Naujausias Sienos tyrimas apie rusiško kapitalo reikalus Lietuvoje. Kaip susijęs J.Pinskus?

   Vasario 24-oji į istoriją įėjo kaip diena, kai Rusija pradėjo savo kruviną invaziją į Ukrainą. Būrys Lietuvos politikų tą pačią dieną pasmerkė Vladimiro Putino režimą. Tarp jų – Regionų partija ir jos lyderis, Seimo narys Jonas Pinskus. Po dviejų savaičių Pinskus išdidžiai stovėjo Ukrainos vėliavos fone, reikalaudamas kuo didesnės paramos užpultai šaliai ir ragindamas Lietuvos žmones atverti duris pabėgėliams. Smerkdamas Rusijos agresiją, Jonas Pinskus nutylėjo savo sąsajas su šia valstybe. 

17 thoughts on “Naujausias Sienos tyrimas apie rusiško kapitalo reikalus Lietuvoje. Kaip susijęs J.Pinskus?

  • 2022-04-27 at 20:23
    Permalink

    Gerbėjams: man įdomiausia kitkas. Širvintas valdančios šeimos sienlaikraštyje, vadinamame laikraštyje “Širvintų kraštas”, plačiai aprašomi jos žygiai. Anksčiau ditirambus giedodavo vienas kraštotyrininkas ( lyg ir pritilęs rašantis tarybos narys) apie valdovės darbus, parašydavo ir toks Bonifacas ar Bonikatas, o dažnai ir jų nuolankus tarnas Gintaras. Jie vis pašiepdavo tokį Petrą, per valdovės malonę tapusį Seimo nariu, jį vadino vestuvių piršliu: mat visuos renginuos dovanodavo tautiško paveldo šakočius. Dabar sienlaikraštyje vis dažniau matyti irkluotojas, kokių nors švenčių proga kaip gintarėlį ant delno įteikinėjantis prabangesnius… tortus. Vieno lizdo paukščiai tą pačią giesmę gieda. Ar yra ryšys su ru kapitalu? Kaip gali pampti, ne kažką svarbaus veikdamas?

  • 2022-04-21 at 11:00
    Permalink

    Pinskai pinigėlius mėgstantys žmonės. Labai matosi, pagal tai, kaip jie vykdė savo verslą. Įkūriu įmonę, įvyksta keli sandoriai, ateina pinigai, jie paimami, veikla baigta. Ar gali tokie žmonės vadovauti kitiems? Kiek žmonių rajone pradėjo naujai verslą paskutiniais metais?
    Mes rajono žmonės turime eiti balsuoti, rinkti valdžią iš savo tarpo, iš rajono gyventojų. O ne iš cirko artistų (pirmas numeris – šokis SOMBRERA), kurie Širvintose gyvenamąją vietą registruoja, o gyvena Vilniuje. Duokite transporto priemonę, užpilkite kuro ir važiuoju į Vilnių. Živilė nuotraukas socialiniuose tinkluose platina motyvuodama, kad jinai nudirbo visus darbus. Kiek padidėjo paskolų suma per 6 metus?
    Širvintų miesto centras sutvarkytas iš ES lėšų. Visi Lietuvos rajonai tvarko iš ES lėšų VISĄ RAJONĄ, o ne vieną kampą. Pagal tai, kiek buvo gauta milijonų, tai rajonas turėtų atrodyti daug geriau, gražiau, turtingiau.

  • 2022-04-20 at 12:43
    Permalink

    Skvernelis geriausias? Jau dabar pasakysi, ar vėliau?

  • 2022-04-20 at 12:05
    Permalink

    Taip klausimas ne Jums ir niekam asmeniškai. Čia tik šiaip pamąstymai garsiai.

    Sutinku, kad rinkėjai pirmiausia atsakingi už savivaldybės reikalus, bet jei jiems viskas vienodai šviečia, kas tada?

    Dėl teisėsaugos matome kas darosi pagal vakarykštį teismo sprendimą. Vėl kalti rinkėjai?……..

    Praėjo 1,5 metų nuo naujos valdžios atėjimo. Kas esmingai pasikeitė? O tiek buvo žadėta prieš rinkimus. Jei anksčiau galima buvo kaltinti, kad kokie blogi valdžioje buvę, nes toleruoja blogus dalykus vykstančius aplinkui, tai kaip dabar? Darykit auditus, keiskit įstatymus. Ko nedarote, esantieji valdžioje?

    Na, gerai, Černiauskas ir ko padarė ką galėjo kaip žurnalistas pagal savo supratimą ir gebėjimus, nors jam tai net nepriklauso daryti. Ir tai viskas? Tai jau maksimumas, tuo viskas ir baigiasi? Žurnalisto darbas tik atkreipti visuomenės dėmesį, o toliau turi įsijungti kitos instancijos. Jei ne, tai viskas beprasmiška

  • 2022-04-20 at 11:37
    Permalink

    Klausimas, kaip suprantu, ne man. Bet atsakysiu. Pirmiausia, tai teisėsauga. Bet ji nieko nedarys be rinkėjų. Būtent rinkėjų pasyvumas skatina savivalę

  • 2022-04-20 at 10:45
    Permalink

    Teisinga pastaba. Tik kokios išvados? Kas šiuo metu valdžioje ir kas turėtų atsiraitoję rankoves visu tuo užsiimti? KAS???

  • 2022-04-20 at 09:23
    Permalink

    Ž. Pinskuvienės šūkis: “Nieko nebijau, nes nieko blogo nesu padariusi”. Tai ko rėkti per visą Lietuvą? Ko bijo pateikti gyventojams informaciją apie 2021 m. panaudota 120000 Eur sumą (kitiems tikslams)?
    Pasirodo paslaugas atliko ir Širvintose neaiškios įmonės, kaip Sporto centro statyba, spalvoto iliustruoto leidinio tipo “2020 m. merės ataskaita” leidimas ir kitos spalvotos knygutės su Pinskų šeimos nuotraukomis. Leidėjo nerasite.
    Gal įmonės taip pat registruotos buvo Vilniuje tame bute, kaip ir kitos Pinskaus įmonės?

  • 2022-04-19 at 12:22
    Permalink

    Virginijau, kaip tam kaktusui vis niežti rankos pasišpilkuoti. Ką pats TOKIO vertingo į temą parašėte, kad taip iš aukšto kitų komentarus komentuojate?

    O šiaip juk pernai buvau 100% teisus, tuomet tvirtindamas, kad Pinskai Černiausko bus tampomi ilgai ir nuobodžiai. Aišku, dabar Jums nebesinori prisiminti ką pats į tai atrašėte.

  • 2022-04-19 at 11:43
    Permalink

    „Gražiai“ čia šeima pasitvarkiusi…

  • 2022-04-19 at 10:30
    Permalink

    Vienas studentas ruošėsi biologijos egzaminui, ir nutarė išmokti tik vieną klausimą. Apie blusas. Nes tikėjosi būtent tokį klausimą ir ištraukti. Tačiau ištraukė apie arklius. Ir ėmė atsakinėti:
    “- Taip arkliai labai svarbūs. Jie tokie dideli. Bet juos puola… blusos. O štai blusos padaras toks mažas ir blogas. Tai blusos … O tos blusos… Na o blusos…”
    Svarbu keliais banaliais veiksmais nukreipti pokalbį ar komentarus į šoną. Tik stebiuosi, kaip šį kartą nenagrinėjamos Černiausko paklodės ir baltiniai.

  • 2022-04-19 at 10:20
    Permalink

    Širvintų rajonas gali “DIDŽIUOTIS”, kad turi šeimynėlė, kuri gabi savo interesams. Dėl įmonių įkūrimo, finansų tvarkymo pakonsultuos Pinskus, kaip apskaitą vesti; kada ir kaip išrašyti sąskaitas faktūras informaciją gali suteikti Pinskuvienė.
    Kokia bus ateitis, kas juos paklausys, tai nežinau, matomai teks būti paieškomi. Kaip Pinskaus įmonės direktorius, Širvintų Sporto centro statybos rangovas. O kodėl yra paieškomi, pamaišė matomai finansai (Euriukai pradėjo per smarkiai spardytis). Kodėl merė tyli dėl statybos rangovo bankroto? Įmonė bankrutuoja tada, kai yra naudinga finansiškai jai. Argi Širvintos nenukentėjo dėl rangovo bankroto? Netikiu.

  • 2022-04-19 at 08:17
    Permalink

    Delfi: Politinės korupcijos byloje – nuosprendis: Masiuliui skirta dėžutė su pinigais – kyšis ar paskola?
    Vilniaus apygardos teismas antradienį skelbs nuosprendį didžiojoje politinės korupcijos byloje
    https://www.delfi.lt/news/daily/lithuania/politines-korupcijos-byloje-nuosprendis-masiuliui-skirta-dezute-su-pinigais-kysis-ar-paskola.d?id=89996769

    Tai ir pamatysime, ar prie naujos valdžios realiai pasikeitė kas nors, ar visi tie tyrimai, tiesos ieškojimai durų kilimėlio teverti

  • 2022-04-18 at 21:22
    Permalink

    Gal bus vis dėlto pakelta ir Širvintų rajono valdžios nuo 2015 m. veiklos informacija ir paviešinta žmonėms. Kadangi net rajono tarybos nariai negauna atsakymų į rūpimus klausymus. O kodėl?
    Čia jau ne reklama, o antireklama.
    Pinskų šeimyninė ranga dirba.

  • 2022-04-18 at 21:08
    Permalink

    Vargu ar kas pasikeis po šio tyrimo. Matijošaičio atvejis daug rimtesnis, bet sėdi sau ramus poste ir pašvilpkit sau. Tokie dalykai turėtų būti įstatymiškai reglamentuoti ir valstybės saugumo departamento atidžiai sekami, bet jei įstatymai leidžia, o saugumas miega, tai ničniekas nesikeis. Kaip vienas ponas sakė: etika, moralė – ne šio pasaulio dimensijos. Kalbėjo apie finansus, bet puikiausiai tinka politikos sferai.

  • 2022-04-18 at 20:19
    Permalink

    ar čia pirmas, ar čia paskutinis skandalas? ar kas nors pasikeis po tokių tyrimų? ar čia rinkimai artėja ir visi skeletai iš spintų traukiami? ar eilinį kartą ponams pasitarnaus kaip reklama?

Comments are closed.