Kaip pas žmones. Žudynės Bučoje – sistemingas ukrainiečių genocidas, dėl kurio Rusija liks nenubausta?

   Karo Ukrainoje baisumai nenustoja šokiruoti tiek pasaulio, tiek lietuvių visuomenės. Savaitgalį pranešta žinia apie Mariupolyje žuvusį lietuvių režisierių Mantą Kvedaravičių, o kraupios žudynės Bučoje prilygintos visos ukrainiečių tautos genocidui. Kaip reaguoti į šiuos įvykius, ar jie paskatins pasaulį imtis griežtesnių priemonių Putinui nubausti? Šį kartą apie karą ir jo atgarsius žurnalistas Aurimas Perednis kalbasi su širvintiškiais. Laidoje dalyvauja „Krašto žinių” redaktorė Neringa Tuškevičienė, Širvintų rajono Tarybos narys, konservatorius, Virginijus Sarpauskas, teisininkas Gintautas Sakalauskas.

  Video įrašas čia: https://www.delfi.lt/video/laidos/kaip-pas-zmones/kaip-pas-zmones-zudynes-bucoje-sistemingas-ukrainieciu-genocidas-del-kurio-rusija-liks-nenubausta.d?id=89904075

5 thoughts on “Kaip pas žmones. Žudynės Bučoje – sistemingas ukrainiečių genocidas, dėl kurio Rusija liks nenubausta?

  • 2022-04-07 at 08:19
    Permalink

    Na, suklydo žmogelis. Vis gi televizinis stresas. Kaip sakoma, kvailys nepastebės, o protingas patylės.

    Ko iš tikrųjų pasigedau ir kas tikrai yra reikšminga – tai, kad niekas neįvardijo kokios šiuo metu yra 3 svarbiausios širvintiškių problemos. Nors būtent apie tai laidos vedėjas klausė. Abejoju, ar kas išvardintų net dabar ramiai sėdėdamas prie kompo. O gaila, nes širvintiškių apklausa apie tai buvo atlikta prieš keletą mėnesių

  • 2022-04-07 at 06:48
    Permalink

    Keista klausyti atstovo iš Musninkų organizacijos, siejamos su socialinėmis iniciatyvomis. Jam reiktų žinotti, kad už Neries Čiobiškio kaime kitoje pusėje – Kaišiadorių rajonas. Tai pavyzdys kokios investicijos pritraukiamos į šį rajoną, kaip savivaldybės biudžeto lėšomis remiami visi bendruomeniniai, socialiniai ir ekonominiai verslai, kaip tvarkoma visa Kaišiadorių rajono infratruktūra. O šis pokalbo dalyvis- teisininkas, ar gilinosi apie demokratijos vystymo situaciją rajone, koks požiūris į turizmo, kultūros paveldo, ekonominio gyvybingumo skatinimą, bendradarbiavimą su bendruomenėmis, nevyriausybinėmis organizacijomis.

  • 2022-04-06 at 22:08
    Permalink

    Sudėtinga tema, bet taip pozityviai visi kalbėjo

  • 2022-04-06 at 22:02
    Permalink

    Labai smagu, kad šį kartą Širvintoms atstovavo ne ponia su savo populistinėmis kalbomis. Gal kada nors tas ilgokai užsitęsęs košmaras baigsis?

  • 2022-04-06 at 21:52
    Permalink

    Gera diskusija. Pasirodėte puikiai, ypač turint omenyje kaip lengva tiesioginiame eteryje nusišnekėti.

    Didžiausias atradimas Gintautas Sakalauskas. Visų pirma pagarba jam už tai, kad priėmė ukrainiečius gyventi pas save. Nes yra viena vėliavėlėmis mojuoti, reikšti orinį palaikymą žodžiais, o visai kas kita priimti pas save gyventi ukrainiečius. Antra, Gintautas yra puikus pašnekovas, intelektualas.

    Įdomus diskusijos momentas – ginčas apie Širvintų pasiekimus. Štai čia išgirdome jau nebe komentarus, o gyvo, konkretaus, išsilavinusio žmogaus argumentus, į kuriuos opozicija dažnai numodavo ranka.
    O kaip reziumavo laidos vedėjas Linkolno žodžiais: kritikas yra geriausias tavo mokytojas

Comments are closed.