Vaikai – mūsų ateitis

  Vilniaus  priešgaisrinės gelbėjimo valdybos Širvintų priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos  inspektorius ir budinčios pamainos pareigūnai ankstyvą trečiadienio rytą Širvintų priešgaisrinėje gelbėjimo tarnyboje susitiko su būriu vaikų. Ugniagesius aplankė Širvintų Atžalyno progimnazijos 5b klasės moksleiviai, kurie su savimi atsinešė puikią žinią! Širvintų Atžalyno progimnazijoje pradeda veikti jaunųjų ugniagesių būrelis! Susitikimo metu su atvykusiais mokytojais buvo sutarta toliau bendradarbiauti siekiant vaikus supažindinti su priešgaisrinės saugos veikla, skatinti aktyviai dalyvauti jaunųjų ugniagesių būrelyje ir ateityje pasirinkti ugniagesio gelbėtojo profesiją.

   Į Širvintų priešgaisrinę gelbėjimo tarnybą atvykę moksleiviai buvo supažindinti su pareigūnų darbo specifika. Vaikams suteikta informacija apie saugų elgesį namuose ir prie vandens telkinių. Diskutuota kaip tinkamai išsikviesti pagalbą ir kaip padėti nukentėjusiajam nepakenkiant sau. Daugiausia dėmesio vaikai skyrė ugniagesių gelbėtojų naudojamos įrangos išbandymui. Mokiniai turėjo galimybę padirbėti su hidraulinėmis žirklėmis skirtomis išvaduoti nukentėjusįjį iš transporto priemonės. Taip pat apsilankymo metu kiekvienas dalyvis užgesino tariamą gaisrą naudodamas plaukiojantį vandens siurblį.

   Širvintų priešgaisrinę gelbėjimo tarnybą aplankę vaikai gavo atminimo dovanėles, sužinojo kiek laiko ugniagesys gelbėtojas gali dirbti su kvėpavimo organų apsaugos aparatu, kiek vandens telpa į ugniagesių automobilį ir per kiek laiko atsivežtą vandenį ugniagesiai išnaudoja gaisro gesinimui.

   Vilniaus PGV Širvintų PGT  pareigūnai vykdo prevencinę akciją „Būk saugus, mokiny“ ir kviečia vaikus tobulėti priešgaisrinės saugos srityje!

Širvintų PGT