Eismo įvykiai Liukonyse vyksta, bet valdininkai problemų nemato

/ NERINGA TUŠKEVIČIENĖ /
   Po eismo įvykio Liukonyse, kurio metu buvo sužeistas vyras, sujudo, sukruto minėtu keliu važinėjantys vairuotojai. Iš jų reakcijos galima numanyti, kad problema yra žinoma ir gerokai įgrisusi.
   Štai ką jie komentavo “Krašto žiniose” ir KŽ facebook paskyroje po straipsniu apie eismo įvykį:
  • “Visos fūros lekia šalutiniu,lyg pagrindiniu,net nepristabdo..nežinau pavojingesnės rajone sankryžos už šią… Niekas tų ženklų ir stop linijų nepaisys kaip pvz Musninkuose dieną, einant per perėją (Čiobiškio g.) dažnas nepraleidžia, tai tamsiuoju paros metu vengiu eiti išvis …”
  • “Jei šioje sankryžoje nepastatys rimtesnių ženklų nei yra dabar, dar turėsime ne vieną avariją. Neprošal būtų Stop juosta su ženklu bei nepamaišytų, kad tai būtų veidrodinė sankryža.”
  • “Toj sakryžoj BŪTINAI reikalingi kalneliai, daugiau ženklų ar kažko!!!! Nes toks vaizdas, kad žmonės važiuojantys nuo Jonavos pusės, įsivaizduoja, kad tai yra pagrindinis kelias..😞😞😞😞 BAISU!!! O nedaroma NIEKAS!!!!”
  • “Ten reikia daryt kažką su ta sankryža, jau ne pirma avarija…”
  • “Košmaras ten toj sankryžoj, lekia visi nuo Jonavos ir net nežiūri, kad nepagrindiniu važiuoja 🙈 prieš porą savaičių ir manęs ten vos nenunešė 🤦
  • “Šioje sankryžoje avarija po avarijos, bet vistiek niekas nieko nedaro…”
  • “Kai kažkas užsimuš, tada gal kažką darys dėl tos sankryžos👀

   Jau kitą dieną po straipsnio publikavimo socialiniame tinkle pasirodė Gelvonų seniūnės pareigas einančios Rimos Jasevičienės informacija apie tai, kad ji kreipėsi į Lietuvos automobilių kelių direkciją (LAKD) dėl sankryžos, kurioje įvyko eismo įvykis. Koks bus atsakymas? Jo teks palaukti.

  Tačiau paaiškėjo, kad LAKD situacija yra gerai žinoma. Dar prieš metus Gelvonų seniūnijos gyventojas Algirdas Sargelis kreipėsi raštu į Lietuvos automobilių kelių direkciją ir yra gavęs atsakymą. Tiesiai sakant – atsakymas labai netgi valdiškas. Paskaitykite, ką apie tai mano pats Algirdas Sargelis:

   “Besidžiaugiant naująja asfalto danga kelio atkarpoje tarp Musninkų miestelio ir Liukonių kaimo reikia ir sunerimti ir dėl visų saugumo! Dar prieš metus, rudenį įvyko ne vienas eismo įvykis Liukonių kaime esančioje sankryžoje, kurios metu nukentėjo žmonės arba jų turtas. Dėl to kreipiausi į Susisiekimo ministerija, VĮ Lietuvos automobilių kelių direkcija ir kai kuriuos Seimo narius su siūlymais pasvarstyti dėl žiedinės sankryžos ar greičio mažinimo kalnelių įrengimo. Gavau atsakymą tik iš VĮ Lietuvos automobilių kelių direkcija:
   Dėl greičio valdymo priemonių. Informuojame, kad Jūsų prašomą kelio Nr. 4306 Musninkai–Liukonėliai ruožą nuo 14,37 iki 15,35 km, kuriame vidutinis metinis paros eismo intensyvumas 2019 metų matavimo duomenimis buvo 378 automobiliai, įtrauksime į šių metų Inžinerinių saugaus eismo priemonių įrengimo prioritetinę eilę, kuri bus sudaroma pagal Lietuvos automobilių kelių direkcijos prie Susisiekimo ministerijos direktoriaus 2020 m. balandžio 29 d. įsakymu Nr. V-66 patvirtintą Inžinerinių saugaus eismo priemonių įrengimo prioritetinės eilės sudarymo metodiką.
  Visas atsakymo tekstas nuotraukose.
   Praėjo beveik vieneri metai, bet rezultatų jokių. 🤷‍♂️🤷‍♂️🤷‍♂️
   Vakar įvyko dar vienas eismo įvykis, kurio metu nukentėjo žmonės ir jų turtas 😔
   Belieka paprašyti visų vairuotojų, kad žiūrėtumėte į kelio ženklus, vadovautumėtės jais ir vairuotumėte atsargiai!”
    Už nuotraukas dėkojame Algirdui Sargeliui.
    Krašto žinios situaciją seks ir informuos skaitytojus.
P.S. Dokumentus rasite nuotraukų galerijoje po tekstu.