Į ką atkreipti dėmesį renkantis droną?

 Dronas – tai įrenginys, kuris paskutiniu metu sulaukia vis didesnio susidomėjimo. Šie prietaisai džiugina ir vaikus, ir suaugusiuosius, tad nieko keisto, kad renkant dovaną neretai pasvarstoma ir apie tokią galimybę. Dronų pasirinkimas šiuo metu yra tikrai nemažas, todėl renkantis patį tinkamiausią naudinga atsižvelgti į kelis svarbiausius kriterijus, kurie jums padės atrasti tinkamiausius pasirinkimus. Dronai internetu bus pasirenkami gerokai paprasčiau, jei atkreipsite dėmesį į žemiau išvardintas prietaisų savybes.

Drono komplektacija

   Renkantis droną vertėtų įsitikinti, ar jis jau yra paruoštas skrydžiui (tokie dronai yra žymimi raidėmis RTF – angl. „ready to fly“). Tokių dronų paruošimas yra pats paprasčiausias – gali prireikti tiesiog įkrauti bateriją ar susieti su nuotolinio valdymo pulteliu). Jei įsigytumėte BNF tipo droną (ang. „bind and fly“), jums gali tekti atskirai įsigyti tam tikras drono detales, o ARF dronams (angl. „almost ready to fly“) prireiks daugiau komplektacijos dalių. Jei norite, kad drono įsigijimas nepareikalautų papildomų investicijų, palankiausiu pasirinkimu bus RTF dronai.

Kur galima naudoti droną?

   Prieš įsigydami droną turėtumėte pasvarstyti, kur jį naudosite – uždarose ar atvirose erdvėse (kai kurie įrenginiai gali būti naudojami ir lauke, ir patalpose). Kai kurie prietaisai turi keičiamus korpusus, kurie gali būti pritaikomi ir atviroje erdvėje, ir patalpų viduje. Taip pat vertėtų atsižvelgti ir į drono dydį:  jei jį naudosite patalpoje, geriausia rinktis ganėtinai nedidelį prietaisą. Pasidomėkite, kiek dronas turi propelerių: populiariausi yra keturis propelerius turintys dronai, kurie yra pritaikyti pramogoms arba komerciniams tikslams (taip pat gali būti pasirenkami ir 6 ar net 8 propelerius turintys dronai).

Drono skrydžio trukmė

   Renkantis droną naudinga išsiaiškinti, kokia yra jo baterijos budėjimo trukmė. Dažniausiai drono skrydžio trukmė svyruoja nuo 7 iki 40 minučių, tačiau prekyboje dažniausiai siūlomi tokie dronai, kurių baterijos budėjimo trukmė yra 15 minučių. Drono komplektacijoje gali būti daugiau nei viena baterija, todėl vienai baterijai išsikrovus ją galima pakeisti kita.

Kiti svarbūs kriterijai

   Taip pat gali būti svarbu atsižvelgti į tai, kokiu nuotoliu gali būti valdomas dronas, į kokį didžiausią aukštį jis gali pakilti, ar dronas geba fotografuoti ir filmuoti (taip pat naudinga atsižvelgti į kameros raišką), ir t.t. Dauguma dronų gali būti valdomi mechaniškai (rankiniu būdu), arba gali skristi automatiškai pagal iš anksto užprogramuotą trajektoriją. Rankiniu būdu reguliuoti skrydį gali būti gana sudėtinga – tai reikalauja tam tikrų įgūdžių. Pradedantiesiems vartotojams rekomenduojama rinktis tokius dronus, kurių valdymas yra gana paprastas – vieno mygtuko paspaudimu galima keisti aukštį, nuotolį ir kitus parametrus.

Kiek pinigų skirsite drono įsigijimui?

   Dronų kainos gali labai varijuoti, todėl norėdami pagreitinti paieškas galite iš anksto apsispręsti, kokią sumą galėsite skirti šio įrenginio įsigijimui. Jei drono paieškas vykdysite internetinėje parduotuvėje, paprasčiausiai galėsite pasirinkti tam tikrą kainų intervalą, ir netrukus atrasite pačius palankiausius sprendimus.

   Jei jums sunku apsispręsti dėl tinkamo drono pasirinkimo, Bigbox specialistai visuomet yra pasirengę jums padėti: drąsiai užduokite jums kylančius klausimus, ir netrukus galėsite pasirinkti patį tinkamiausią droną.

Užsakymas ŠS Nr. 21-127