Kaip išspręsti įaugusio nago problemą?

    Sveikata yra didžiausias žmogaus turtas. Tam, kad būtume sveiki atliekame įvairiausių funkcijų: rūpinamės savo oda, geriame vitaminus, vandenį, sportuojame, medituojame ir pan. Tačiau atėjus smulkioms sveikatos problemom, dažniausiai numojame ranka. Viena iš tų „nereikšmingų“ situacijų yra įaugusio nago bėda.

Kokios priežastys lemia nago įaugimą?

   Įaugusio nago tvarkymas yra skausminga ir ganėtinai ilgai trunkanti procedūra. Ypač tada, kai šita problema yra apleidžiama ir pradedama spręsti tik tada, kai infekcija jau yra paūmėjusi. Tam, kad išvengti šios situacijos reikia žinoti faktus, kurie lemia įaugusio nago atsiradimą:

  • netaisyklingas pedikiūras ( kojų nagus reikia kirpti tiesiai, o neapvalinti! )
  • piršto traumos
  • grybelinės infekcijos
  • netinkamos avalynės pasirinkimas
  • amžius, pirštų deformacijos

    Jeigu jau susidūrėte su įaugusio nago bėda – sunerimkite ir greičiau pasirūpinkite. Kitu atveju iš smulkios bėdos, taps didžiule. Na, o tai sugaiš ne tik jūsų laiko, bet ir nuolat jausite diskomfortą. 

Visur gerai, bet namuose geriausia!

   Atsiradus tam tikroms sveikatos problemoms, pradžiai bandome jas išspręsti namų sąlygomis. Jeigu jus ištiko įaugusio nago bėda ir manote, jog galite patys susitvarkyti su šia bėda, reikėtų žinoti keletą dalykų.
   Druskos vonelės. Kelis šaukštelius druskos įberti į karštą vandenį bei gerai išmaišyti. Kai druska ištirps ir vanduo taps šiek tiek vėsesnis, įmerkite kojas ir palaikykite jas 15 minučių. Tokią procedūrą kartokite kiekvieną dieną. Druskos vonelės minkština odą, padeda išvengti uždegimo ( infekcijos ) bei mažina patinimą.

    Antibakterinis muilas. Ji įmaišyti į karštą vandenį. Kai muilas ištirps, įmerkite kojas ir palaikykite 20 minučių. Po šios procedūros, pėdas reikėtų gerai nusausinti ir po įaugusiu nagu įdėti dezinfekuota ( vandenilio peroksidu arba alkoholiu ) vatos tamponėlį. Šią procedūrą, taip pat, reikėtų kartoti kiekvieną dieną.

    Svarbu nepamiršti, kad kol gydote įaugusį nagą, geriau mūvėti atvirą bei nevaržančią avalynę. Tokiu atveju išvengsite bakterijų kaupimosi ir infekcijos sukilimo.

Kada būna per vėlu?

    Jeigu pabandėte išspręsti įaugusio nago problemą namų sąlygomis, tačiau nepamatėte jokio pasikeitimo, tuomet reikėtų kreiptis į gydytoją. Patikros metu gydytojas apžiūrės jūsų situaciją bei pasakys tolimesnius gydymo etapus. Įaugusio nago gydymas skirstomas į neoperacinį ir operacinį gydymą. Neoperaciniu būdu pakoreguojama nago plokštelė, tam, kad jai būtų suteikta tinkama augimo kryptis. Jeigu gydytojas įvertina, kad neoperacinis būdas nepadės, tuomet paskiriama įaugusio nago operacija. Tačiau bijoti nereikia. Gydytojai paaiškins kaip visa operacija bus atlikta, kokie įaugusio nago dariniai bus pašalinti bei kaip reikės rūpintis nagu po operacijos.

   Tam, kad išvengtumėte apsilankymų dėl įaugusių nagų pas gydytoją, reikia nepamiršti mūvėti nevaržančią ir nespaudančią avalynę, kirpti kojos nagus tiesiai ( neužapvalinti kampų ) bei atsiradus šiai bėdai nedelsiant pradėti gydymą!

   Prireikus gydymo visada galite kreiptis į Homo Sanus klinikos gydytoją podologę https://www.homosanus.lt/iaugusio-nago-tvarkymas

Užsakymas  ŠS Nr. 21-53-2