Gaisrai ir nelaimės

Širvintų priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos

informacija apie gaisrus bei atliktus gelbėjimo darbus

už laikotarpį nuo 2021-11-117 d. iki 2021-11-23 d.

Pranešame, kad 2021 metais Širvintų rajono savivaldybės teritorijoje kilo 57 gaisrai, atlikti 68 gelbėjimo darbai.

Gaisrai

  1. 2021-11-18 d. gautas pranešimas, kad Čiobiškio sen., Astruvkos k., Burniškių g. dega medinis namas, viduje gali būti žmogus. Atvykus vieno aukšto medinis gyvenamas namas degė atvira liepsna. Sudegė stogas, išdegė vidus ir namų apyvokos daiktai. Apsaugoti du mediniai ūkiniai pastatai ir vienas medinis gyvenamasis namas.
  2. 2021-11-18 d. gautas pranešimas, kad Gelvonų sen., Gelvonų mstl., Vilniaus g. miške už grūdų elevatoriaus mato degimą. Kas dega neaišku. Atvykus, degė sukrautos šakos.
  3. 2021-11-19 d. gautas pranešimas, kad Gelvonų sen., Žieveliškių k. dega krūmai, iš abieju pusių miškas ir durpynas, matoma liepsna. Atvykus, griovyje degė sukrautos šakos. Išdegė apie 4 arai durpingos pievos.
  4. 2021-11-19 d. gautas pranešimas, kad Vilniaus r. sav., Dūkštų sen., Verkšionių k., Vilniaus g. kilo gaisras. Pagalba gesinant gaisrą Vilniaus r. sav. suteikta.

Atlikti gelbėjimo darbai

  1. 2021-11-20 d. gautas pranešimas, kad Širvintų sen., Motiejūnų k. važiuojant nuo Širvintų m., už Motiejūnų k., griovyje aptiktas automobilis BMW, viduje prispausta moteris. Moteris sąmoninga, kruvina galva. Pranešėjas palauks. Atvykus, po autoįvykio automobilis BMW, ant važiuojamosios kelio dalies buvo apvirtęs ant šono. Iš automobilio buvo išlaisvinta prispausta moteris, kuri perduota greitosios medicinos pagalbos darbuotojams. Automobilio vairuotojui, kuris po autoįvykio buvo iškritęs iš automobilio ant važiuojamosios kelio dalies, medikai konstatavo mirtį. Atjungtas automobilio akumuliatorius. Surinkti iš automobilio apie 15 m² plote išbėgę tepalai. Sutvarkyta važiuojamoji kelio dalis.

PAGD prie VRM

Vilniaus priešgaisrinės gelbėjimo valdybos

Širvintų priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos informacija