Per savaitę – penki pagalbos prašymai

Širvintų PGT informacija apie gaisrus bei atliktus gelbėjimo darbus

už laikotarpį nuo 2021-04-08 iki 2021-04-14

   Pranešame, kad nuo 2021 metų pradžios Širvintų rajono savivaldybės teritorijoje kilo 24 gaisrai, atlikti 27 gelbėjimo darbai.

Gaisrai

1. 2021-04-07 d. gautas pranešimas, kad Žemųjų Viesų k., Širvintų r. sav., prie parduotuvės kažkas dega. Atvykus, atviroje teritorijoje, degė 5×10 m plote sukrautų šiaudų atliekos.
2. 2021-04-10 d. gautas pranešimas, kad Šiaulių k., Jauniūnų sen. Širvintų r. sav., dega vieno aukšto mūrinis parduotuvės sandėliukas. Atvykus nurodytu adresu iš pastato rūko dūmai. Užgesinus gaisrą nustatyta, kad degė prie pastato sukrautos šiukšlės. Gaisro metu apdegė pastato durys ir viduje sukrautos malkos.
3. 2021-04-10 d. gautas pranešimas, kad Pieninės g., Musninkų sen., Širvintų r. sav. dega suodžiai dūmtraukyje. Atvykus vieno aukšto mūrinio namo dūmtraukyje degė suodžiai. Suodžiai užgesinti.
4. 2021-04-11 d. gautas pranešimas, kad Žolyno g., Šešuolėlių II k., Zibalų sen., Širvintų r. sav. dega ūkinis vieno aukšto mūrinis pastatas, artimai yra kitų pastatų. Priešgaisrinėms pajėgoms atvykus nurodytu adresu nustatyta, kad gaisras kilo mūrinio vieno aukšto su palėpe pastato viduje, kur degė ant grindų ir palėpėje sukrauti šiaudai. Gaisro metu, apdegė medinė pertvara ir 1 m³ šiaudų.
5. 2021-04-12 d. gautas pranešimas, kad Kernavės g., Paspėrių k., Jauniūnų sen., Širvintų r. sav. uždūmintas namas. Atvykus į iškvietimo vietą, nustatyta, kad dviejų aukštų gyvenamojo namo uždūminimo priežastis – netvarkinga krosnis ir dūmtraukis. Gaisro nėra, užgesintas degimas krosnyje, išvėdintos patalpos. Per nurodytą laikotarpį priešgaisrinės pajėgos į gelbėjimo darbus kviestos nebuvo.

PAGD prie VRM
Vilniaus priešgaisrinės gelbėjimo valdybos
Širvintų priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos informacija

One thought on “Per savaitę – penki pagalbos prašymai

  • 2021-04-16 at 08:46
    Permalink

    Keisti žmonės. Kam taip rizikuoti savim ir turtu? Pakanka kartą per sezoną suodžius kamine išvalyti ir gali ramiai sau gyventi

Comments are closed.