Prabangi nauja sporto salė netiko varžyboms

/ Pagal skaitytojo pastabas /

   Su pasididžiavimu ir džiaugsmu rugsėjį paskelbta apie naujos sporto salės atidarymą. Apie tai rašėme ir mes

https://www.krastozinios.lt/2021/09/20/04/49/sirvintose-uzbaigtos-sporto-komplekso-statybos-ir-atidaryta-universali-sporto-sale/

   Ir patikėkite, tikrai apima džiaugsmas. Už visus rajono sporto entuziastus, už vaikus, kurie sportuos ir pratinsis prie sveikos gyvensenos, o gal net kažkam pavyks žengti profesionalaus sporto keliu. Juk svajoti nedraudžiama.

   Nesumažino džiaugsmo ir žinojimas, kad už salę gerokai permokėta (sumokėta brangiau, nei kituose rajonuose).

   Džiugią nuotaiką dar labiau pakėlė ir žinia, kad net dvi Lietuvos krepšinio komandos – Vilniaus „Rytas“ ir Prienų „Labas GAS“ – skyrė savo laiką ir atvyko atidaryti mūsų sporto salės. Tai milžiniškas įvertinimas mažam mūsų rajonui ir didžiulis paskatinimas jauniesiems mūsų rajono sportininkams.

   Tai išties neeilinis įvykis. Nesidomiu krepšiniu tiek, kad skaityčiau specialų krepšinio mylėtų tinklapį. Jei atvirai, net neįtariau apie jo egzistavimą. Tad noriu padėkoti jaunam krepšinio mylėtojui, paskambinusiam ir papasakojusiam apie krepšininkų atsiliepimus. Patikėkite, nepatikėjau tuo, ką išgirdau. Tad neliko nieko kito, tik susirasti informaciją. Atsiverčiu Basketnews.lt tinklapį ir taip – randu informaciją apie Širvintų sporto salę. Deja, skaitant nuotaika greitai dingsta ir viršų ima nusivylimas.

***

  Nepilstysiu iš tuščio į kiaurą, o pacituosiu, kas apie mūsų salę rašoma krepšinio gerbėjams:

„Nenumatytos aplinkybės sutrikdė Vilniaus „Ryto“ ir Prienų „Labas GAS“ paskutinius pasiruošimo sezonui darbus.

Šių komandų tarpusavio draugiškas mačas turėjo įvykti antradienį 18 val. Širvintose, tačiau per krepšininkų apšilimą buvo nuspręsta rungtynių neorganizuoti.

To priežastis – visiškai naujoje Širvintų salėje parketas buvo pernelyg slidus, todėl abiejų komandų atstovai nutarė nerizikuoti krepšininkų sveikata.

Šiomis rungtynėmis turėjo būti atidaryta nauja Širvintų salė.“

***

   Štai taip garsiai išgirta salė pasirodė netinkama krepšio varžyboms.

  Ne, nesidžiaugiu tuo. Apmaudu. Juk kalbama apie vaikų ir jaunimo saugumą sportuojant.

  Pagrįstai kyla klausimų, nejau projektuotojai ir rangovai nebuvo informuoti, kad danga klojama sportui ir turi atitikti tam tikrus reikalavimus?

  Taip, yra priemonių situaciją pataisyti. Tačiau kam statyti su broku ir taisyti, jei galima (ir privaloma) statyti iškart gerai.

  P.S. Šiomis dienomis salėje sportavę teigia, kad grindys jau sutvarkytos.