Pirmasis nuotolinis pajamų deklaravimas baigėsi – daugiau nei 7 tūkst. Širvintų r. gyventojų sėkmingai deklaravo pajamas

  2021 m. gegužės 4 d., Vilnius. Vilniaus apskrities valstybinė mokesčių inspekcija (toliau – Vilniaus AVMI) informuoja, kad pasibaigus pirmajam visiškai nuotoliniam pajamų deklaravimo procesui nuo metų pradžios apie 7 tūkst. Širvintų r. gyventojų laiku pateikė pajamų mokesčio deklaracijas. Taip pat apie 500 gyventojų deklaravo turimą turtą, o 2,3 tūkst. skyrė dalį sumokėto gyventojų pajamų mokesčio (GPM) paramai.

   „Norime padėkoti gyventojams, kurie laiku atliko šią pareigą. Šiais metais pajamų deklaravimas buvo iš tiesų neeilinis: gyventojams pajamų deklaravimo vedlys buvo pasiekiamas nuo metų pradžios, paskelbėme anksčiausią ir pirmąjį nuotolinį pajamų deklaravimą be gyvo aptarnavimo, o tik telefonu, taip pat, kaip niekada anksti pradėjome grąžinti GPM permokas“, – teigia Vilniaus AVMI viršininkė Virginija Ginevičienė, pridurdama, kad iki šios dienos 491 tūkst. šalies gyventojų jau pervesta 129 mln. eurų, o visos GPM permokos, kurios susidarė tinkamai pajamas deklaravusiems asmenims, bus grąžintos iki liepos 31 d.

   VMI atstovė atkreipia dėmesį, kad šiemet mokesčių permokas norintys susigrąžinti Širvintų r. gyventojai deklaracijas teikė aktyviau: net 5,6 tūkst. gyventojų pateikė deklaracijas su grąžintina GPM suma, jiems bus grąžinta beveik 1,3 mln. eurų GPM permokų suma (pernai 4 tūkst. gyventojų deklaravo 840 tūkst. eurų GPM permokas). Apie 1 tūkst. gyventojų pateikė deklaracijas su mokėtina GPM suma, jie turės sumokėti beveik 890 tūkst. eurų GPM.

   Paskelbus nuotolinį deklaravimą Vilniaus AVMI skambučių srautas ženkliai išaugo – iš viso deklaravimo laikotarpiu atsakyta į 95 tūkst. skambučių, vidutiniškai vienam darbuotojui teko 33 skambučiai per vieną darbo dieną. Nuo kovo 3 d. nuotolines paslaugas ir konsultacijas teikė 89 Vilniaus AVMI specialistai Vilniaus apskrityje.

Laiku nedeklaravusiems pajamų VMI priminimai

  VMI kviečia nedelsti ir artimiausiu metu deklaruoti pajamas e. būdu ar paskambinus telefono numeriu 8 5 2191 777 to dar nepadariusiems gyventojams, kuriems taip pat išsiųs priminimus dėl nepateiktų pajamų ir turto deklaracijų.

  Atkreipiame dėmesį, kad jokios veiklos nevykdantiems ir savarankiškai dirbantiems gyventojams, kurių ekonominė veikla įtraukta į nukentėjusių nuo COVID-19 sąrašą, iki rugpjūčio 31 d. ir dar du mėnesius po yra taikomos mokestinės pagalbos priemonės – neskaičiuojami delspinigiai ir nepradedami išieškojimo veiksmai.

  Jei gyventojai, kuriems taikomos mokestinės pagalbos priemonės, patiria sunkumų ir susidariusių mokesčių sumokėti neturi galimybės, jie gali kreiptis į VMI iki rugpjūčio 31 d. ir sudaryti mokestinės paskolos sutartį be palūkanų. Daugiau informacijos čia.

  Visos VMI konsultacijos teikiamos nuotoliniu būdu paskambinus bendruoju informacijos numeriu 1882, o visos paslaugos paskambinus nuotolinių aptarnavimo padalinių numeriu 8 5 2191 777. Daugiau informacijos apie pajamų deklaravimą www.vmi.lt > Domiuosi pajamų ir turto deklaravimu. Naujausia informacija taip pat skelbiama VMI Facebook ir Linkedin paskyrose.

Evelina Španje-Štrimaitė,
Vilniaus apskrities valstybinė mokesčių inspekcija