Aistros dėl renovuoto namo ir jo konstrukcijų persikėlė į savivaldybę

/ NERINGA TUŠKEVIČIENĘ /

 Prieš dešimt mėnesių rašėme apie Vilniaus gatvės 59-ojo namo bėdas. Gražiai renovuotas namas nėra saugus gyventojams. Kaip paaiškėjo, namo grožis yra tik išorėje, o specialistai nustatė, jog jo perdangos yra avarinės būklės. Mūsų rašytą straipsnį rasite čia: Renovacija baigta, bet namo konstrukcijos avarinės būklės

  Tuoj bus metai, kaip gyventojai iškėlė šią problemą, tačiau niekas per tą laiką nesikeičia. Tiesa, namo perdangų konstrukcija yra sutvirtinta, tačiau mokėjimas padalintas visiems gyventojams. Nors šie įsitikinę kad mokėti turėtų kaltininkas – parduotuvės savininkas.

  Vyko ne vienas susirinkimas, tačiau kompromisas nerastas ir susitarimas nepasiektas. Gyventojai kreipėsi į Tarybos narius, spaudą. Kovo 31 dieną vyko Širvintų rajono savivaldybės tarybos posėdis. Vidmantas Mateika užsirašė kalbėti apie šią problemą Tarybos posėdžio metu. Deja, jam žodis buvo suteiktas, bet ne posėdžio metu, o po jo. Tad ir transliacija buvo nutraukta. Gyventojai negalėjo girdėti rajono vadovių ir Tarybos narių pozicijų šiuo klausimu. Pasirodo, vistik pokalbis buvo įrašytas. Kadangi jis vyko viešoje vietoje, viešo posėdžio metu, šiandien skelbiame savo skaitytojams.

   Neieškosime teisių ir klystančių. Manome, kad mūsų skaitytojas pats geba suprasti ir atsirinkti. O žinoti Jūs turite teisę.

21 thoughts on “Aistros dėl renovuoto namo ir jo konstrukcijų persikėlė į savivaldybę

  • 2022-04-15 at 20:41
    Permalink

    Jeigu aš būčiau šio namo gyventojas, tai tikrai būčiau už tai, kad kreiptis į teismą. Per šešeris metus daug teismų laimėjo rajono gyventojai prieš rajono valdžią. Tik labai gaila, kad išlaidas patirtas moka rajono gyventojai, o ne konkretus rajono valdžios atstovas, atsakingas asmuo.
    Pinskuvienė ir Braškienė yra geros “darbo” draugės. Varna varnai akies nekapoja.

  • 2022-04-08 at 15:39
    Permalink

    Tautybė pati savaime – nei pliusas, nei minusas. Žmogaus vertę apsprendžia jo žmogiškosios savybės, o šiuo atveju – ir profesinės kompetencijos. “Mojuoti” tautybe tarsi vėliava pasinaudojant tuo, kas vyksta Ukrainoje… Na, nežinau, ar tai geriausias savigynos variantas. Beje, tamstos minimam “brudui” tikrai nepritariu, jis pats save pažemino tokiu elgesiu.

  • 2022-04-08 at 08:32
    Permalink

    Jei kažkas drįso tiek įžeisti ukrainietę Braškienę, kad net dėl to atšaukiami susirinkimai, būtina kreiptis į teisėsaugą ir įžeidėją nubausti. Paviešinkit, kas tas brudas

  • 2022-04-06 at 17:09
    Permalink

    Mūsų didžiausia klaida, nes 43 proc. gyventojų neėjome balsuoti. Bet tai nereiškia, kad Živilė Pinskuvienė gali daryti ką nori, nesilaikyti įstatymų. Niekas jai šito teisiškai neleidžia. Yra teisės ir yra pareigos.
    Namų renovacija, tai yra tik pumpurai, o sporto statybos centras, gali būti gėlytės.
    Ateityje gal žmonės kreipsis į nepriklausomą auditą, patikrinti lėšų panaudojimą, kadangi Tarybos nariai šiuo klausimu informacijos negauna.
    Dėl švietimo reformos gyventojai liko teisūs. Šioje srityje taip pat buvo daroma saviveikla.

  • 2022-04-06 at 16:23
    Permalink

    Jūsų merė iki 2019m. kovo 2 dienos, darė, ką tik norėjo. Jums patiko. Ir 2019m. kovo 3 dieną, jūs davėt jai 71,5proc. kad ji dar labiau darytų, ką tik nori. Jums namo renovacija patinka, patinka ir ŠŠ direktorė, patinka ir administracijos direktorė. Kokios problemos? Jūsų merė pažiba. Turėtumėte didžiuotis.

  • 2022-04-06 at 15:19
    Permalink

    Iš vis kokia namo renovacija, jeigu namas atrodo, kaip dažytas kiaušinis, o vidus supuvęs. Kaip sudaroma tada namo renovacijos darbų sąmata, neatsižvelgiant į būtinus atlikti darbus?
    Jeigu mūsų merė “gerai dirba” , tai kodėl nepastebi aktualių dalykų ir jų nesprendžia.
    UAB :Širvintų šiluma’ yra savivaldybės įmonė ir kad bendrovės darbas priklauso nuo Živilės pasako 2021- m. sausio 11 d. Nr.1-8 sprendimas, kuris pasirašytas savivaldybės merės Živilės Pinskuvienės. i Jame išdėstyta:
    “Leisti įkeisti UAB “Širvintų Šiluma” turtą kredito įstaigai”
    Yra pridėtas turto sąrašas. Pradedant nuo pastatų, baigiant žemės sklypu.
    Tai kas leidžia muziką, pagal kurią šoka UAB “Širvintų šiluma”. Aišku, kad vadovavimas yra Živilė Pinskuvienės.
    Tai ko dabar kratosi atsakomybės. Dirbk normaliai rajono gyventojams.

  • 2022-04-06 at 14:48
    Permalink

    Šiandien per Lietuvos radijo pirmąją programą, 18.05 val. radio laida “Už Vilniaus”. Laidoje dalyvaus Marius Talutis. Klausom.

  • 2022-04-05 at 20:58
    Permalink

    Google maps rodo, kad prieš renovaciją Vilniaus g. 59 namo rūsių vėdinimo angos buvo AKLINAI UŽDARYTOS! Nueikite ir palyginkite kaip ventiliacija įrengta dabar, po renovacijos.
    Ko tada stebėtis, kad rūsių perdangos sutrūnijo dėl susikaupusios drėgmės?

    http://16442277691794.sritis.lt/sirvintos/ventiliacija.jpg

  • 2022-04-05 at 16:00
    Permalink

    Tik primenu. Kas skelbėsi, kad be jo/jos žinios ir lapai rajone nekrenta? Va ir tikisi žmonės…

  • 2022-04-05 at 15:59
    Permalink

    Teisinga nuomone ta kad kiekvienas turi tureti atsakomybe. Ir jei Sirvintu siluma bando jos isvengti glausdamasi po meres sparneliu, tai neteisinga

  • 2022-04-05 at 12:38
    Permalink

    Taip, UAB yra įsteigta savivaldybės, bet juk savivaldybės taryba neturi kompetencijos, spręsti tokius klausimus. Negi įsivaizduojate, kad Vilniaus meras sprendžia visus klausimus, susijusius su visom savivaldybės įsteigtom įmonėm? Nes realiai, ko mes norime, tai kad merė, pasinaudotų savo tarybine padėtimi ir priimtų sprendimą, kuris nėra jos kompetencijos ribose, o tada rėksime, kad viskas rajone vyksta pagal Pinskuvienės dūdelę. Be to, “Širvintų šiluma”, kaip suprantu, sprendimą priėmė remdamasi ekspertų išvada, remontas atliktas. Kas mokės už remontą, tai čia visiškai kitas klausimas. Jei gyventojai nesutinka su ekspertų išvada, tai gali užsakyti nepriklausomą ekspretizę. Nors atrodo keistai,vos ne šaukštai po pietų, remontas atliktas, o klausimas vis dar neišspręstas? Man, kaip rajono gyventojui, yra visiškai nepriimtina, kai sprendimai yra vienašališkai priimami merės kabinete. Šis klausimas turi būti sprendžiamas arba susitarus šalims tarpusavyje, arba, jei nepavyksta – teisme. Esame teisinė valstybė ir norėtųsi, jog problemos taip ir būtų sprendžiamos, o ne remiantis kažkieno nuomone. Nes nuomonių, kaip matome, ne viena ir ne dvi. Tai kuri teisinga? 🙂

  • 2022-04-05 at 12:08
    Permalink

    Namo administratorius – UAB “Širvintų šiluma’ . Bendrovė yra savivaldybės įmonė. Kas daugiau turi priimti sprendimus, jeigu ne savivaldybė su UAB “Širvintų Šiluma” ?
    UAB “Širvintų šiluma” be savivaldybės nelabai priima sprendimų . Sprendimai yra palaiminami Živilės Pinskuvienės parašu.
    Minėto namo būklė yra rimtas dalykas, o Širvintose rimti reikalai sunkiai sprendžiami.
    Geriau sekasi socialiniuose tinkluose platinti spalvotas nuotraukas ir neigiamus komentarus šalinti.

    O dėl diskusijų, kuo daugiau diskusijų, tuo daugiau gyventojai gaus informacijos. Čia gerai.

  • 2022-04-05 at 12:05
    Permalink

    Paklausiau.Klaiku.Kokio lygio Širvintų vadovės?Kas nors kiek susigaudo klausimo sprendimas aiškus.O kalbėt niekus ir apie nieką-debilizmas.Jei proto neduota jokios pareigos nepridės.

  • 2022-04-05 at 11:40
    Permalink

    O kodėl nekalbama apie pastato administratoriaus atsakomybę? Tiek metų nieko nedarymas – nusikaltimas.

  • 2022-04-05 at 11:10
    Permalink

    Labai patiko diskusija. Norėtųsi, kad tai taptų kasdienybės dalimi, kad visi miesto klausimai dažniau būtų DISKUTUOJAMI viešai.

    Astikui ir kitiems tarybos nariams: feisbuko grupėje “Širvintų opozicija” yra sukurtas balsavimas dėl tarybos komitetų posėdžių transliuojamo viešai. Tarybos narių labai prašome perduoti balsavimo informaciją merei, nes ji prašė pateikti sąrašą žmonių, kurie to norėtų

    Vidmantui: jei plokštės būtų pažeistos vien dėl viršsvorio deformacijos, tai pažeidimai būtų daugiausia tose vietose, kur stovėjo viršsvoriai. Senesniame straipsnyje (įdėta nuoroda straipsnio viršuje) matyti, kad perdangos pažeistos nuo krašto iki krašto tolygiai. Po nuotrauka parašyta: “armatūra stipriai pažeista KOROZIJOS”. Tada klausimas: iš kur tiek DRĖGMĖS?

    Atsakomybę turėtų prisiimti VISOS šalys, nes aplaidumas matomas plika akimi.

  • 2022-04-05 at 10:30
    Permalink

    O kodėl yra spekuliuojama apie tai, kas ką negerai padarė? Kas čia nustatė? Nu tai tegul samdo nepriklausomus ekspertus, daro tyrimą ir sprendžia. Dabar visas rajonas kabo ant šitos istorijos, nes kažkas sugalvojo, jog padaryta blogai, jog kažkas kitas turi sumokėt ir pan. Kažkas atėjo, pažiūrėjo ir nusprendė. Nu juokinga. Ar čia merės kompetencija remonto klausimus spręsti? Nežinau, man tai labai keista, kad vietoj to, jog privačius klausimus išspręsti savarankiškai, yra įtraukiama visa rajono taryba.

  • 2022-04-05 at 10:04
    Permalink

    O man kilo klausimas. Kodėl merė gina verslininką, o ne savo rinkėjus?

  • 2022-04-05 at 10:03
    Permalink

    Jei kontrukcijos deformuotos dėl perdidelių svorių, tai parduotuvė turi sutvarkyt. Juk mano sugedusios mašinos kaimynai irgi neremontuoja.

  • 2022-04-05 at 09:38
    Permalink

    Komentaras komentarui.
    Tai kaip čia savivaldybė ne prie ko, jei administratorius savivaldybės įmonė Širvintų šiluma klaidų pridarė? Bandoma visokiais būdais savo uodegą apsaugoti?

  • 2022-04-05 at 09:28
    Permalink

    Perklausiau daugiau nei pusę ir turiu sutikti su savivaldybe – vis tik tai yra privatus reikalas, savininkai akivaizdžiai nesutaria ir sprendimas vienas – teismas. Kaip suprantu, jau buvo ne vienas bandymas išspręsti šitą problemą dalyvaujant savivaldybei, bet nepavyko. Tai nuoširdžiai nesuprantu, kodėl ir toliau turi būti gaištamas visų laikas be jokio sprendimo? Čai yra ne savivaldybės kompetencija, ne jos turtas. Padarė ką galėjo, bet dvi pusės laikosi skirtingų tiesų. Tai tegul eina ir aiškinasi teisme, kodėl visas rajonas turi tame dalyvauti? Ir net tokie valandos trukmės posėdžiai, kuriuose dalyvauja 20 žmonių, tai yra 20 darbo valandų, už kurias mes mokame (na, bent jau savivaldyės darbuotojams). Gaunasi toks valandos trukmės pasikalbėjimas apie nieką, sprendimo jokio, bet rūpestis išreikštas.

  • 2022-04-05 at 09:10
    Permalink

    Eilinį kartą bandoma pasukti pokalbį kita linkme. Juk kalbama apie Šilumos ūkio ( savivaldybės įmonės), kaip šio daugiabučio administratoriaus atsakomybę. Ar jų darbas tik pinigus už administravimą susirinkti ir darbų toliau jokių nekontroliuoja. Ar nėra jų aplaidumo šitam reikale?

Comments are closed.