Ugniagesių pagalbos prireikė policijai, o ugniagesiams – net dviejų traktorių

Širvintų PGT informacija apie gaisrus bei atliktus gelbėjimo darbus

už laikotarpį nuo 2022-02-04 iki 2022-02-10

Pranešame, kad nuo 2022 metų pradžios Širvintų rajono savivaldybės teritorijoje kilo 6 gaisrai, atlikti 12 kartų vykdyti gelbėjimo darbai.

Gaisrai

  1. 2022-02-04 gautas pranešimas, kad Širvintų sen., Družų k., Sodžiaus g. esančiame gyvenamajame pastate dega dūmtraukis. Gyvenamajame name degė dūmtraukyje susikaupę suodžiai, gaisras užgesintas parankinėmis priemonėmis. Užgesinta parankinėmis priemonėmis.

Gelbėjimo darbai

  1. 2022-02-05 d. gautas policijos pareigūnų prašymas, suteikti pagalbą atidarant gyvenamojo buto duris, Širvintų r. sav., Širvintų sen., Motiejūnų k. Iškvietimo vietoje, panaudojant ištraukimas kopėčias, buvo patekta į gyvenamąjį butą, atidarytos buto durys ir įleisti policijos pareigūnai, nepadarant žalos turtui.
  2.  2022-02-05 d. Iš policijos pareigūnų gautas pranešimas, kad viename iš Širvintų m., Upelio g. esančių gyvenamųjų butų galimai yra negyva mergina, buto durys uždarytos. Priešgaisrinės pajėgos buvo atšauktos pakeliui į įvykio vietą.
  3. 2022-02-07  iš policijos pareigūnų buvo gautas pranešimas, kad  Širvintų r. sav., Musninkų sen., Varnalėšų k., Varnalėšų gatvėje užklimpo jų automobilis, reikalinga pagalba ištraukti automobilį.  Priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos pajėgoms atvykus nurodytu adresu, pagalbos suteikti nepavyko – ten pat užklimpo ir ugniagesių automobilis.   Į pagalbą buvo pasitelktas traktorius, kuris ištraukė policijos automobilį. Ugniagesių automobiliui ištraukti teko pagalbon kviestis dar vieną traktorių, ir tik dviem  traktoriams pavyko išlaisvinti gelbėti kitų vykusį ugniagesių automobilį.
  4. 2022-02-08 gautas pranešimas, kad kilo pavojus Širvintų r. sav., Jauniūnų sen. Papiernios k.  ant Musės upės įrengtai užtvankai – dėl  susidariusio didelio sluoksnio  ledo galima užtvankos griūtis. Nurodytu adresu išvykusios priešgaisrinė pajėgos tirpdė ledą stipria vandens čiurkšle, vėliau bandyta ledą tirpdyti druska. Gelbėjimo darbai buvo tęsiami ir sekančią dieną, didelė dalis ledo ištirpdyta, pavojus užtvankos griūčiai sumažintas iki minimalaus

 PAGD prie VRM

Vilniaus priešgaisrinės gelbėjimo valdybos

Širvintų priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos informacija

 

 

Cituojant pranešimą, prašome nurodyti informacijos šaltinį

Skelbiant pranešimą, nepažeisti nekaltumo prezumpcijos principo