Lietuvoje minima Saugaus eismo diena

  Balandžio 6-ąją Lietuvoje minima Saugaus eismo diena.
Tai diena, suteikianti galimybę dar kartą kiekvienam eismo dalyviui, susimąstyti apie žmogiškąsias vertybes – gyvybę, sveikatą, atsakomybę už savo elgesį kelyje. Prisiminkime ir pasikartokime saugaus elgesio kelyje taisykles❗️ Suaugusieji turi rodyti tinkamą pavyzdį vaikams:
👉Stengtis eiti per pėsčiųjų perėją (einant per perėją ar vairuojant automobilį nekalbėti mobiliu telefonu, nerašyti žinučių).
👉Tiek suaugę, tiek vaikai privalo naudoti saugos priemones: atšvaitus, ryškiaspalves limenes su šviesą atspindinčiais elementais, saugos diržus, saugos kėdutes.
👉Suaugusieji neturi leisti nepilnamečiams, neturintiems atitinkamo amžiaus, vairuoti tam tikros rūšies transporto priemonių (dviračių, mopedų, motociklų ar net automobilių).
👉Pirkdami vaikui dviratį turėtų nupirkti ir šalmą, suaugusieji turėtų prižiūrėti, kad vaikas (dviratininkas) šviesiuoju paros metu, dėvėtų ryškiaspalvę liemenę su šviesą atspindinčiais elementais arba būtų įjungti dviračio atitinkamos šviesos žibintai ir būtinai segėtų saugos šalmą (privalomą nepilnamečiams)!
Gerbkime ir saugokime vieni kitus kelyje!

Širvintų r. Policijos komisariatas