Dronais prieš gaisrus

    Vilniaus  priešgaisrinės gelbėjimo valdybos Širvintų priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos  inspektoriai Širvintų rajone lanko atviras teritorijas ir tikrina ar laukuose dirbanti žemės ūkio technika turi visas būtinas gaisrui gesinti priemones ir ar tos priemonės tvarkingos, tinkamos naudojimui. Pareigūnai primena, kad visa žemės ūkio technika turi būti aprūpinta pirminėmis gaisro gesinimo priemonėmis.

   Siekiant sudaryti sąlygas ūkininkams su žemės ūkio technika dirbti nepertraukiamai Širvintų priešgaisrinė gelbėjimo tarnyba į pagalbą patikrinimų metu telkiasi dronus. Atvykę su žymėtais tarnybiniais automobiliais ir naudodami šiuolaikines technologijas inspektoriai, ekrane gali matyti tiesioginį vaizdą iš drono, o priskridę prie dirbančios žemės ūkio technikos įvertinti atitiktį gaisrinės saugos reikalavimams nestabdant dirbančios technikos.

   Tiems kas žinojo primename, tuos kurie iki šiol nežinojo – informuojame, kad kombainai privalo būti aprūpinti nemažiau kaip 2 ugnies gesintuvais turinčiais 4 kilogramus (kg) gesinamosios medžiagos ir 1 nedegiu audeklu, o kitoje žemės ūkio technikoje turi būti nemažiau kaip 2 gesintuvai turintys po 2 kg. gesinamosios medžiagos arba nemažiau kaip 1 gesintuvas turintis 4 kg. gesinamosios medžiagos.

   Vilniaus PGV Širvintų PGT  pareigūnai kaip ir kiekvienais metais liepos – rugsėjo mėnesiais vykdo prevencinę akciją „Saugi javapjūtė“, kurios metu yra tikrinama ar laukuose dirbanti žemės ūkio technika tinkamai aprūpinta pirminėmis gaisro gesinimo priemonėmis.

   Patikrinimų metu, nustačius priešgaisrinę saugą reglamentuojančių teisės aktų reikalavimų pažeidimus, gali būti skiriama nuobauda kuri svyruoja nuo 10 eurų iki 600 eurų. Tad kviečiame visus pasirūpinti savo ir savo turto saugumu bei nebūti abejingiems gaisrinės saugos reikalavimams.

Širvintų priešgaisrinė gelbėjimo tarnyba (PGT)

Nuotraukų autorius Simantas Mažeikis, Širvintų PGT inspektorius