Kiaukliškiai dainavo kartu su „Noragu“

/NERINGA TUŠKEVIČIENĖ /

/ Nuotraukos ir video autorės /

  „Gelsvos, drungnos, šiltos  tingios rudens dienos – ypač „skanios“. Jos verčia jaustis pakylėtai ir pastebėti mažus gyvenimo gražumus, tokius, kaip pasislėpimas po šilta antklode žiūrint filmus; vilnonių kojinių mūvėjimas po įvairiaspalviais guminiais botais; mėgavimasis šiluma, kurią dovanoja židinys, arbatos puodelis, mėgstamiausias megztukas, pasislėpus po skėčiu, einat gerai pažįstamu keliu dainuoti ir šokinėti per balas, lyg niekas tavęs nemato ir negirdi.

  Na ką gi, ruduo vėl sveikina mus.” – Rudens šventę pradėjo Kiauklių filialo vadovė Asta Amankavičienė.

  Astos žodžius pratęsė, tačiau ne žodžiais , o muzika – iš televizijos „Duokim garo“ laidos puikiai ne tik širvintiškiams žinoma Širvintų kultūros centro tradicinė kapela „Noragas“ ir jų vadovė Gintarė Jakštienė. Jautrios melodijos kvietė palinguoti, o smagi muzika privertė ir delnais paplušėti, ir kojomis patrepsėti. Drąsiausi išdrįso kartu su kapela net padainuoti. O dainų dainelių kapelos žmonės moka… Nesuskaičiuot.

 Pasiklausę širdį kutenančios muzikos, visi azartiškai rungėsi konkursuose. Daugiausiai aistrų sukėlė konkursas „Atspėk dainą“. Vedančioji skaitė ištraukas iš dainų, o svečiai spėjo, kokia tai daina. Visko šiame konkurse buvo: ir nuostabos, kad tokie žodžiai dainoje yra, ir ginčo, kas pirmesnis atspėjo… Tačiau visi spėjimai palydėti dainomis.

  Kokia gi Kiauklių šventė be vaišių? Tiesa, šį kartą cepelinų nebuvo. Tačiau puikios grybienės, obuolių pyragų, keptų obuolių ir kitų rudeniškų skanumynų – sočiai.

  Bet ir prie stalo neleista nuobodžiauti. Prisimintas vaikystės žaidimas “Sugedęs telefonas”, vėliau keturi drąsiausi vyrai stojo į kovą – rungėsi obuolio lupimo konkurse. Oi kaip garsiai juos palaikė dailioji lytis!!!

  Visi numarinę kirminą ir vėl uždainavo. Prie stalo dainos liejosi iš visos širdies. Pasirodo, kiaukliškiai dar daug dainų moka, dainuotų mūsų tėvų laikais.

  Kaip ir visos šventės, taip ir ši neišsiverstų be rėmėjų. Tad visi šventės dalyviai nuoširdžiai dėkoja kapelai „Noragas“, Širvintų vartotojų kooperatyvui Veivera, Kiauklių kaimo bendruomenei.

  Tradicinė šventė, pakeitusi tradicijas, bet buvo be galo jauku ir linksma. O juk rudenį jaukumo labiausiai ieškome…