Kiek dar šiukšlinsime savo aplinką?

/ NERINGA TUŠKEVIČIENĖ /

/ Nuotraukos autorės /

   Ei tu, dvikojas padare. Nepyk, žmogumi pavadinti negaliu – žmonės taip nesielgia. Joks gyvūnas nešiukšlina savo aplinkos taip, kaip tai daro dvikojis padaras.

   Kaskart važiuodama matau stotelėse maišiukus. Kartais juodus, kartais mėlynus, kartais net žalius. Bet esmės jų spalva nekeičia. Jų turinys – šiukšlės. Tiesa, kartais prie šiukšlių maišų būna ir naudotų padangų. Maišus kartais išdrasko laukiniai gyvūnai, tada šiukšlės skraido keliu.

   Kiekvienas mūsų puikiai suprantame, kad niekas svetimas jų neveža. Mes, čia gyvenantys, jas pavežėjam iki stotelės ir atsikratom. “Ai, nu gal nemokėsiu už jų išvežimą…” Bet mokame mes visi ir tikrai nepigiai.

  Joks meras, jokie šiukšlių vežėjai, nei gatvių šlavėjai nepasieks miesto, miestelio, kaimo ar pakelės tvarkos, jei mes patys teršime kur papuola. Rajone turime Šniponių sąvartyną, kur galima nuvežti ir nemokamai priduoti rūšiuotas šiukšles. Kiekvienas turime konteinerius (vieni individualius, kiti – bendrus su kaimynais). Tai kodėl vežame šiukšles, kur papuola? Kokius pėdsakus paliksime savo palikuonims?

 Kviečiu visus, pamatę šiukšlintojus, juos viešinkime. Gal bent taip sustabdysime juos.

 

2 thoughts on “Kiek dar šiukšlinsime savo aplinką?

  • 2021-07-14 at 10:24
    Permalink

    O tokie dažniausiai ir rėkia, kad šiukšlių neturi ir nemokės

  • 2021-07-14 at 10:07
    Permalink

    Surinkt ir jiems po durim supilt, kad žinotų

Comments are closed.