės pasislėpti nepadės

  • 2021-02-26 at 12:07
    Permalink

    Aš savų tikrai neleisiu. Autobusiukais trenktis, kažkur striukės kabint ar su pradinukai kabinasi) persirengti. Pertraukos poilsiu nebebus, ar fizinio pmoka truks 25 min?

  • 2021-02-26 at 12:03
    Permalink

    Ir jūs tikit, kad gimnazistai trenksis į kitą mokyklą pasportuot? Aš ne.

Comments are closed.