Gaisre žuvo žmogus, užklimpusiame automobilyje šalo vaikas

Širvintų priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos

informacija apie gaisrus bei atliktus gelbėjimo darbus

už laikotarpį nuo 2022-01-05 d. iki 2022-01-11 d.

Pranešame, kad 2022 metais Širvintų rajono savivaldybės teritorijoje kilo 3 gaisrai, atliktas 1 gelbėjimo darbas.

Šių metų sausio 11-14 dienomis nuo 9 val. Širvintų tvenkinyje prie užtvankos vyksta ugniagesių gelbėtojų mokymai ant ledo. Susidomėjusius kviečiame atvykti, susipažinti su turima įranga, atliekamais darbais ir galimybe tapti savanoriais ugniagesiais.

Gaisrai

  1. 2022-01-08 d. gautas pranešimas, kad Gelvonų sen., Liukonių k., Kabarkštos g. kilo gaisras. Dega namas, viduje yra vienas žmogus. Pranešėjas informavo, kad pats bando gesinti ir patekti į degantį namą, nors pokalbio metu buvo ragintas išeiti iš degančio pastato. Atvykus, atviro degimo nebuvo, mūrinio namo vidus stipriai uždūmintas. Gelvonų ugniagesių komandos ugniagesys gelbėtojas išnešė iš namo vidaus vyrą be gyvybės ženklų ir perdavė medikams. Medikai konstatavo piliečio mirtį. Gaisro metu sudegė lova, išdegė apie 2 m² grindų, aprūko patalpos. Dūmų detektoriaus name nebuvo.

Atlikti gelbėjimo darbai

  1. 2022-01-09 d. gautas pranešimas, kad Širvintų sen. Barzdžių k., reikalinga ugniagesių pagalba ištraukti jo automobilį, kuris užklimpo. Viduje šąla mažas vaikas. Iki skambinant bendrajam pagalbos centrui pranešėjas iškvietė techninę pagalbą, kurios transportas irgi užklimpo. Atvykus, buvo užklimpusios dvi transporto priemonės. Automobilis Audi ir techninės pagalbos tralas. Automobiliai ištraukti, panaudota automobilinė gervė ir grandininis pjūklas.

PAGD prie VRM

Vilniaus priešgaisrinės gelbėjimo valdybos

Širvintų priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos informacija