Burnos higiena ir 4 kitos sveikatos priežiūros priemonės, kurios teikia didelę naudą

   Ar žinote, kad yra labai daug įvairių procedūrų bei priemonių, kurių žmonės pilnai neįvertina ir dėl to neefektyviai puoselėja savo sveikatą? Kai kurios statistikos duomenimis, pilnavertiškai savo kūnu rūpinasi tik iki trečdalio visos planetos gyventojų, todėl galima teigti, kad pasitempti tikrai yra kur. Juk kalbame ne apie kažkokius antraeilius dalykus, o apie turbūt svarbiausią – sveikatą. Šiame straipsnyje apžvelgsime tokias procedūras kaip burnos higiena – kurios teikia didelę naudą sveikatai, bet kuriomis žmonės naudojasi per retai!

Masažai

   Daug kas turi klaidingą nuomonę, kad masažai yra vien tik į komfortą bei atsipalaidavimą orientuota procedūra. Tačiau iš tiesų, labai daug masažų gali būti ir yra naudojami tam, kad padėtų žmonėms kovoti su juos kamuojančiomis raumenų, sausgyslių, kaulų ar kitomis sveikatos problemomis. Yra labai daug įvairių masažų tipų ir visi jie gali būti pritaikomi pačiais įvairiausiais tikslais. Pavyzdžiui, vieni masažai yra skirti atstatyti pažeistus arba pavargusius raumenis, kiti – nuimti įtampą, treti – aktyvinti kraujotaką arba pagerinti savijautą. Beveik kiekvienas masažas turės vienokios ar kitokios naudos sveikatai, todėl tikrai verta apsilankyti pas masažistus tuo metu, kada jaučiate įtampą arba bent kartą į pusmetį.

Profesionali burnos higiena

    Deja, nepriklausomai nuo to, kokie kruopštūs ir atsakingi esate, yra beveik šimtaprocentinė tikimybė, kad namų sąlygomis jums nepavyks nuodugniai ir visiškai švariai išsivalyti savo dantų. Tam tikras vietas pasiekti labai sunku, o ką jau kalbėti apie tarpdančius, kuriuose per laiką susikaupia daug apnašų ir įvairių nešvarumų. Profesionali dantų arba burnos higiena yra skirta tam, kad pavyktų nuo jūsų dantų, dantenų ir iš burnos ertmės pašalinti susikaupusius nešvarumus bei apnašas. Tai yra visapusiškai naudinga procedūra, nes po jos ne tik, kad jausitės geriau, bet ir turėsite švaresnius bei sveikesnius dantis!

Pirtis

   Nors pirtimi negali naudotis absoliučiai visi žmonės, tačiau tiems, kuriems tai yra nekenksminga, apsilankymas saunoje turi ir naudos. Buvimas saunoje stimuliuoja kraujotaką, jeigu tiksliau – karštis priverčia širdį plakti smarkiau, kraujagysles prasiplėsti ir dėl to kraujas po kūną varinėjasi daug laisviau.

   Suomijoje, šalyje, kurioje sauna yra tikrai mėgstamas laisvalaikio praleidimo būdas, buvo pastebėta, kad yra ryšys tarp to, kaip dažnai vyrai apsilanko saunoje ir kokia rizika kyla susirgti kraujotakos sistemos ligomis. Laikinas ir trumpalaikis kraujotakos suaktyvinimas stiprina širdies funkciją ir mažina įvairių susirgimų rizikas.

Kriogeninė terapija

   Kriogeninę terapiją savo darbe naudoja profesionalūs sportininkai. Kriogeninė arba šalčio terapija yra skirta padėti kūnui pailsėti ir atsigauti bei pasiruošti krūviams. Be abejonės, tokios procedūros namuose nepasidarysite, tačiau kartkartėmis naudinga užsiregistruoti ten, kur tokia procedūra suteikiama. Ji mažina artrito bei migrenos keliamus skausmus, galimai prisideda ir prie įvairių psichologinių ligų prevencijos. Taip pat pastebėta, kad kriogeninė terapija gydo atopinį dermatitą bei odos sutrikimus.

Mankšta ryte

   Iš vienos pusės mankšta nėra sveikatinimosi procedūra, tačiau, jeigu atliekate tinkamus pratimus ir orientuojatės į sveiką gyvenseną, ji tokia tikrai gali tapti. Didelei daliai žmonių rimta problema tampa tai, jog jie yra per mažai fiziškai aktyvūs arba gyvena sėdimą gyvenimą. Dėl to atrofuojasi raumenys, silpnėja kūno pajėgumas, gali kilti kitų sveikatos problemų. Jeigu ryte skirsite bent truputėlį laiko mankštoms arba užsirašysite į specialias mankštų programas baseine, tikrai pagerinsite savo organizmo būklę ir sustiprėsite visapusiškai!

Užsakymas ŠS Nr. 21-56