17 thoughts on “Dėl Širvintų rajono mokyklų pertvarkos

  • 2021-06-01 at 10:58
    Permalink

    Klausantis merės minčių, skaitant pertvarkos dokumentus, susidaro toks įspūdis, kad iki dabar to gero ugdymo Širvintose kaip ir nebuvo. Kai nuo rugsėjo ponia paims į savo rankas naujos gimnazijos valdymą, tai nuo čia ir prasidės gera kokybė ir viskas, ko reikia gerai mokyklai. Ilgai palaukė vadovė. Reikėjo ankščiau išvaikyti negebančius dirbti. Lauksime, laikas parodys.

  • 2021-05-31 at 21:52
    Permalink

    Jeigu tai tiesa, ką viena tetutė kaime kalba, kad teisėjas Spogis yra skyriaus vedėjos giminietis, tai dar nežinia, kaip čia bus.

  • 2021-05-31 at 13:30
    Permalink

    Kodėl visi bijo Pinskuvienės? Nesuprantu. Juk jos kiekvienas žingsnis, sprendžiant bet koki klausymą yra
    apgaulė.
    Pagal ją bus mokomi mokiniai tvirtos šeimos pagrindų Spadviliškio k. buvusiame šeimos ugdymo “centre”.
    O mokslų vaikams gal visai nereikia. Kaip jinai nelankė mokyklos ir tiek “daug” pasiekė.
    Įdomu savivaldybės dokumentai neišmetami.
    O jos bijoti nereikia, jinai pati vengia žmonių, ypatingai protingesnių už ją.
    Mokyklų likimas – sveikatos apsaugos lygis – bus nulinis.
    GAILA ŠIRVINTŲ RAJONO, KURIS VIRTO PINSKŲ ŠEIMOS REKLAMA.

  • 2021-05-30 at 22:27
    Permalink

    Kiek girdėjau, viską meta be jokio gailesčio tik ponia Stankevičienė. Kad nė kvapo buvusios mokyklos neliktų. Jeigu išmesta keturiasdešimties metų senumo padalomoji medžiaga, tai gal ir ne nuodėmė. Jeigu metami bibliotekos fondai, nes netelpa, tai čia jau barbarų filosofija. Jeigu menkinama buvusios mokyklos savastis, tai tokiai vadovei reikia jau dabar pasakyti sudie. “Įleisk kiaulę į bažnyčią, tai ir ant altoriaus užlips”

  • 2021-05-30 at 21:45
    Permalink

    Jau skamba varpai…. 🙁 Mokyklose jau žala padaryta negryžtama…. Jau išmęsta ir sunaikinta praktiškai visa vaizdinė ir padalomoji medžiaga…. Jau į konteinerius suvertsti mokinių darbai, projektų pavyzdžiai…. Nuo kitų metų mokytojai turės dirbti, tarsi tik atėję po baigimo studijų, nuo tuščio lapo…. Jau iš dalykinių kabinetų neliko nieko, tik sienos ir suolai….. Taigi, tėveliai, apie kokybės gerėjimą nelabai yra ką kalbėti. Valstybės lygiu kalbama apie kitais metais būsianti mišrų mokymąsi, taigi dalis kontakto, dalis nuotolio. Švietimo skyrius gyriamas už drąsą ir ryžtą pertvarkant sistemą. Taigi tas kas kovoja valstybės, ne savivaldybės lygmeniu traktuojami, kaip pasenusio mąstymo, atgyvenusių metodų puosėlėtojai, kliuviniai progresui. Taigi mums jau skamba varpai…… Taigi jau tikrai nebėra skirtumo, kokios sienos ir kokioje vietoje bus….. Visas įdirbis jau nubrauktas, visa istorija ir tradicijos jau išvežtos į sąvartyną. Skamba varpai, ir telieka tikėtis, kad jie pranašauja ne vien galą, bet ir naują kelią, su naujais horizontais ir kad tas kelias bus šviesus. Jau tiesiog tai nieko nebereiškia…… Ir tai tikrai ne baimė dėl darbo vietų…. Tiesog jau žala padaryta……

  • 2021-05-30 at 19:06
    Permalink

    Merė sakė, kad viskas padaryta pagal įstatymus šitoje pertvarkoje. Kaip galima ja netikėti?

  • 2021-05-30 at 18:02
    Permalink

    Laikinosios apsaugos priemonės (Tarybos sprendimo sustabdymas) – būtų didžiulis pasiekimas.

  • 2021-05-30 at 17:32
    Permalink

    Šiaip labai daug aktyvių žmonių buvo Facebook švietimo grupėje. Turėtų iš ten daug pasirašyti.

  • 2021-05-30 at 15:58
    Permalink

    Parašo galia labai didelė. Pirmiausia bus įvertintas skundo pagrįstumas. Manau tai 100%. Ir iš karto prašoma taikyti „laikinąsias apsaugos priemones“. O tai reiškia, kad čia ir dabar stabdyti savivaldybės tarybos sprendimo galiojimą. Tai reiškia, kad skundas bus nagrinėjamas ilgai, o mokiniai ir mokytojai mokslus tęs senose vietose. Pasirašyti galima tik šiandien, ir tik pas mane. Pasiūliau, nei vieno nespaudžiu.

  • 2021-05-30 at 15:13
    Permalink

    Pokyčiai savivaldybėje galimi tik vieninteliu būdu: per savivaldybės tarybos rinkimus. Kito varianto paprasčiausiai nėra. Teismas atliks tik juridinį mokyklų “reformos” proceso vertinimą.

  • 2021-05-30 at 15:05
    Permalink

    Aš patyriau tai, ką galima vadinti aukščiausio lygio susidorojimu ar mobingu. Ponia nesirenka metodų. Jie šlykštūs. Mano sveikatos pokyčiai negrįžtami. Kai reikėjo gintis, buvau viena. Pasirašę peticijas žmonės jau yra labai drąsūs ir verti pagarbos. O ponios laikas suskaičiuotas, ateis laikas ir bus niekam neįdomi prastos reputacijos moteriškė. Dar ne tokios žvaigždės krito į purvą

  • 2021-05-30 at 14:53
    Permalink

    Taip, ir labai daug. Visi, kurie pasirašė peticijas turėjo unikalius pokalbius su Ja. Todėl dabar dauguma tyli. Galim tuo pasidžiaugti. Tuoj pamatysit video, prisipažins kad rengė perversmą. Kaip Romanas Protasevičius.

  • 2021-05-30 at 14:47
    Permalink

    Ar yra tėvų ir mokytojų, kurių netenkina situacija, būsianti nuo rugsėjo mėnesio?

  • 2021-05-30 at 13:54
    Permalink

    Gal visgi skambinkim ir pasirašykim, nes vėliau galėsim skambinti varpais.

  • 2021-05-30 at 12:20
    Permalink

    Mano vaikai suaugę. Mokinių neturiu. Bet jei paskelbtumėte sąskaitą, prisidėčiau pinigais.

  • 2021-05-30 at 12:10
    Permalink

    Pagarba V.Sarpauskui. Žinant Širvintų rajono savivaldybės vienvaldystę aukščiausiu laipsniu, tai labai labai daug. Sėkmės!

  • 2021-05-30 at 10:48
    Permalink

    Nemanau, kad kas pasirašys. Širvintose madinga skųstis tvarka, mere, sprendimais, o paskui merei į akis linksėti, kaip viskas gerai. Visi tikisi, kad kas nors padarys. O patys tupi po šluota kaip pelės. Tad Virginijau, turiu tave nuliūdinti. Ne tik pinigus ieškiniui vienas sumokėjai. Dar ir pasirašysi vienas. Vaikams tėvai neleis, tėvai dėl visko dreba, mokytojai, net ir tie, kurie aktyviai skundėsi, tyliai tikisi issaugoti savo darbo vietas. Liūdna, bet tai Širvintos. Va tokiais momentais pagalvoju, ar verta kovoti? Dėl ko?
    Neringa

Comments are closed.