Praleiskite savaitgalį Madride

  Ispanijos sostinė turi visa geriausia, ką Ispanija gali pasiūlyti: puikus maistas, draugiški žmonės, nuostabi architektūra, menas, ir, be abejo, nuostabiausi parkai ir sodai.

 Kaip nuvykti?

   Savo savaitgalio kelionę į Madridą pradėkite čia: https://skrendu.lt/lt/flights/countries/es-keliones-i-ispanija/mad-skrydziai-i-madrida.

Kaip keliauti po miestą?

    Madridą lengva pažinti pėsčiomis, nes dauguma miesto atrakcijų išsidėstę dviejose vietose. Viena – šalia Retiro parko, kita – aplink karališkuosius Madrido rūmus. Jei apsistojote kur nors netoliese, galite praleisti vieną dieną vienoje, kitą – atrasdami kitą dalį. 

    Jei vis tik nutarsite naudotis viešuoju transportu, šiame mieste yra ir autobusai ir metro.

Ką veikti?

    Madridas gali daug pasiūlyti – nuo gražių parkų ir sodų iki nepakartojamo meno Prado ar Reina Sofia muziejuose, arba galima mėgautis atmosfera viename iš daugelio barų mieste.

Gatvės menas

   Madride yra nemažai įspūdingo gatvės meno, todėl vaikštinėkite plačiai atmerktomis akimis.

Istorija, menas ir kultūra

    Jiegu mėgstate pilis ir rūmus, Karališkieji Madrido rūmai yra privalomi jūsų sąraše, nes tai didžiausi veikiantys Europos rūmai, kuriuose yra net 3148 kambariai. Įėjimas į rūmus kainuoja 12 EUR, tačiau įėjimas į Karališkąją virtuvę papildomai kainuos 16 EUR. Jei neturite noro tyrinėti rūmų iš vidaus, eikite į Sebatini sodus, iš kurių atsiveria puikus, nemokamas vaizdas į rūmus. Priešingoje pusėje nuo Karališkųjų Madrido rūmų yra gražioji Almudena katedra. Šalia Krališkųjų Madrido rūmų rasite Templo de Debod, Ispanijai padovanotą Egipto piramidę. Įėjimas nemokamas, bet jums gali tekti kurį laiką palaukti, nes lankytojų skaičius ribojamas.

   Jei esate meno mėgėjai, tuomet šie, Auksiniu meno trikampiu vadinami trys muziejai turi būti įtraukti į jūsų planus: Karalienės Reinos Sofijos moderniojo meno muziejus, Pardo ir Thyssen-Bornemisza. Svarbiausias iš jų, Prado, kuriame saugoma daugybė XVI – XIX a. menininkų darbų. Čia galite praleisti daugybę valandų, todėl gerai suplanuokite laiką iš anksto.

Slapti brangakmeniai

   Be populiarių vietų, turėtumėte apsilankyti ir mažiau populiariuose, bet vietinių mėgstamose vietose. Viena iš jų – CaixaForum, kurios pastatą verta pamatyti ne mažiau nei ekspozicijas viduje.

   Dar vienas nuostabus architektūrinis kūrinys yra Cibelės aikštėje esanti Stiklo galerija, kurioje įsikūrusi Madrido rotušė.

 Turgūs

    Pats brangiausias, bet aukščiausios kokybės maistą siūlo San Migelio turgus. Kiti turgūs jūsų taip pat nenuviltų – apsilankykite Antono Martino, San Antono arba San Ferdinando turguje.

Užsakymas ŠS Nr. 21-155