Nemokamas sūris būna tiktai pelėkautuose. Pasiūlymai užsidirbti nieko nedarant

  Šiandien trumpas pasakojimas apie tai, kaip veikia sukčiavimo schema ir, kad nemokamas sūris būna tiktai pelėkautuose. Tikros istorijos, apie kurias mes tiesiog norime Jums papasakoti, kad būtumėte budrūs, nes mokytis iš svetimų klaidų ir pigiau ir mažiau skausminga.
   Paskutiniu metu socialiniuose tinkluose vis atsiranda pasiūlymų užsidirbti nieko nedarant. Tereikia tik turėti banko sąskaitą ir į ją pervedamus pinigus išgryninus atiduoti kokiai nors Marytei arba pervesti į pateiktą kitą banko sąskaitą. Už visą šitą tarpininkavimą siūlomi visai neblogi procentai, kurie kartais siekia penkis procentus ir net daugiau. Nuo solidžių sumų tai visai padorūs pinigai, todėl nenuostabu, kad vis atsiranda susidomėjusių lengvais pinigais. Tačiau viską labai greitai sustato į vietą šaukimas į policiją, o visišku siaubu tampa žinia, apie labai liūdnas tolimesnes tokio „verslo“ perspektyvas.
   Tai kas gi ten per pinigai, kurie nuolat krenta į tą nelemtą Jūsų sąskaitą? Tai pinigai, kuriuos perveda klientai už įvairias prekes, tokias kaip drabužiai, paspirtukai ir net automobiliai, kurių jiems niekas niekada net nesiruošė pateikti. Pervedęs pinigus ir nesulaukęs prekės asmuo kreipiasi į policija, kur labai greitai nustatoma, į kieno sąskaitą buvo pervesti pinigai – Jūsų sąskaitą.
   O kas tada, paklausite Jūs? O tada prasideda patys įdomiausi įvykiai. Paaiškėja, kad tokia Marytė, kuriai Jūs atidavinėjote iš sąskaitos paimtus pinigus, apskritai net neegzistuoja. O banko sąskaita į kurią Jūs pervedinėjote pinigus iš savo sąskaitos, atidaryta kokio nors benamio vardu už tris butelius pigaus spirituoto vyno, o tas benamis net neįsivaizduoja, kieno rankose yra banko kortelė ir kas turi prisijungimo prie elektroninės bankininkystės kodų generatorių.
   Žodžiu, situacija tokia – asmuo Jums į sąskaitą pinigus pervedė? Pervedė. Prekių negavo? Negavo. Tai kaip Jūs manote – iš ko jis turi teisę reikalauti, kad jam būtų grąžinti jo pinigai? Iš benamio, kuriam į sąskaitą tuos pinigus pervedėte, ar iš tariamos „Marytės“, apie kurią niekas nieko nežino ir niekas nėra gyvenime matęs? Ne, jis reikalaus pinigų iš Jūsų, nes gavę į savo sąskaitą pinigus, kurie Jums nepriklauso, turite juos grąžinti, o ne su kažkuo dalintis.
   Koks viso šio pasakojimo moralas? Joks. Tik šiandien skirtinguose Lietuvos miestuose visais žodžiais save už naivumą keikia keliolika jaunuolių ir merginų, po to, kai paaiškėjo kokias sumas jie turės grąžinti nukentėjusiems. Deja naivumas kainuoja ir dažnai kainuoja visai nepigiai.
   Būkite budrūs.
Policijos virtualus patrulis

One thought on “Nemokamas sūris būna tiktai pelėkautuose. Pasiūlymai užsidirbti nieko nedarant

  • 2021-06-11 at 10:57
    Permalink

    AČIŪ už gyventojų informavimą

Comments are closed.