Savaitės įvykiai rajone

VILNIAUS APSKRITIES VYRIAUSIOJO POLICIJOS KOMISARIATO

ŠIRVINTŲ RAJONO POLICIJOS KOMISARIATAS

2021 M. SPALIO 27 D. – 2021 M. LAPKRIČIO 2 D. ĮVYKIŲ SUVESTINĖ

(parengta remiantis gauta pirmine informacija apie įvykius)

   2021 m. spalio 27 d. – 2021 m. lapkričio 2 d. Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Širvintų rajono policijos komisariate buvo pradėti 7 ikiteisminiai tyrimai: dėl Neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis be tikslo jas platinti – 1, dėl Kelių transporto eismo saugumo ar transporto priemonių eksploatavimo taisyklių pažeidimo (kas vairavo kelių transporto priemonę arba mokė praktinio vairavimo būdamas apsvaigęs nuo alkoholio, kai jo kraujyje buvo daugiau negu 1,5 promilės alkoholio) – 1, dėl Fizinio skausmo sukėlimo ar nežymaus sveikatos sutrikdymo – 1, dėl Neteisėto disponavimo šaunamaisiais ginklais, šaudmenimis, sprogmenimis ar sprogstamosiomis medžiagomis – 1, dėl Vagystės – 2, dėl Kapo ar kitos viešosios pagarbos vietos išniekinimo – 1. Sulaikytas vienas asmuo.

Neteisėtas disponavimas narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis be tikslo jas platinti

   2021 m. spalio 27 d. užregistruotas tarnybinis pranešimas, kad vyras (gim. 1987 m.), gyv. Širvintų r., Širvintų sen., Puorių k., jam priklausančiame automobilyje VW BORA, už vairuotojo vietos apsauginio skydelio nuo saulės laikė polietileninį maišelį su baltos spalvos milteliais – galimai narkotinėmis medžiagomis, o ant priekinės keleivio sėdynės dėžutę su galimai narkotinėmis medžiagomis (smulkintomis kanapėmis). Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 259 str. 2 d.

Kelių transporto eismo saugumo ar transporto priemonių eksploatavimo taisyklių pažeidimas (kas vairavo kelių transporto priemonę arba mokė praktinio vairavimo būdamas apsvaigęs nuo alkoholio, kai jo kraujyje buvo daugiau negu 1,5 promilės alkoholio).

   2021 m. spalio 29 d. užregistruotas tarnybinis pranešimas, kad vyras (gim. 1983 m.), gyv. Širvintose, vairavo automobilį OPEL ASTRA, būdamas neblaivus, kai jam nustatytas 2,19 promilių neblaivumas, bei neturėdamas teisės vairuoti transporto priemones. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 2811 str. 1 d.

Fizinio skausmo sukėlimas ar nežymus sveikatos sutrikdymas

    2021 m. spalio 30 d. užregistruotas moters (gim. 1993 m.), gyv. Širvintose, pareiškimas, kad namuose, akivaizdžiai neblaivus (tikrintis neblaivumą atsisakė) vyras (gim. 1989 m.), prieš ją fiziškai smurtavo, t.y. konflikto metu tampė ją už plaukų, taip sukeldamas jai fizinį skausmą. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 140 str. 2 d. Vyras sulaikytas.

Neteisėtas disponavimas šaunamaisiais ginklais, šaudmenimis, sprogmenimis ar sprogstamosiomis medžiagomis

   2021 m. lapkričio 1 d. užregistruotas tarnybinis pranešimas, kad vyras (gim. 1934 m.), gyv. Širvintose, namuose po lova laikė du lygiavamzdžius šautuvus neturėdamas leidimo laikyti (nešioti) ginklus. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 253 str. 1 d.

Vagystė

  1. 2021 m. lapkričio 1 d. užregistruotas vyro (gim. 1975 m.), gyv. Širvintų r., Alioių sen. Juodiškių k., pareiškimas, kad 2021 m. lapkričio 1 d. pastebėjo, jog įsibrovus pro rūsio langą, iš namų buvo pavogti 3102 eurai. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 178 str. 2 d.
  2. 2021 m. lapkričio 2 d. užregistruotas vyro (gim. 1969 m.), gyv., Kauno r. sav., pareiškimas, kad Širvintų r., Širvintų sen., Zosinos k. buvo įsilaužta į jūrinį konteinerį, priklausantį UAB „Vejusta“ ir pavogtas lazerinis nivelyras. Padaryta apie 500 eurų žala. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 178 str. 2 d.

Kapo ar kitos viešosios pagarbos vietos išniekinimas

     2021 m. lapkričio 2 d. užregistruotas vyro (gim. 1952 m.), gyv. Širvintų r. sav., pareiškimas, kuriame jis nurodė, kad atvykus aplankyti šeimos kapus, pastebėjo, kad yra nuverstas paminklas. Kapas visas išvaikščiotas, išdaužytos stiklinės žvakės ir plastmasinis vazonas. Padaryta apie 500 eurų žalos. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 312 str. 1 d.

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato

Širvintų rajono policijos komisariato informacija