Čempionų lygos grožis: kas įvyko Mančesteryje?

  Čempionų lygos pusfinaliai startavo ir šio etapo atidarymo rungtynės negalėjo būti gražesnės. Pepo Guardiola auklėtiniai po įspūdingo grožio kovos net 4:3 sugebėjo pranokti Madrido „Real“ komandą, apginti namų stadioną ir įgyti minimalų pranašumą.

  Fantastiška kova užvirė nuo pat pirmųjų minučių ir tęsėsi iki pat rungtynių pabaigos.

  „Man City“ komandos vartus gynė brazilas Edersonas, gynėjų liniją sudarė ukrainietis Oleksandras Zinchenko, vidurio gynėjai portugalas Rubenas Diasas bei prancūzas Aymericas Laporte, o dešinėje buvo pastatytas sau neįprastai britas Johnas Stonesas.

  Saugų liniją sudarė įspūdingasis portugalas Bernardo Silva, ispanas Rodri bei komandos lyderis ir didžiausia žvaigždė – belgas Kevinas de Bruyne. Puolimo smaigalyje rungtyniavo Gabrielis Jesusas iš Brazilijos, o krašto puolėjų pozicijas užėmė alžyrietis Riyadas Mahrezas ir britas Philas Fodenas.

  Kitoje aikštės pusėje, „Real“ komandos vartus gynė Belgijos rinktinės vartininkas Thibaut Courtois. Gynėjų liniją sudarė komandą tik šiais metais papildęs austras Davidas Alaba, ispanas Dani Carvajalis, gynėjas iš Brazilijos Ederas Militao bei prancūzas Ferlandas Mendy.  

  Aikštės viduryje „Real“ komandos garbę gynė nuostabiais perdavimais pasižymintys vokietis Toni Kroosas bei kroatas Luka Modričius, jiems taip pat talkino ir 23-ejų urugvajietis Federico Valverde.

  Atakos smaigalyje rungtyniavo nuostabusis prancūzas Karimas Benzema, kairėje pusėje jam talkino brazilas Vinicius Junior, o dešinėje – vos 21-erių brazilas Rodrygo.

  Pirmasis kėlinys prasidėjo tiesiog fantastiškai ir nuliai švieslentėje degė vos 100 sekundžių. Po jų įvartį galva mušė Kevinas de Bruyne, kuris išvedė „Man City“ į priekį. Belgą netinkamai prižiūrėjo Dani Carvajalis, po kurio klaidos įvartis ir krito.

  Kitos klaidos ilgai laukti nereikėjo ir jau 11-ąją minutė Davidas Alaba praleido kamuolį nesėkmingai bandydamas jį susistabdyti, tuo pasinaudojo Gabrielis Jesusas ir sužaidus vos kiek daugiau negu 10 minučių „miestiečiai“ jau pirmavo 2:0.

  Per pirmąjį rungtynių pusvalandį „Man City“ turėjo dar keletą progų pasižymėti, tačiau jiems pritrūko tikslumo ir galiausiai šeimininkai buvo nubausti: 33-ąją minutę skirtumą sušvelnino ir savo komandos įvarčių sąskaitą atidarė Karimas Benzema. Prancūzas po tikslaus Davido Alabos perdavimo smūgiavo kamuolį į Edersono vartus, brazilas reagavo per lėtai ir „Real“ jau atsiliko tik vieno įvarčio skirtumu.

  Antrajame kėlinyje „Man City“ ir vėl ėmė dominuoti ir jau 47-ąją minutę Philas Fodenas pridėjo trečiąjį savo komandos įvartį. Nepaisant to, vos po dviejų minučių skirtumas ir vėl buvo sušvelnintas – šį kartą „Real“ gretose pasižymėjo Vinicius Junior, nuginklavęs savo tautietį Edersoną.

  Po įvarčio rungtynių tempą ir vėl kontroliavo „Man City“, kuri kūrė vieną progą po kitos, tačiau jų realizuoti nesugebėjo. „Real“ pavojingiausia proga buvo, kai Rubenas Diasas nukreipė kamuolį į savo vartus ir jis atsimušė į virpstą.

  Galiausiai, jau 74-ąją minutę „Man City“ pralaužė madridiečių gynybą ir po fantastiško Bernardo Silva smūgio į viršutinį vartininko kampą rezultatas tapo 4:2.

  Tiesa, ir šį karą „Man City“ persvaros neišlaikė. Rubenas Diasas kamuolio galva nepasiekė ir šis besileisdamas atsimušė į ištiestą portugalo ranką. Arbitrui neliko nieko kito, kaip paskirti 11 m baudinį į „Man City“ vartus, kurį sėkmingai realizavo Karimas Benzema.

  Tokios įvykių baigties negalėjo tikėtis net ir įvairūs lažybų statymai, o futbolo fanai su nekantrumu jau gali laukti kitos savaitės mūšio.

Užsakymas ŠS Nr. 22-69