Kaip išlaikyti nagus sveikus ir gražius?

  Kaip moteris manau, kad šiuolaikinės moterys šiandien dažniausiai kenčia nuo nesveikų nagų arba juos žalojančių sveikatos sutrikimų. Kodėl? Šiuolaikinės moterys beveik visada lakuoja nagus laku, akrilu, geliu arba klijais, kurie paslepia tikrąją nagų būklę, bet tuo pat metu atrodo labai gražiai. Siekdamos gražių nagų, daugelis moterų taip pat užsikrėtė sunkiomis infekcijomis, dėl kurių kai kuriais atvejais reikėjo amputuoti pirštą, ranką, koją ar pėdą.

   Taigi kaip užtikrinti, kad jūsų nagai išliktų sveiki ir gražūs? Štai keletas patarimų.

1. Odelės pašalinimas

   Dauguma infekcijų, kurias gauname darydami manikiūrą ir pedikiūrą, kyla dėl neteisingo odelių pašalinimo. Pagrindinė odelių paskirtis – apsaugoti nago vagelę nuo uždegimų ir infekcijų. Tinkamas odelių šalinimo būdas – iš pradžių odeles patepkite odelių losjonu, kad jos suminkštėtų, tada pamirkykite rankų ar kojų nagus šiltame vandenyje. Naudodami odelių šalinimo priemonę, švelniai pastumkite odeles atgal. Kai tai padarysite, nustumtos odelės bus pakeltos virš nago dugno. Tai vadiname odelių pertekliumi. Nagų odelių perteklių nukirpkite nagų kirpimo mašinėle. Bandydami pašalinti odeles, jų nešalinkite ir netraukite, taip pat neleiskite, kad kosmetologė salone prievarta pašalintų odeles. Jei taip pasielgsite, paliksite nagų vagelę atvirą ir jautrią infekcijoms bei uždegimams. Nupjovę odelių perteklių, patepkite odeles losjonu arba rankų losjonu, kad nagai ir odelės išliktų minkštos ir sudrėkintos.

2. Mitybos poreikiai

   Mityba, kurioje gausu vitamino A, kalcio ir fosforo, padės išvengti nagų sausumo ir trapumo. Maisto produktai, kuriuose gausu vitamino A, yra abrikosai, morkos sūris ir brokoliai. Maisto produktai, kuriuose gausu kalcio, yra pienas, jogurtas, sūris ir migdolai. Morkų sultyse gausu kalcio ir fosforo.

   Kabantys nagai yra mažos odos juostelės, atsiskiriančios nuo odelių. Kad išvengtumėte nagų kabėjimo, vartokite maistą, kuriame gausu baltymų, folio rūgšties ir vitamino C.

  Spirulina ir jūros dumbliai yra labai geri maisto papildai, padedantys nagus padaryti sveikus ir stiprius.

  Mityba, kurioje gausu vitamino B 12, kurio yra tokiuose maisto produktuose kaip kiaušiniai, žuvis, kepenys, jautiena, austrės, gali apsaugoti nagus nuo sausumo, suapvalėjusių nagų, kreivų nagų ir nagų patamsėjimo.

   Apskritai, jei mityboje gausu vaisių ir žalių daržovių, nagai bus labai stiprūs ir sveiki, nes šiuose maisto produktuose gausu vitaminų ir mineralų, būtinų nagų augimui ir bendrai sveikatai.

3. Išlaikykite natūralumą

   Žinau, kaip daug geriau atrodo geliniai, akriliniai ir klijuojamieji nagai; tačiau galbūt nežinote, kaip stipriai jie pažeidžia jūsų nago plokštelę. Nesakau, kad niekada jų nedėkite. Tik sakau, kad neturėkite įpročio tai daryti. Kartkartėmis nėra labai blogai. Geriausias būdas išlaikyti nagus sveikus – tai išlaikyti juos natūralius. Dirbtinių nagų sudėtyje yra cheminių medžiagų ir klijų, kurie gali sukelti nagų grybelinę infekciją. Metakrilo rūgštis, naudojama akrilui klijuoti, yra ėsdinanti, todėl, jei jos naudojama per daug, ji gali prasiskverbti pro nago plokštelę ir pažeisti nago ląstelę.

   Venkite lakuoti nagus. Palikite juos be lako bent vieną visą savaitę per mėnesį, kad išvengtumėte spalvos pakitimų.

   Venkite nagų lako valiklių, kurių sudėtyje yra acetono arba formaldehido. Geriau naudokite lako valiklį, kurio sudėtyje yra acetato. Nuvalydami nagų laką, naudokite kuo mažiau lako valiklio, o tada kruopščiai nuplaukite nagus vandeniu su muilu, kad pašalintumėte visus lako ir valiklio pėdsakus.

4. Laikykite nagus švarius ir trumpus

   Ilgi nagai galbūt buvo madingi 80-aisiais ir 90-ųjų pradžioje, tačiau tai pasikeitė ir dabar madingi trumpi nagai. Tačiau kai kurioms moterims patinka ilgi ir lakuoti nagai. Ilgus nagus sunku išlaikyti švarius, nes po jais slepiasi daug nešvarumų, be to, jie linkę lūžinėti. Aš esu afrikietė ir manau, kad afrikietėms visiškai juokinga turėti ilgus nagus, nes mums vienu ar kitu metu tenka atlikti kokius nors namų ruošos darbus, kad ir kokie subtilūs jie būtų. Labai ilgi nagai trukdo visapusiškai išnaudoti ranką atliekant buitines ar kitokias užduotis. Todėl laikykitės trumpų ir švarių nagų. Tai stilinga, profesionalu ir madinga.Tarkim nagu priauginimo rinkinys puikiai tam tinka.

5. Drėkinkite ir drėkinkite

    Kaip odai reikia daug vandens, kad išliktų drėkinama ir sudrėkinta, taip ir nagams reikia daug vandens. Todėl labai svarbu per dieną išgerti bent 1 litrą vandens, tačiau rekomenduojamas kiekis yra 2 litrai arba 8 stiklinės. Pripažinkime, kad tik nedaugelis iš mūsų gali išgerti pastarąjį kiekį, todėl pirmas variantas yra geresnis nei nevartoti jokio vandens.

Užsakymas ŠS 21-133