Už apgyvendintą iš Ukrainos nuo karo bėgantį asmenį bus mokama parama

   Vis daugiau emigrantų atvykstant į Lietuvą, iškilo jų apgyvendinimo problema. Šiuo metu ukrainiečiams Lietuvoje skiriamas maistas, drabužiai, higienos rinkiniai. Bet svarbiausia yra stogas virš galvos. Ne kiekvienas nori ir gali nemokamai įsileisti svetimus žmones. Suprantamas nuogąstavimas, visi esame skirtingi, o prisiimti svetimus žmones ir juos išlaikyti – labai rimtas sprendimas. Lietuvos vyriausybė eina į pagalbą priimanties ukrainiečius lietuviams.

   Respublikinėje spaudoje teigiama, kad Socialinės apsaugos ir darbo ministrė Monika Navickienė informavo, kad už savo namuose apgyvendintus nuo karo bėgančius ukrainiečius gyventojai galės gauti išmokas.

  „Šiandien siūlymas yra už vieną iš Ukrainos atvykusį nuo karo bėgantį asmenį mokėti 150 eurų per mėnesį, už kiekvieną paskesnį asmenį papildomai po 50 eurų per mėnesį“, – LRT Radijui teigė ministrė.

 Žadama, kad kompensacija būtų mokama nuo antro ukrainiečių gyvenimo mėnesio ir tęstųsi tris mėnesius. Dėl paramos reikėtų kreiptis į savivaldybę, kurioje registruotas būstas.

Pagal respublikinę spaudą