Vos du iš penkių merų skelbia, su kuo susitinka

 

    Dvigubai daugiau savivaldybių vadovų, t.y. merų, merų pavaduotojų ir administracijos direktorių, nuolat skelbė, su kuo susitiko darbo metu antraisiais savo kadencijos metais. Jie taip pat paviešino pusantro karto daugiau susitikimų su interesų grupių atstovais (iš viso – 2268, prieš metus – 1422). 

   Tai paaiškėjo „Transparency International“ Lietuvos skyriui (TILS) peržiūrėjus savivaldybių merų, jų pavaduotojų bei administracijos direktorių oficialius darbo kalendorius, asmenines svetaines bei svetainę manosusitikimai.lt.

    Iš viso 4 iš 5 (185 iš 215) savivaldybių vadovų skelbė savo darbotvarkes. Pirmą kartą jas viešino visi merai.

    Ilgalaikes darbotvarkes, leidžiančias matyti susitikimus nuo darbotvarkės viešinimo pradžios, skelbė 2 iš 5 merų (24 iš 61) bei kas ketvirtas mero pavaduotojas ir administracijos direktorius (39 iš 154). Kas antras savivaldybės vadovas viešino laikinas darbotvarkes, kuriose matomi tik einamosios dienos, savaitės ar mėnesio susitikimai.

    Daugiausiai susitikimų su interesų grupėmis paskelbė Vilkaviškio raj. meras Algirdas Neiberka (177 susitikimus), Vilkaviškio raj. savivaldybės administracijos direktorius Vitas Gavėnas (172 susitikimus) ir Alytaus m. savivaldybės mero pavaduotoja Jurgita Šukevičienė (143 susitikimus).

    Daugiausiai susitikimų buvo su verslo ir verslo asociacijų (714 susitikimų), medicinos (637 susitikimai) bei švietimo, sporto ir mokslo atstovais (446 susitikimai).

   „Džiaugiuosi, jog vis daugiau savivaldybių vadovų taiko sau aukštesnį skaidrumo standartą ir gana išsamiai skelbia, su kuo susitinka darbo metu. Labai norėčiau, kad per ateinančius metus tai pradėtų daryti visi merai, vicemerai ir administracijos vadovai. Juk geras politikas yra aktyvus ir skaidrus politikas,” – sakė „Transparency International“ Lietuvos skyriaus vadovas Sergejus Muravjovas.

   Analizės metu buvo peržiūrėta, kaip 215 merų, merų pavaduotojų ir administracijos direktorių skelbia savo darbotvarkes. Dalis vadovų pareigas ėjo laikinai. Buvo skaičiuojami 2020 m. kovo 18 d. – 2021 m. kovo 17 d. ilgalaikiuose oficialiuose darbo kalendoriuose paskelbti susitikimai su interesų grupėmis.

    Trumpą rezultatų apžvalgą galite rasti čia, daugiau informacijos apie atliktą studiją – čia.

      Ši iniciatyva yra Aktyvių piliečių fondo, finansuojamo EEE finansinio mechanizmo lėšomis, dalis.

2 thoughts on “Vos du iš penkių merų skelbia, su kuo susitinka

  • 2021-05-19 at 10:58
    Permalink

    O kodėl mūsų merė Pinskuvienė nepirmauja, keista ? Skelbtis matomai bijo žmonių reakcijos. Visumoje Pinskuvienės skelbiama informacija nekonkreti, neišsami. Pas mus panašu, kad valdo valdovas su savo tarnais, kuriems kalbėti draudžiama.

  • 2021-05-19 at 08:11
    Permalink

    Merai privalo atsiskaityt, o valdovams nereikia. Jie visada teisūs

Comments are closed.