Lydekai paliepus, man panorėjus

   Iš vaikystės prisimenu animacinį filmuką, kai Jemelja pagauna lydeką ir reiškia savo norus: “lydekai paliepus, man panorės…” Ir malkų stirta pati namo parėjo, ir krosnis gulintį vyruką nuvežė, kur jis norėjo. Deja, tai tik mūsų svajonės ir tik pasakose kartais norai pildomi nedelsiant. Gyvenime taip nebūna. Net mergaitės, trepsinčios kojelėmis išauga ir dauguma jų išmoksta kantrybės.

  Supyko žmogus ir net nesąžiningumu  bei neskaidrumu apkaltino, kad niekas apie vykusį teismo posėdį neparašė, o čia dar ir komentarai “nepraleidžiami”. Tik reikalauja iš vieno leidinio. Kitiems už tokios pačios informacijos neskelbimą atleidžia.

   Komentarai išties patvirtinami rankiniu būdu ir tik paskelbus po straipsniu apklausą. Toks vienintelio akcininko (tiksliau – akcininkės) sprendimas. Apie tai informavome savo skaitytojus. https://www.krastozinios.lt/2021/10/25/23/06/krasto-zinios-prieme-sprendima/  

   Supyko žmogus ir net laišką man surašė dėl opozicijos neveiksnumo. Pirmiausia, nei opozicijai, nei valdantiesiems negaliu liepti kažką padaryti. Taip, Tarybos narys po rinkėjo skambučio vykdo apklausą. Žmonių pastabom surinkti reikia bent savaitės. Tuomet susisteminti ir surašyti savivaldybei. Tai normali procedūra. Ir čia skubėti negalima. Turi būti suteikta galimybė pasisakyti visiems, kas norės. Kada bus perduotos pastabos savivaldybei, labai tikiuosi, kad Tarybos narys informuos (bent jau taip derėtų). O ir atsakymas turėtų būti paskelbtas viešai.

    Dėl teismo. Taip, nagrinėjimas vyko. Tai eilinis darbinis procesas.  Jo metu buvo apklausiami liudytojai. Ką jie kalbėjo, iki sprendimo viešinti negalima, nes tai gali būti traktuojama spaudimu tiek liudytojams, tiek teismui. Beje, net liudijantys asmenys į posėdį įleidžiami po vieną ir jie nebūna girdėję, kas liudijama iki jų. Taip daroma tam, jog nebūtų keičiami parodymai.

   Kai Teismas priims sprendimą ir jis bus paskelbtas viešojoje teismų sistemoje, paskelbsime. Visai nepriklausomai nuo to, koks tas sprendimas bus. Jei proceso dalyvis pasidalins nutartimi su mumis, paskelbsime anksčiau. Tokia tvarka.

   Atvirai sakau, nuojautų ir numanymų dėl būsimo sprendimo jau turiu  (ne pirmas teismo posėdis mano darbinėje praktikoje). Tačiau tai mano asmenininiai spėjimai ir jais nesidalinu net su artimaisiais.

   Ponas Dainiau, niekas, suprantate? NIEKAS iš anksto negali žinoti baigties. O norintys žinoti, kas posėdyje kalbama, visada gali dalyvauti ir sužinoti. Taip pat galite paklausti liudijusių asmenų, ką jie kalbėjo. Išduosiu paslaptį – liudijo rajono švietimo įstaigų vadovės. Jūs, kaip mokinių tėvas, turite teisę tiesiai direktorės paklausti, ką ji kalbėjo. Bet direktorė turi teisę to neatskleisti.

  Jūs pats laiške rašote, kad žadėjau informuoti, kai bus naujienų. Taip ir bus. Kai tik turėsiu savo rankose nutartį, ji bus paviešinta.

   P.S. jeigu manote, kad galite padaryti geriau, niekas juk nedraudžia.

   Linkiu Jums sėkmės ir reikalauju nutraukti persekiojimą.

Pagarbiai Neringa Tuškevičienė

P.S. Tai yra mano asmeninė nuomonė.