Kasmetinė VMI viktorina moksleiviams: elektriniai paspirtukai už mokesčių išmanymą

     2020 m. rugsėjo 13 d., Vilnius. Valstybinė mokesčių inspekcija (toliau – VMI) kviečia vyresnių klasių moksleivius registruotis ir dalyvauti kasmetinėje viktorinoje „Mokesčiai sugrįžta kiekvienam“, ir pasitikrinti savo žinias mokesčių srityje. Viktorinos nugalėtojų laukia elektriniai paspirtukai, išmanieji laikrodžiai ir kiti prizai. Komandos iki spalio 4 d. gali užsiregistruoti paspaudę šią nuorodą.

   „Tai – puikus būdas įtraukti ir paskatinti moksleivius, mokytojus bei visą mokyklos bendruomenę gilinti žinias apie mokesčius, domėtis VMI veikla, mokesčių aktualijomis. Vien praėjusiais metais turėjome 178 komandas iš visos Lietuvos, tad joms itin svarbu pateikti mokesčių mokėjimo naudą ir svarbą kitu, sužaidybintu būdu, o taip pat ir apdovanoti geriausiai sritį išmanančius moksleivius“, – sako Mokesčių informacijos departamento direktorė Regina Utkienė, akcentuodama, kad kaip ir praėjusiais metais, organizatoriai yra pasirengę viktoriną organizuoti nuotoliniu būdu, jei epidemiologinė situacija šalyje pasikeistų.

   VMI viktorinoje kviečiamos dalyvauti komandos, sudarytos iš 2 moksleivių ir mokytojo. Komandos narius gali sudaryti pagrindinių ir vidurinių mokyklų 8−12 klasių, gimnazijų 1−4 klasių mokiniai bei profesinio mokymo įstaigų mokiniai, besimokantys pagal 9−11 klasių pagrindinio ir vidurinio ugdymo programas.

   Numatomi trys viktorinos etapai:

  • Pirmasis etapas: spalio 13 d. nuotoliniu būdu.
  • Antrasis etapas: spalio 25 d., spalio 27 d., spalio 28 d.
  • Trečias, finalinis, etapas – lapkričio 10 d.

   Pirmajame viktorinos etape, spalio 13 d., kiekviena užsiregistravusi komanda turės atsakyti į jai internetu pateiktus 30 testo klausimų. Į antrąjį etapą kiekviename regione pateks penkios daugiausiai taškų pirmajame etape surinkusios komandos. Antrasis etapas vyks spalio 25 – 28 d. Jei bus komandų, surinkusių vienodą skaičių teisingų atsakymų, į antrąjį viktorinos etapą pateks ta komanda, kuri bus greičiausiai atlikusi pirmojo etapo testą.

   Kiekvienoje iš penkių AVMI bus išrenkama viena, daugiausiai taškų antrame etape surinkusi ir komisijos narių geriausiai įvertinta komanda, kuri pateks į trečiąjį (finalinį) etapą, vyksiantį lapkričio 10 d. nuotoliniu būdu. Į finalinį etapą atvyks septynios antrame etape daugiausiai taškų ir komisijos narių geriausiai įvertintos komandos iš penkių AVMI.

   Trys daugiausiai teisingų atsakymų surinkusios komandos bus skelbiamos viktorinos nugalėtojomis ir apdovanotos viktorinos nugalėtojų diplomais ir prizais, likusios dvi komandos bus apdovanotos paguodos prizais. Pirmosios vietos laimėtojams – kiekvienam komandos nariui mokiniui, bus įteikti elektriniai paspirtukai; antrosios vietos laimėtojams – išmanieji laikrodžiai; trečiosios vietos laimėtojams — muzikiniai centrai; ketvirtosios ir penktosios vietos laimėtojams — bevielės ausinės bei išmaniosios stalo lempos.

   Visais su viktorina susijusiais klausimais galima kreiptis į organizatoriaus atstovus elektroniniu paštu jurate.treciokaite@vmi.lt  arba telefonu (8 5) 2687 831.

   Daugiau informacijos apie viktoriną bei jos nuostatus galima rasti Valstybinės mokesčių inspekcijos interneto tinklalapyje adresu https://www.vmi.lt/evmi/web/guest/viktorina.

Šarūnas Kubilius,
Valstybinė mokesčių inspekcija prie

Lietuvos Respublikos finansų ministerijos