Projektas „Susitikim, mieli senjorai“ vyresnio amžiaus žmones Lietuvoje skatina grįžti į darbo rinką

  Vienas populiariausių socialinių projektų skirtų vyresnio amžiaus žmonių užimtumo didinimui Lietuvoje „Susitikim, mieli senjorai“ skatina senjorus atrasti save ne tik kūrybiniuose projekto užsiėmimuose, išmokti naudotis naujausiomis ir išmaniausiomis technologijomis, tačiau ir grįžti ar tęsti darbus darbo rinkoje. Projekto organizatoriai, bendradarbiaudami su „PortalPRO“ darbų pasiūlymų platforma, kviečia mėgstančius meistrauti vyresnio amžiaus žmones išnaudoti savo turimą laisvą laiką bei padidinti savo gaunamas pajamas atliekant „PortalPRO“ programėlėje siūlomus darbų užsakymus.

   „Savo organizuojamo projekto veiklose pastebėjome, kad iki tol buvę aktyvūs, užimti, visuomeniški žmonės sulaukę pensijos tarsi pasimeta. Staiga atsiradus labai daug laisvo laiko vyresnio amžiaus aktyvūs žmonės dažnai nežino, ką čia su juo veikti. Jie yra labai darbštūs, atsakingi, noriai gilinasi ir mokosi naujų dalykų, yra be galo entuziastingi. Kantriai mokosi ir moko kitus. Mūsų šalies senjorai nori ir gali dalintis savo turima gyvenimiška patirtimi, nešti naudą valstybei, kurioje gyvena ir, bene svarbiausias dalykas, nori būti šios visuomenės dalimi. Kalbame ne tik apie vyresnių žmonių veiklos įprasminimą, pagrinde tai liečia ir finansus. Statistiškai mūsų šalyje pasiekus vadinamąjį pensinį amžių – ženkliai ir pastebimai sumažėja ir senjoro gaunamos pajamos. Pavyzdžiui, Švedijoje išėjusio į pensiją žmogaus pajamos vidutiniškai sumažėja 25 procentais, Lietuvoje – net apie 60 procentų. Todėl jau keletą metų svarstėme galimybę tapti jungiančiąja grandimi tarp mūsų projekto dalyvių ir atsakingos organizacijos, kuri nuoširdžiai turėtų tokį patį tikslą, kaip ir mes – padėti senjorams grįžti į darbo rinką ir užsidirbti papildomų pajamų, įprasminti savo turimas žinias, pritaikyti jas ir kažkam padėti. Galų gale – gyventi oriai“, – kalbėjo projekto vadovė Jelena Narūnienė.

  Poreikis į darbo rinką aktyviau įtraukti vyresnius asmenis Lietuvoje nuolat auga. Jaučiamos ir socialiai atsakingų šalies įmonių pastangos darbo vietas sukurti ar pritaikyti ne tik jauniems, tačiau ir vyresnio amžiaus asmenims.

   „Labai džiaugiamės galėdami prisidėti prie šios iniciatyvos. Jau ne pirmus metus sekame „Susitikim, mieli senjorai“ veiklą ir labai žavimės jų vykdomais projektais bei senjorų imlumu, aktyvumu ir požiūriu į naujus dalykus. Esame įsitikinę, jog darbų pasiūlymų platforma „PortalPRO“ gali būti naudinga ne tik jauniems, tačiau ir vyresnio amžiaus žmonėms: leisti išnaudoti savo sukauptas žinias, užsiimti mėgstama veikla bei papildomai užsidirbti. Todėl kviečiame senjorus įvairių darbų užsakymų ieškoti naudojantis „PortalPRO“ programėle, o mūsų komanda nuoširdžiai pasistengs suteikti visą reikiamą paramą, asmeniškai supažindinti su platformos veikimo principais, senjorams jau yra parengtos išsamios instrukcijos bei ruošiami specialūs paskaitų apie naudojimąsi „PortalPRO“ seminarų ciklai“, – komentavo „PortalPRO“ e-komercijos direktorius Eimantas Vadeika.

   Jau penktąjį sezoną pradedantys projekto „Susitikim, mieli senjorai“ organizatoriai ragina visus, kuriems patinka meistrauti, jungtis prie šios iniciatyvos ir ne tik įprasminti savo turimą laisvą laiką, išmokti naujų dalykų, tačiau ir užsidirbti papildomų pajamų atliekant darbų užsakymus arti savo namų aplinkos. Bendradarbiaudami su projekto partneriu „PortalPRO“ kviečiame visus vyresnio amžiaus žmones pasinaudoti galimybe padirbėti laisvu grafiku – tada, kada jums patogu ir tik tiek, kiek norisi. Tiek projekto sumanytojai, tiek įmonės „PortalPRO“ atstovai itin vertina vyresnių žmonių turimą patirtį, kruopštumą ir atsakomybę, todėl siūlo asmenines konsultacijas visais su darbu, jo atlygiu susijusiais klausimais, pagalbą bei visus reikiamus mokymus, kaip teisingai naudotis darbų pasiūlymų platforma ir sėkmingai grįžti į darbo rinką.