Savivaldybei. Dėl tarptautinės bendradarbiavimo sutarties

Virginijus Sarpauskas

Širvintų rajono savivaldybės tarybos ir etikos komisijos narys

Kontaktai: El.p.:  virsarp@gmail.com . Tel.nr. 865297696

 

Širvintų rajono savivaldybės merei

Širvintų rajono savivaldybės tarybai

Širvintų rajono savivaldybės

administracijos direktorei

 

DĖL PARTNERYSTĖS SUTARTIES SU BALTARUSIJOS RESPUBLIKA NUTRAUKIMO

Širvintos

2022-02-28

                      Atsižvelgiant į Rusijos Federacijos ir Baltarusijos Respublikos vykdomus karo veiksmus prieš nepriklausomą Ukrainos Respubliką, tuo šiurkščiai pažeidžiant tarptautinės teisės normas bei tarptautines sutartis, siūlau šią savaitę sušaukti skubų Širvintų rajono savivaldybės  tarybos posėdį ir vienašališkai nutraukti 2007 metų spalio mėnesį pasirašytą Širvintų rajono savivaldybės  ir Baltarusijos Respublikos Postavų rajono savivaldybės bendradarbiavimo ir partnerystės sutartį.

   Šią savaitę analogiškas tarptautinio bendradarbiavimo sutartis nutraukti rengiasi ir Kėdainių rajono savivaldybė, Ukmergės rajono savivaldybė, Kazlų Rūdos rajono savivaldybė, Jonavos rajono savivaldybė, Vilniaus miesto savivaldybė, Kauno miesto savivaldybė, Panevėžio miesto savivaldybė, Alytaus miesto savivaldybė, Vilkaviškio rajono savivaldybė ir daugelis kitų.

   Siūlau Širvintų rajono savivaldybei, parodant solidarumą su Ukrainos žmonėmis, ant vieno iš keturių vėliavų stiebų iškelti Ukrainos valstybinę vėliavą.

  Siūlau Širvintų rajono savivaldybei prisidėti prie pagalbos apgyvendinant Ukrainos karo pabėgėlius. Nepavyko rasti informacijos, ar Bartkuškio mokykla daugiafunkcinis centras ir senasis Sporto mokyklos baseinas jau išnuomoti. Jeigu dar nėra pasirašytos šių patalpų nuomos sutartys, siūlau nutraukti konkursus ir šias patalpas svarstyti, kaip tinkamas Ukrainos karo pabėgėlių apgyvendinimui.

Pagarbiai

Širvintų rajono savivaldybės tarybos narys

Virginijus Sarpauskas

5 thoughts on “Savivaldybei. Dėl tarptautinės bendradarbiavimo sutarties

  • 2022-03-07 at 18:53
    Permalink

    Viskas blogai

  • 2022-03-07 at 18:52
    Permalink

    Viskas gerai

  • 2022-03-02 at 08:42
    Permalink

    Regina, kas kepa bandeles? Įvardinkite, paprašysim, kad pamaitintų!!! Čia du skirtingi dalykai užleisti savo namą ir nuomojamą sodybą. Tiesiog, pamačiau anądien Alfredo skelbimą, manau labai sektinas pvz būtų! Kad kiti nuomotu sodybas ar kokias patalpas tai nepastebėjau, tokį pat siūlyma duočiau ir kitiems!

  • 2022-03-01 at 23:44
    Permalink

    Tegu pirma merė namą Vilniuje užleidžia, o pati grįžta gyvent į rajoną. O kodėl kabinat ant vieno tarybos nario? Yra bulkutes kepančių, tegu pamaitina

  • 2022-03-01 at 21:29
    Permalink

    Mačiau, kad tarybos narys A. Astikas nuomoja puikią sodyba, gal jis galėtų ten priimti Ukrainiečių? Juk gali, kaip tarybos narys, parodyti pavyzdį visiems? Dabar ne laikas pinigautis! O senas baseinas… nu juokaujat…tas pat kas karo griūvenose sedėt…‍♀️‍♀️‍♀️

Comments are closed.