Kvietimas ir įpareigojimas pateikti nuomonę

VILNIAUS APYGARDOS ADMINISTRACINIS TEISMAS

N U T A R T I S

2021 m. birželio 15 d.

Vilnius

   Vilniaus apygardos administracinio teismo teisėja B. M.

   Nutaria:

Priimti skundą nagrinėti.

    Įpareigoti atsakovę Širvintų rajono savivaldybės tarybą iki 2021 m. birželio 21 d. pateikti nuomonę dėl pareiškėjo prašymo taikyti reikalavimo užtikrinimo priemonę.

    Pasiūlyti tretiesiems suinteresuotiems asmenims Širvintų pradinei mokyklai, Širvintų „Atžalyno“ progimnazijai, Širvintų Lauryno Stuokos-Gucevičiaus gimnazijai iki 2021 m. birželio 21 d. pateikti nuomonę dėl pareiškėjo prašymo taikyti reikalavimo užtikrinimo priemonę.

   Išsiųsti patikslinto skundo kopiją atsakovei Širvintų rajono savivaldybės tarybai ir įpareigoti ją per 14 (keturiolika) kalendorinių dienų nuo skundo skaitmeninės kopijos gavimo dienos elektroninėmis ryšio priemonėmis per Lietuvos teismų informacinės sistemos ,,Liteko“ Viešųjų elektroninių paslaugų posistemę pateikti teismui atsiliepimą į skundą ir visą su keliamu ginču susijusią medžiagą.

   Išsiųsti pareiškėjo patikslinto skundo kopiją tretiesiems suinteresuotiems asmenims Širvintų pradinei mokyklai, Širvintų „Atžalyno“ progimnazijai, Širvintų Lauryno Stuokos-Gucevičiaus gimnazijai ir pasiūlyti per 14 (keturiolika) kalendorinių dienų nuo skundo kopijos gavimo dienos pateikti atsiliepimą į pareiškėjo patikslintą skundą.

*******

   Prašymas taikyti reikalavimo užtikrinimo priemonę reiškia:

„Taikyti reikalavimo užtikrinimo priemonę: sustabdyti Širvintų rajono savivaldybės tarybos 2021 m. balandžio 28 d. sprendimo „Dėl Širvintų pradinės mokyklos, Širvintų „Atžalyno“ progimnazijos, Širvintų Lauryno Stuokos-Gucevičiaus gimnazijos reorganizavimo sujungimo būdu“ Nr. 1-97 galiojimą ir uždrausti atlikti jame nurodytus veiksmus iki teismo sprendimo šioje byloje įsiteisėjimo dienos“.

Mieli mokytojai, mokiniai ir jų tėvai,

   Nežinia kokia baigtis, bet procesas juda į priekį. Šiomis dienomis vyksta labai svarbūs dalykai. Teismas ir įpareigoja ir siūlo pateikti nuomonę dėl pareiškėjo prašymo taikyti reikalavimo užtikrinimo priemonę. Tai reiškia, kad nuo pateiktos nuomonės turinio priklausys, ar bus taikoma reikalavimo užtikrinimo priemonė – sustabdytas Širvintų rajono savivaldybės tarybos 2021 m. balandžio 28 d. sprendimo „Dėl Širvintų pradinės mokyklos, Širvintų „Atžalyno“ progimnazijos, Širvintų Lauryno Stuokos-Gucevičiaus gimnazijos reorganizavimo sujungimo būdu“ Nr. 1-97 galiojimas ir uždrausta atlikti jame nurodytus veiksmus iki teismo sprendimo šioje byloje įsiteisėjimo dienos.

   Nuomonės pateikimo terminas – 2021 m. birželio 21 d. Įdomu, kokie procesai vyks, o gal netgi nevyks šiomis dienomis? Galima viską stebėti pasyviai. Galima klausti – ką veikiate ir ką atsakysite? O galima nedaryti nieko ir vėliau „skambinti varpais“..

Virginijus Sarpauskas,

Širvintų rajono savivaldybės tarybos narys

46 thoughts on “Kvietimas ir įpareigojimas pateikti nuomonę

  • 2021-06-18 at 08:32
    Permalink

    Dėl savo nesuderintų su bendruomene veiksmų ir dėl to dabar nesančio palaikymo nereikia kaltinti kitų. Kodėl nenorite įgarsinti, kad niekas nenorėjo pasirašyti po kreipimuosi į teismą?
    Pacituosiu ką rašiau:
    “Viskas tik jūsų rankose. […] Veikite, darykite. Kas jums trukdo?”

    “Politikuokite, aiškinkitės tarpusavio santykius, bet palikite vaikus ramybėje. Nuo jūsų sprendimų neturi kentėti vaikai rugsėjo mėnesį”

    “[…] priimti sprendimus, kurie nepakenktų vaikams rudenį”

    Kiek šioje ilgoje diskusijoje buvo kalbama apie vaikus, jų interesus, apie situaciją rudenį? Politinės ambicijos, asmeniniai-finansiniai-darbiniai interesai…

  • 2021-06-18 at 07:02
    Permalink

    Va taip ir nužudom tuos vienetus, kurie dar kažką bando daryti. Nedarai – blogai, darai – irgi blogai. O mes juk protingi – kritikuoti mėgstam. Ir malonumą iš to patiriam

  • 2021-06-18 at 00:52
    Permalink

    Šlykščiuosi tuo, ką sakote – iki mirties ginsiu jūsų teisę sakyti tai. Volteras

  • 2021-06-17 at 18:31
    Permalink

    Nuo Kalėdų iki šiandien 9 mėn. Chm. Nesuskaičiuoju

  • 2021-06-17 at 18:29
    Permalink

    Jei amnezija priminsiu: tuo metu mokyklos nebuvo išdraskytos, tuo metu net sprendimai nebuvo priimti, tuo metu buvo tariamasi su bendruomenėmis, kaip reikia gintis, renkami palaikymo parašai ir laiko iki pertvarkos pabaigos buvo 9 mėnesiai!

    Dar kartą prašau paviešinti kiek buvo surinkta parašų po kreipimuosi į teismą.

  • 2021-06-17 at 17:50
    Permalink

    O kas rinko parašus prieš pertvarką? Kas grupę fb sukūrė? Kas rėkė, kad nieko politikai nedaro? Kas nusimuilino pabrukęs uodegą? Nu niekaip nepamenu kas.

  • 2021-06-17 at 17:44
    Permalink

    Filosofuotojui Tota: kas Virginijaus prašė daryti tokį žingsnį nesuderinus su bendruomene? Paviešinkite kiek žmonių pasirašė šį kreipimąsi į teismą! Virginijus pasielgė visai taip pat, kaip elgiasi Živilė: sumąstau, su niekuo nesuderinu, karštligiškai padarau, o tada, še, turėkite pasekmes. Ir tik nebandykite abejoti jų sprendimų nauda, būsite sumalti į šūdų miltus!
    Ką gi, šiandien visi esame dviejų politikų ambicijų įkaitai

  • 2021-06-17 at 17:41
    Permalink

    Dabar aišku, kodėl taip stengėsi negrąžinti mokinių į mokyklas. Dzin tas švietimas ir mokiniai. Reikia vaicekauskiukų ir savo ambicijas patenkinti.

  • 2021-06-17 at 17:26
    Permalink

    Kažkas pavogė kaimyno automobilį. Suradom. Bet aferiuga sako: klausykit, bet aš automobilį jau perdažiau, ir stabdžių kaladėles pakeičiau. Tai prasidėjo negrįžtami procesai. Tai atsiprašėm, ir palikom automobilį aferiugai. Būti aferiuga apsimoka.

  • 2021-06-17 at 17:12
    Permalink

    Projektinės lėšos negali būti. Nes remontai pradėti iki tarybos sprendimo ir tarybos nariams nežinant. Kažkas apie tai buvo straipsnyje užsiminęs

  • 2021-06-17 at 17:07
    Permalink

    Nieko stebėtino, kad vežė išgriautų sienų likučius, šiukšles. Sako, dulkių daug, bet išgriautos vos dvi sienos. Tai nieko baisaus. Laiko yra. Tiesa esu pašalinis mokykloje, vaikai dar joje nesimoko. Tad savo akim pamatyt ko gero negalėčiau. Bet galėtų ir mokytojai pasidalinti informacija. Juk tėvams neramu

  • 2021-06-17 at 17:04
    Permalink

    “Bet mokytojai kalba, kad didelės abejonės ar remontas pasibaigs iki rugsėjo.”
    Visai realu, kad nespės. Tie, kas ką nors šiuo metu statosi, žino, kad sunkoka gauti didesnį kiekį medžiagų ir darbo jėgos didelis trūkumas. Po šitų įvykių, spėkite, kam bus sukabinti makaronai dėl neparuoštos mokyklos rudenį?

    “O kodėl remontas turi būti nutrauktas, jei nebūtų apjungimo?”
    Jei Stuokoje jau įrenginėjamos patalpos jau baigiamos pritaikyti pradinukams, tai jos gali būti netinkamos dičkiams, ir atvirkščiai. Daug priklauso nuo to, kaip finansuojamas remontas:
    1) jei iš savivaldybės lėšų, tai remontų tikslinę paskirtį pakeisti turėtų būti gan nesunku.
    2) jei iš projektų lėšų, tai remontų paskirtį keisti ko gero nebūtų lengva.
    Apie remontų finsavimą tarybos nariai turėtų žinoti.

    Labai nesinori rudenį turėti situaciją: “nei luptas, nei skustas”

  • 2021-06-17 at 16:41
    Permalink

    Prieš savaitę skambinau Atžalyno vadovei dėl nesąmonių su uniformom, tai sakė, kad cituoju: “Atžalyno mokytojai jau įsikūrė”, tai net nežinau kaip yra.
    Bet mokytojai kalba, kad didelės abejonės ar remontas pasibaigs iki rugsėjo.
    O kodėl remontas turi būti nutrauktas, jei nebūtų apjungimo?

  • 2021-06-17 at 16:35
    Permalink

    Pas mus Atžalyne kol kas tylu. Negi direktorė taip ir pratylės? Tai kaip jinai ruošiasi laimėti ir kolektyvui vadovauti?

  • 2021-06-17 at 16:01
    Permalink

    Taip, galiu teoriškai užeiti į 2 iš reorganizuojamų 4 įstaigų. Bet jei kažkas turi informacijos, kodėl nepasidalinti? Aš juk pasidalinau tuo, ką žinau (buvo stipriai griaunamos Atžalyno sienos, išvežtos į sąvartyną iš kažkurios mokyklos mokyklinės lentos).
    Ar šie klausimai tik man vienam įdomūs?

  • 2021-06-17 at 15:51
    Permalink

    Jūs, kaip ir bet kuris kitas mokyklos bendruomenės narys, turite teisę užeiti į savo vaikų mokyklą ir apžiūrėti, kas joje vyksta. Pabendrauti su vadovu. Ir bus viskas aišku.

  • 2021-06-17 at 14:54
    Permalink

    Trolis nuosekliai dirba savo darbą. Formuoja nuomonę. Yra kitas negrįžtamumas. Jau kai žmogus neturi sąžinės, neturi supratimo kaip vyksta realus gyvenimas, kai tarnauja savo mylimukui, tai ir yra negrįžtama. Bus rašomas pareiškimas policijai.

  • 2021-06-17 at 14:49
    Permalink

    Gal kas žino: kokia šiai dienai statybinė padėtis mokyklose ir darželiuose?
    Jau senokai žinome, kad buvo griaunamos sienos, ne taip senai savo akimis mačiau į sąvartyną atvežtas mokyklines lentas.
    Esminis klausimas: ar jau peržengta negrįžtamumo riba, ar dar ne?

  • 2021-06-17 at 14:46
    Permalink

    O visų antriausia, nuo mokyklų bus nuslėpta, arba neleista atsakyti. Todėl svarbu skambinti mokyklų vadovams ir klausti tiesiai šviesiai, ar jiems jau pranešta oficialiai, ar leista atsakyti. Skambinkit mokyklų tarybų nariams ir klauskite, kada ir kur galima rinktis, tegul atsako, kaip rašys. Čia ne juokas.

  • 2021-06-17 at 14:41
    Permalink

    Teismas birželio 15 dienos nutartimi teikia galimybę stabdyti mokyklų sujungimą. Bet ar bus su mokyklomis susijusių piliečių, išdrįsiančių pasinaudoti tokia galimybe?

  • 2021-06-17 at 14:30
    Permalink

    Daug kas priklauso nuo tėvų. Praeitą kartą ZOMM “susitikimai” vyko sužinojus apie juos prieš dvi valandas. Dabar turime laiko iki pirmadienio pietų. Ar jau tėvai bendrauja su savo klasių auklėtojais, su mokyklų tarybos nariais, su mokyklų vadovėmis? Taigi organizuokitės, skambinkite. Pvz. Atžalynas. Visa informacija internete, svetainėse, naudokitės kol banditai neištrynė.

  • 2021-06-17 at 14:28
    Permalink

    Virginijau, be patyčių, be šmeižto, be asmeniškumų niekaip neišeina?
    Mūsų nuomonės neklausėte, atvedėte į šią situaciją, tai pirmyn – veskite toliau, rodykite kelią, siūlykite sprendimus, organizuokite bendruomenę, kad nesusidarytų avarinė situacija rudenį.
    Ar tikslas tik pasidaryti politinę rekląmą, o mokiniai kaip nori, taip lai sukasi rudenį?

  • 2021-06-17 at 14:17
    Permalink

    Tiek situacija aiški nuo pat sausio pradžios, teik ir veikiama pakankamai gerai. Turint omeny padėtį rajone, tai net labai gerai. Bet Dainiuxx niršta, nes ne jo mylimukas lyderis.

  • 2021-06-17 at 14:13
    Permalink

    Ką reiškia jOKS?
    O kokius variantus turime šiai dienai, šiai konkrečiai situacijai, a?
    Ką mūsų lyderiai visuomenei siūlo? Įvardinkite konkrečiai.
    Net Virginijus sukūrė šią situaciją, numetė. Žinokitės…

  • 2021-06-17 at 14:07
    Permalink

    Jeigu suinteresuotai visuomenei (visų pirma mokinių tėvams, mokyklų darbuotojams…) viskas vienodai – joks lyderis tiek iš šono (pvz., iš kurios tai opozicinės partijos skyriaus), tiek net iš savo tarpo (pvz., mokytojas ar moksleivio tėvas) – nepriimtinas.

  • 2021-06-17 at 13:31
    Permalink

    Vėl gi iškyla tas pats lyderystės klausimas apie, kurį buvo diskutuota žiemą. Partijų lyderiai skelbiasi lyderiais kai situacija aplinkui rami. Dabar turime sudėtingą ir greitai besikeičiančią situaciją. Lyderio, greitai susivokusio netikėtai pasikeitusiose aplinkybėse, vikriai randančio saliamonišką sprendimą ir vedančio bendruomenę jo link, horizonte nematyti.

    Pagal diskusijas čia ir FB grupėje matosi, kad visuomenė “apšalusi”. Be lyderio niekur net nepajudės…

  • 2021-06-17 at 13:18
    Permalink

    Kokie mes juokingi su savo „veikti, daryti..“ Nieko nepaveiksit tik pašnekėsit mažuose rateliuose arba su savim. Svarbiausia, kad ponia tai perprato ir jai visi tie skundai nieko nereiškia.

  • 2021-06-17 at 13:01
    Permalink

    Partijų nuomonė buvo svarbi sausį-vasarį. Dabar būtina veikti. Partijų skyriams, tarybos nariams, mokytojams, tėvams. Tik kad tų veikiančių vienetai. Gal Neringa galėtų parašyti, kas pasirašė ieškinį? Kiek jų, ginančių mūsų vaikus?

  • 2021-06-17 at 12:11
    Permalink

    Lemia ne partijos, o suinteresuotos visuomenės balsas, kuris gali būti tiek aktyvus, tiek ir pasyvus

  • 2021-06-17 at 12:10
    Permalink

    Blaškosi žmogus naktiniame klube. Kimba prie visų panų. Tik niekas su juo šokti neina. Tai ir sako – Kokios baisios dabar panos, laikas tiksi, o tuoj trisdešimt metų. Laikas eiti su bet kuo.

  • 2021-06-17 at 11:51
    Permalink

    Ačiū už dėmesį, bet būtų įdomiau išgirsti visų partijų oficialias pozicijas apie susidariusią situaciją. Ar toliau tylėsime ir apsimesime, kad mes čia ne prie ko? Laikas tiksi…

  • 2021-06-17 at 11:47
    Permalink

    Draugė parašė, kad šiandien Atžalyno susirinkimas bus. Gal žinote kelintą valandą. Tikriausiai dėl atsakymo. Bet ir vėl, tikriausiai dalyvaus pati pačiausia ir vėl visus tildys ir niekins nuomonę.

  • 2021-06-17 at 11:44
    Permalink

    Nesikabinkit prie žmogaus. Pabandė ir suprato, kad kritikuoti lengviau nei veikti. Tik nežinia- pats suprato, ar kas padėjo

  • 2021-06-17 at 11:04
    Permalink

    Ko jūs prie manęs kabinatės? Viskas tik jūsų rankose. Juk prieš kelias dienas rašiau, kad daugiau nebesikišiu į mokyklos reikalus. Tai kas negerai? Veikite, darykite. Kas jums trukdo?

  • 2021-06-17 at 10:56
    Permalink

    Apsimeti, kad nepritari pertvarkai. Kontroliuoji procesą, kad tik nebūtų tikro nepritarimo. Bandai sukviesti akcijas atrakcijas ir taip sukompromituoti nepritariančius. Procesas išsprūsta ir kontrolės. Imi atvirai visus menkinti. Nesiseka. Dabar aplamai nesislepi, kad esi mierkos produktas. Tipinis trolis.

  • 2021-06-17 at 10:33
    Permalink

    Kaip suprantu juridiškai nemokšišką mokyklų sujungimo sprendimo įgyvendinimo procesą pradėjo savivaldybės vadovės. Joms turi tekti atsakomybė.

  • 2021-06-17 at 10:29
    Permalink

    Cituoju: “Jei rugsėjį bus betvarkė, tai, atsiprašau, bet man visai nesvarbu kas jūs tokie ir kokių motyvų vedami tą betvarkę sukėlėte. Mano požiūris ir veiksmai bus itin neigiami.”
    Klausiu: 1.ar griauti pradėjo su bendruomenės pritarimu? 2. Ar griovimų iniciatorę taip pat smerksit? 3. Ar ne jūs dėl pertvarkos sustabdymo peticijas kūrėt?
    Kažkaip greitai apsivertėt

  • 2021-06-17 at 10:29
    Permalink

    Tik nuo tėvų, mokytojų (pilietinės visuomenės) veiksmų šią savaitę priklausys, ar teismas sustabdys mokyklų “sujungimo” procesą. Tai vienintelė galimybė vienaip ar kitaip įvertinti dabartinę situaciją. Jums spręsti ar pageidaujate ja pasinaudoti.

  • 2021-06-17 at 10:24
    Permalink

    Bet kokiu atveju rugsėjo 1 d. remontas Atžalyne nesibaigs. Nebent atsitiktų stebuklas. Ir ką?

  • 2021-06-17 at 10:13
    Permalink

    Taigi, parašiau: priimti sprendimus, kurie nepakenktų vaikams rudenį. Kaip to pasiekti? Elementaru – leisti bendruomenei pačiai įsivertinti situaciją ir nuspręsti ką toliau daryti. Pats blogiausias variantas būtų, jei teismas užsitęstų, išgriautos sienos liktų užšaldytos, o politikai užsispirtų ir laikytųsi savo pozicijų nepaisant pasekmių.

    Jei rugsėjį bus betvarkė, tai, atsiprašau, bet man visai nesvarbu kas jūs tokie ir kokių motyvų vedami tą betvarkę sukėlėte. Mano požiūris ir veiksmai bus itin neigiami.

  • 2021-06-17 at 10:05
    Permalink

    Spėju, kad vadovė per trečius asmenis duos nurodymą mokykloms parašyti, kad viskas yra labai gerai ir visi labai laukia reorganizacijos. Ir kad visi mokytojai trijų mokyklų savo parašais tai patvirtintų.

  • 2021-06-17 at 10:01
    Permalink

    Dainiau, ką konkrečiai siūlote daryti šioje situacijoje. Visą laiką buvau Jūsų fanas, bet pastaruoju metu darotės paslaptingai nesuprantamas.

  • 2021-06-17 at 09:58
    Permalink

    Koks milžiniškas darbas padarytas. Tik ar kas įvertins? Net ir tie, kurie prieštaravo jungimui, dabar tyliai kamputyje rūko

  • 2021-06-17 at 09:57
    Permalink

    Suprantu, kad advokatas ieškinio dykai nerašė. Paskelbkite sąskaitą, prisidėsiu. Gal ir daugiau tokių bus

  • 2021-06-17 at 09:54
    Permalink

    Kai tik mierkai blogai, atsiranda hibridinis veikėjas. Penkta kolona.

  • 2021-06-17 at 09:50
    Permalink

    Mieli politikai,

    Politikuokite, aiškinkitės tarpusavio santykius, bet palikite vaikus ramybėje. Nuo jūsų sprendimų neturi kentėti vaikai rugsėjo mėnesį.

Comments are closed.