Savaitė rajone: gaisrai ir nelaimės

Širvintų priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos

informacija apie gaisrus bei atliktus gelbėjimo darbus

už laikotarpį nuo 2021-07-28 d. iki 2021-08-03 d.

  Pranešame, kad 2021 metais Širvintų rajono savivaldybės teritorijoje kilo 42 gaisrai, atlikti 46 gelbėjimo darbai.

Gaisrai

  1. 2021-07-28 d. gautas pranešimas, kad Širvintose, Šiaurinės gatvėje kažkas kažką degina, galimai šiukšles. Nepagrįstas pranešimas. Buvo deginama maža krūvelė šiaudų, žmonės užsigesino patys.
  2. 2021-07-30 d. gautas pranešimas, kad Širvintų sen. Kabaldos k. Paširvinčio g. kieme deginama žolė. Atvykus, laužas jau buvo užgesintas.
  3. 2021-07-31 d. gautas pranešimas, kad Jauniūnų sen., Šiaulių k., Vilniaus g. dega butas 2-jų aukštų name. Atvykus, iš dviejų kambarių buto virtuvės rūko dūmai. Gaisro metu virtuvėje apdegė lubos, sienos ir kiti namų apyvokos daiktai. Butas išvėdintas. Iki atvykstant priešgaisrinėms gelbėjimo pajėgoms gyventojai iš buto išvedė šeimininkę, kurią po apžiūros dėl apsinuodijimo dūmais greitosios medicinos pagalbos ekipažas išvežė į ligoninę.
  4. 2021-07-31 d. gautas pranešimas, kad Gelvonų sen., Gelvonų mstl., Mikalajūnų g. dega šiukšlės. Atvykus degė šiukšlės. Užgesinta.

Atlikti gelbėjimo darbai

  1. 2021-07-29 d. gautas pranešimas, kad Širvintų sen., Žemųjų Viesų k., Kalno g. pravažiavus tiltą per Širvintos upę, važiuojant link Bagaslaviškio nuo šlaito nuvažiavęs automobilis. Ar yra žmonių automobilyje kuris nuvažiavo ties upe į griovį pranešėja nežino. Atvykus, lengvasis automobilis Ford buvo nuvažiavęs nuo kelio. Dėl sveikatos negalavimų vairuotoją išvežė medikai. Automobilio akumuliatorius atjungtas, automobilį padėta ištraukti.
  2. 2021-07-31 d. gautas pranešimas, kad Širvintose, Zibalų ir Kalnalaukio gatvių sankryžoje susidūrė 2 automobiliai. Atvykus nustatyta, kad susidūrė Ford ir Nissan automobiliai. Prispaustų žmonių nebuvo. Atjungti automobilių akumuliatoriai. Panaudojus parankines priemones sutvarkyta važiuojamoji kelio dalis.
  3. 2021-08-01 d. gautas pranešimas, kad Širvintų sen., Juodelių k., Plento g. automobilis atsitrenkė į nuvirtusį medį. Atvykus, ant važiuojamosios kelio dalies gulėjo nuvirtusi medžio šaka, kuri buvo patraukta.

 PAGD prie VRM

Vilniaus priešgaisrinės gelbėjimo valdybos

Širvintų priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos informacija