A.Sysas: „Achemos“ darbuotojų protestas dėl nedidinamų algų – tik ledkalnio viršūnė, taip elgiasi dauguma darbdavių

   Opozicinės Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) frakcijos Seime seniūnas Algirdas Sysas sako, kad „Achemos“ darbuotojų protestas dėl pažadėtų, tačiau nedidinamų algų „tėra ledkalnio viršūnė“, atskleidžianti, kaip Lietuvoje elgiasi dauguma darbdavių.

   „Socialdemokratai palaiko ir palaikys protestuojančius „Achemos“ darbuotojus, kovojančius dėl didesnių algų. Tai, kad darbuotojai gina savo teises, yra labai gerai. Lietuvos darbdaviai jau seniai serga chroniška liga – jie suranda tūkstančius priežasčių, kodėl darbuotojams nereikia didinti atlyginimų, net jei įmonės skaičiuoja milijoninius pelnus“, – sako A. Sysas.

   Socialdemokrato teigimu, dalis darbdavių lig šiol naudojasi situacija, kad darbuotojai negina savo teisių, nesiburia į profesines sąjungas ir todėl darbuotojų atlyginimų sąskaita didina savo įmonių pelnus.

   „Būtent darbuotojai sukuria didžiausią pridėtinę vertę įmonėms, pagamindami produktą ar teikdami paslaugas. Tačiau dalis darbdavių naudojasi situacija ir su darbuotojais nesidalija gautu pelnu keldami jiems atlyginimus. Konkuravimas vien pigia darbo jėga veda į niekur. Žmonės dirbs geriau ir našiau tik jausdamiesi saugūs, gaudami teisingus atlyginimus. Bėda ta, kad žmonės bijo organizuotis, protestuoti, burtis į profesines sąjungas. To pasekmė – nesaugumo darbe jausmas yra didžiulis“, – priduria A. Sysas.

   Primename, kad  antradienio rytą azoto trąšų ir kitų pramoninių chemijos produktų gamintojos „Achema“ darbuotojai surengė protesto akciją, kuria siekė atkreipti dėmesį į tai, kad bendrovė, anot jų, nesilaiko pažadų kelti atlyginimus.

  Tuo metu „Achema“ generalinis direktorius Ramūnas Miliauskas protesto akciją vadina „atskirų pavienių asmenų neteisėtu ir chuliganišku elgesiu.“

  Jo teigimu, pernai vidutinis atlyginimas bendrovėje siekė 2105 eurus. Tuo metu šalies vidurkis – 1524 eurai.

LSDP komunikacijos skyrius

22 thoughts on “A.Sysas: „Achemos“ darbuotojų protestas dėl nedidinamų algų – tik ledkalnio viršūnė, taip elgiasi dauguma darbdavių

  • 2021-04-24 at 21:05
    Permalink

    Dainiau, kai šiandien vakare eisit į rūsį bulvių, vienas neikit. Nes net rūsyje yra Virginijus ir jus išgąsdins. Eikit žmonai į ranką įsikibęs.

  • 2021-04-24 at 20:14
    Permalink

    Ir visai pabaigai:
    Virginijau, kartais man atrodo, kad nesupranti kur atsidūręs ir kokios tavo pareigos. Tikiu, kad tau nei trupučio nerūpi Graužinių šeimos balsai rinkimuose, bet kitiems partijos nariams tie keli balsai gali būti lemiami. Netikiu, kad partijos susibūrimuose partijos skyrių pirmininkus mokino susipykti su kuo daugiau rinkėjų ir ypač su aktyviausiais.

  • 2021-04-24 at 18:48
    Permalink

    Ne taip senai supratau kodėl jūsų šaiką vadina “teisingieji”. Ir visada rašo kabutėse, nes teisingumas čia yra selektyvus: tik tada, kai reikia, kai naudinga.

    Iš ties teisingas žmogus labai ramiai priimtų užduotą klausimą kaip natūralų, jo nepradėtų tampyti konvulsijos kaip blogą dvasią pamačius kryžių: kokio velnio doram politikui reikia slėptis po anonimine kauke, jei jo žodžiai nesiskiria nuo jo minčių?

  • 2021-04-24 at 18:41
    Permalink

    Pasakų galima klausytis bet kuriame amžiuje, o tikėti jomis patartina tik vaikystėje…

  • 2021-04-24 at 18:38
    Permalink

    Turim smulkų ir kerštingą jo ekscelenciją. Bet ir kiekviename kieme pasitaiko smulkus ir kerštingas mažas berniukas. Nusiramins tik tada, kai penkis kartus, ir dar vieną papildomai, atsikeršys už įsižeidimą. Gal jau reikalas juda link pabaigos?

  • 2021-04-24 at 18:32
    Permalink

    Ar pasakyti durniui, kad jis durnas, yra įžeidimas?
    Gerai gerai. Tyliu.

  • 2021-04-24 at 18:17
    Permalink

    Neįtikėtina, kiek daug agresijos ir pasipiktinimo gali sukelti paprastas paprastutis klausimas: kokio velnio doram politikui reikia slėptis po anonimine kauke, jei jo žodžiai nesiskiria nuo jo minčių?

    Matyt, labai jautri vieta kai kam…

  • 2021-04-24 at 18:09
    Permalink

    Virginijau. Patarsiu Jums. Nedarykite nieko, kaip kiti. Niekam ir nekliūsite. To intensyviai siekiama – nusodinti bet kokią iniciatyvą. Ir labai būtų gerai užčiaupti visus, kas drįsta skaidrumu abejoti.

  • 2021-04-24 at 18:02
    Permalink

    Šlykštu, kai žmogus, nežaidęs krepšinio ir niekad nemetęs į kašį, rėkia, kokie lochai krepšininkai. Lygiai taip su politika. Neišmanai – patylėk. Arba pasimokyk. Nepliurpk to, ko nežinai.

  • 2021-04-24 at 17:50
    Permalink

    Štai matot, kaip išsisukinėja politikas nuo labai paprasto, bet esminio klausimo: kokio velnio doram politikui reikia slėptis po anonimine kauke, jei jo žodžiai nesiskiria nuo jo minčių?

  • 2021-04-24 at 17:28
    Permalink

    Išprovokuoti mane, kad teisinčiausi ir girčiausi nepavyks. Labai gerai, kad Dainius rašo tai, ką galvoja. Čia ir yra esmė. Netrukdykime jam. Puikiai prisimenu komentarus tuometinėse “Krašto naujienose” prieš rinkimus… Nei vieno taip nepuolė, kaip mane. Suprantu, kad ir vėl rinkimai artėja. Žiūriu į komentarus filosofiškai.
    Žiūriu į grožį su ironija
    Graži gamta, graži šeima
    Neblogos kojos, gražios kojinės
    Žavi Liuciferio žmona
    Gražiai mes kalbame, gražiai paguodžiame
    Gražiai dainuojame gražias dainas
    Gražiai išdžiaustome varžovų nuodėmes
    Gražiai uždangstome savas dėmes
    Graži mūs šiandiena, graži mūs rytdiena
    Graži saulėkaita, gražus dangus
    Gražiai mes kylame, gražiai mes ritamės
    Gražiai apstumdome vieni kitus
    Gražiai mes juokiamės, gražiai mes verkiame
    Gražiai mus traiško garvežiai
    Ir kai gražiai akis užmerkiame
    Tai mus palaidoja labai gražiai

  • 2021-04-24 at 16:39
    Permalink

    Netikėkite. Tik atsakykite man: ko politikui slėptis po anonimine kauke, jei žodžiai nesiskiria nuo minčių?
    Palinkėsiu, kad šis politikas su Jumis pasielgtų taip, kaip elgėsi su manimi visą šį laiką. Gal akys atsivers.

  • 2021-04-24 at 16:15
    Permalink

    Nežinau, kokia katė perbėgo tarp Jūsų ir Virginijaus, bet manau, kad kiekviename Jums nepriimtiname komentare ieškoti pasislėpusio Virginijaus neverta. O Jūsų priekaištai dėl idėjų, planų, projektų nepateikimo parodo, kad apie savivaldą ir Tarybos darbą nelabai nutuokiate. Nesu iš Virginijaus komandos, tik šiek-tiek jį pažįstu, net nesakau, kad jis būtų LABAI GERAS meras, bet tokios savivalės ir lėšų “įsisavinimo” į savas kišenes tikrai nebūtų. O tuo, kad “su rinkėjais jau dabar elgiasi kaip su šiukšlėmis”, be konkretaus pavyzdžio niekaip nepatikėsiu.

  • 2021-04-24 at 14:55
    Permalink

    Kurioje vietoje ką pažeminau? Prašau citatomis pagrįsti teiginį. Man nesunku atsiprašyti, jeigu ką.
    Be to, priminsiu, kad
    1) nesu politikas ir nesiruošiu juo būti
    2) visada rašau vardu ir pavarde, todėl už savo rašliavas prisiimu atsakomybę
    Jaučiat skirtumą, ar ne?

  • 2021-04-24 at 14:22
    Permalink

    Mano pastebėjimu, tai Dainius žemina tuos, kas jam nepritaria. Gal kas galėtų jį užmutint?

  • 2021-04-24 at 14:20
    Permalink

    Mero poste – ne ilgiau nei dvi kadencijas, kad neapkerpėtum? Po Konstitucinio Teismo (KT) paskelbto nutarimo dešimtmečiais karaliauti Lietuvos savivaldybėse turėtų tapti neįmanoma.

  • 2021-04-24 at 14:19
    Permalink

    Gal būtų… gal nebūtų … gal nebūtų… gal ir… gal pagaliau… gal žmonės matytų…

    GAL … ???

    “…niekas NEBIJOTŲ pasakyti savo nuomonės…”
    Aš jau DABAR bijau ką nors parašyti ne pagal Virginijaus nuomonę komentaruose, nes būsiu anonimiškai išjuoktas, išsityčiotas, apšmeižtas. O kas bus, jei įgaus valdžią?

  • 2021-04-24 at 14:15
    Permalink

    Įdomu, kokia bus savivaldybės mero pareigybė po kitų savivaldybės tarybos rinkimų 2023 metais. Gal išrinkta savivaldybės taryba išsirinks pirmininką, o gyventojų išrinktas meras bus tai, kas dabar yra administracijos direktorė. Juk jau dabar aišku, kad tokių privilegijuotų juridinių galių kaip šiandien, meras po naujų rinkimų neturės. Bet tai neturės žymesnės įtakos savivaldybės merdėjimui.

  • 2021-04-24 at 13:57
    Permalink

    Manau, kad kai kas pasikeistų. Gal būtų daugiau atvirumo, mažiau švaistūniškumo, gal nebūtų tokios liūdno juoko vertos mokyklų pertvarkos, gal nebūtų tiek pakazuchos, gal ir kaimo žmones pasiektų europinės lėšos, gal pagaliau taryba būtų verta vadintis tikra taryba, o ne pritaryba, gal žmonės matytų daugiau teisingumo ir svarbiausia – niekas NEBIJOTŲ pasakyti savo nuomonės.

  • 2021-04-24 at 12:07
    Permalink

    Tiesa. Ir ?….
    Kokios alternatyvos, a?
    Ar sekančiuose rinkimuose meru turėtume rinkti Virginijų? Viskas stebuklingai pasikeis į gera? Nejaugi? Kai jis nesivargina pateikti jokių idėjų, planų ir projektų, kai su rinkėjais jau dabar elgiasi kaip su šiukšlėmis? Kas tada bus po to, kai nebegalėsi atšaukti balsavimo?

  • 2021-04-24 at 11:51
    Permalink

    Mūsų pradėjusiame merdėti rajone neužilgo liks tik su savivaldybe susiję tarnautojai, slaugos ligoninė, keli tūkstančiai pensininkų, ritualinių paslaugų įmonė, prastos mokymo kokybės gimnazija ir pora didžiųjų prekybos tinklų parduotuvių su savitarnos kasomis vietoje kasininkų.

Comments are closed.