Kiek dar pigių pagrindinės Širvintų aktorės spektaklių teks pamatyti? Ar jie dar nepabodo?

/ ALYTĖ SKEBERIENĖ – Širvintų rajono savivaldybės tarybos narė, Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ Širvintų skyriaus pirmininkė/

Raudonoji penkiakampė

   Apie pro Širvintas praūžusio raudonų žvaigždžių detektyvo užkaborius daug informacijos yra tiek socialiniuose tinkluose, tiek vietinėje ar respublikinėse žiniasklaidos priemonėse.  Raudonosios penkiakampės situaciją aptarinėja visi. Ir nors karių kapinėse įstatymais jau seniai yra uždrausta sovietinė simbolika, bet važinėjant po Lietuvą tokių objektų dar sutiksi. Lietuvai, matyt, vis dar nepavyksta su Rusija susitarti dėl tokių paminklų karių kapinėse pakeitimo neutraliais, tad, kol kas, tikriausiai,  vadovaujamasi Ženevos konvencija, kuri įpareigoja gerbti šalies teritorijoje palaidotas karo aukas.

   Ir nors Lietuvos Respublikos administracinių nusižengimų kodekso 524 straipsnis reglamentuoja nacistinių, komunistinių simbolių, totalitarinių ar autoritarinių režimų simbolių platinimo ar demonstravimo administracinius nusižengimus ir atsakomybę už šią veiklą, bet, mūsų rajone, matyt, veikia ne visi įstatymai.

   Opozicijos grupėje (Alytė Skeberienė, Anna Kuznecovienė, Inga Matukaitė ir Vidmantas Mateika) esame aptarę ir priėję nuomonės, kad su kapais nereikia kariauti, bet simboliams ten tikrai ne vieta. Šie simboliai nėra susiję su karių kapinėse palaidotų karių ramybe. Tai daugiau yra to režimo garbinimo ženklai.

Tragikomedija  be ašarų ir be juoko

   Šią temą aptardama norėčiau stabtelėti prie mūsų rajono vadovės reakcijos žiniasklaidoje

   Taip taip, aktorių gyvenime vienas roles pavyksta suvaidinti geriau, o kitomis patiriamas visiškas fiasko.

   Jau esame įpratę, kad televizijoje vis šmėžuoja mūsų rajono vadovė. Tiesa, daugiausia jos KK2 laidose, bet kartais nusišypso laimė prasibrauti ir į kitokį eterį. O jame ne visuomet pavyksta gerai suvaidinti „gerųjų Širvintų, o dabar ir visos Lietuvos žmonių gelbėtoją, užtarėją, rūpintojėlę“. Taip nutiko ir šį kartą, žurnalistams pasiteiravus apie raudonosios žvaigždės situaciją rajone. Ar teksto kas nesurašė, ar neparedagavo, ar nesuderino pozicijos su įtakingesniais, o gal žurnalistai užklupo netikėtai, tad teko pačiai suktis. O kadangi patirties aktorystės mene jau įgyta, tai pamatėm ir tragedijos, ir komedijos elementų, net paverkšlenimų, tik niekaip nepavyko tikros ašaros išspausti. Juk efektui sustiprinti oi kaip būtų padėjęs ne tik drebinamas balselis, bet ir skruostu nuriedėjusi ašara.

   Stebiuosi, kaip galima šitaip įžūliai meluoti? Ir nors reportaže bandote visus įtikinti, kad apie situaciją sužinojote tik sekmadienį, bet mere, dar tarybos posėdžio metu Virginijui Sarpauskui uždavus klausimą apie tai, ką darysime su karių kapų simbolika aiškiai pasakėte “o ką darysime, sutvarkysim ir atstatysim”. Turim išsisaugoję šį įrašą, jei kartais jis „netyčia“ išsitrintų iš posėdžio transliacijos youtube kanale. Tuo tarpu reportaže meluojate, virkaujate, ašarą braukiate, kad apie tai sužinojote tik sekmadienį. Posėdis vyko KETVIRTADIENĮ. Jau tada žinojote situaciją. Jau tada ketinote simboliką atstatyti. Be Jūsų juk net lapai Širvintose nekrenta. Tuo gyrėtės ne vienoje televizijos laidoje. O dabar bandote išsukti savo uodegą ir kaltę suversti kažkam? Kažkas ne taip suprato Jūsų nurodymą, netinkamos iniciatyvos ėmėsi. Kas šį kartą taps atpirkimo ožiu?

   Reportaže akcentuojate; „buvo MANO sprendimas nuimti šiuos rusiškus simbolius“. Sakydama A, pasakykit ir B. Ar tai jums nepalanku? Kodėl nutylite, kad sprendimas nuimti buvo priimtas tik tam, kad sutvarkyti ir tada atstatyti. Bet to Jūs nepasakėte, nes juk tik teigiamą informaciją apie Jus turi žinoti Lietuvos rinkėjai. Minite, kad sekmadienį, kai neva įsitikinote, kad ta atrestauruota, ryškiai raudonai perdažyta žvaigždė aukso dažais neteptame fone ir toliau puikuojasi savo vietoje, davėte pavedimą ją nuimti. Ar tikrai? Ar tam įtakos neturėjo žvaigždę pridengti ketinusių asmenų grasinimai kreiptis į tam tikras institucijas? Ar apie tai irgi geriau nutylėkim?

   Ir reportaže žmonių atsiprašote ne už tai, ką pati padarėte ar nepadarėte, o neva už tuos, kurie netinkamai pasielgė karių kapinėse, ketindami tą simboliką uždengti. Ir „neinate į detales“ taip pat, matyt, tik dėl to, kad jos Jums nepalankios. Priešingu atveju girtis apie save galėtumėte valandų valandas. Tokius ditirambus dažnai girdime.

   Eilinį kartą prieš Lietuvą norite pasirodyti tokia, kokia išties nesate. Kada nustosite veidmainiauti, kada nustosite mulkinti žmones? Gal ir galite save piešti pačiomis skaidriausiomis spalvomis prieš tuos, kurie čia negyvena, Lietuvos žmonės juk pažįsta Jus tik tokia, kokia save reklamuojate. O mes žinome, kokia esate išties. Ir šis reportažas dar kartą tai patvirtino.

 

 

 

 

 

 

31 thoughts on “Kiek dar pigių pagrindinės Širvintų aktorės spektaklių teks pamatyti? Ar jie dar nepabodo?

  • 2022-05-07 at 08:14
    Permalink

    Stiprių nemėgsta – jie nepatogūs. Jų negali valdyti. O juk taip norėtųsi…
    Nereaguokit į kvarksinčius. Jie tik loja

  • 2022-05-06 at 08:31
    Permalink

    Epilogas:
    Buvo nuojauta, kad šitas skandalas esminiai nieko nekeičia, todėl rašiau, kad norint kažką realiai pakeisti reikia koncentruotis į apčiuopiamus darbus, širvintiškių problemų sprendimus.
    Ir ką gi? Pasidomėjus kaip gyventojai reagavo į žvaigždės skandalą, rezultatai stipriai nustebino.

    Pirmas straipsnis apie žvaigždę išėjo 2022.04.30. Živilė Pinskuvienė turi dvi feisbuko paskyras. Tą dieną vienoje buvo 68218, o kitoje 10655 gerbėjų.
    Šiandien yra 2022.05.06. Skaičiai tokie: 68218 ir 10677

  • 2022-05-05 at 15:53
    Permalink

    Agresorės Rusijos simboliu tampa bobulė, mojuojanti raudona Stalino vėliava su kūju ir pjautuvu. Ir Lietuvoje staiga apsireiškė tokia bobulė, tik daug gražesnė. Širvintų merė prieš Pobiedobiesijos dieną už visų mūsų pinigus nublizgino kūjį, pjautuvą ir raudoną žvaigždę

  • 2022-05-05 at 15:43
    Permalink

    Dainiui .Labai gerai pasakyta, balsuosim už tuos, kurie darbais įrodo savo gebėjimus, o ne už tuos, kurie tik liežuviu mala. Be to geras posakis ,,pavydas bambas graužia,,.

  • 2022-05-05 at 14:41
    Permalink

    Alma, taip, kriminalo nėra, bet balsuosime ne už tuos, kurie yra geriausi šūdasvydio lošėjai, o už tuos, kurie neturi supermeno-betmano komplekso, todėl veikia ne po vieną, o yra subūrę darnią bendraminčių komandą, kuri įsiklauso į pavienių asmenų ir visos bendruomenės interesus ir tyliai, ramiai, be patoso daro labai konkrečius darbus, gerinant širvintiškių gyvenimą, bei turi labai aiškius planus ateičiai po rinkimų.

  • 2022-05-05 at 14:32
    Permalink

    –> Almai
    Kiek pamenu nuo pat pradzios sitos kadencijos opozicijos buvo rasomi straipsniai ir pasisakoma ivairiomis temomis. Ir taip, opozicija nera priversta rasyti ditirambus jusu poniai ar jos komandai. Ne toks jos darbas. Bet gal ir ne koznam paboznam tai duota suprasti. Matyt apie “pūrvą” turit daugiau ziniu

  • 2022-05-05 at 14:25
    Permalink

    Nesuprantu, kodėl taip sureikšminami rinkimai (tikslau būtų – pirkimai). Karo metu atnaujino ir isryškino agresoriaus simbolį. Nu neetiška ir net įžūlu. Žinant, kokia tai jautri tema, reikėjo neliesti. Ypač prieš gegužės 9.
    O dėl rinkimų. Dauguma balsuos už tą, kas jiems ir šeimos nariams darbus davė. Rajonas mažas, suktis reikia.

  • 2022-05-05 at 14:19
    Permalink

    Čia jokio kriminalo. Kuriasi naujos partijos, jiems reikia dėmesio, rinkimai artėja. Dabar pils pūrvą vieni apie kitus. Mes rašysim komentarus,, o jiems į naudą, kuo daugiau apie juos rašoma, tuo jie žinomesni. Valio….

  • 2022-05-05 at 13:45
    Permalink

    Jo, vaizdelis ne koks iš abiejų pusių. Dar suprasčiau kai kariaujama prieš autokratiją. Bet kai opozicinės partijos vadas jau net atvirai kitas opozicinęs partijas išvadina šiukšlėmis, tai peržengtos visos politinio korektiškumo ribos.

    Citata: […] Kitų metų kovo pirmą sekmadienį bus suorganizuota šiukšlių rinkimo spartakiada. Visi rinkimų sąrašai rinks šiukšles į raudonus maišus […]

  • 2022-05-05 at 13:43
    Permalink

    Jo, vaizdelis ne koks iš abiejų pusių. Dar suprasčiau kai kariaujama prieš autokratiją. Bet kai opozicinės partijos vadas jau net atvirai kitas opozicinęs partijas išvadina šiukšlėmis, tai peržengtos visos politinio korektiškumo ribos.

  • 2022-05-05 at 13:01
    Permalink

    Artėja rinkimai, tai kova tik prasideda. Čia ta žvaigždė tik pretekstas apjuodinti vieni kitus. Dabar kapstys vieni apie kitus įvairias ,,šiukšles,,. Politikoje šventų ir su žiburiu nerasite. Sėkmės kapstytis ,,šiukšles,,.

  • 2022-05-04 at 19:07
    Permalink

    Besisielojantiems: atsitokėkit, visa Lietuva gražėja, ES lėšas duodamos į rankas, tik judėkit. Be to, žavimės tuo, ką parengė prieš valdžiažmogę dirbę merai. Tai ne jos nuopelnai, tik ji prisiskiria juos sau, tarsi iš savo neaiškaus verslo pinigėlius investavo. Vaidina geradarę, o laksto į Žirgo gatvės Antakalnyje- ne kur Kabaldoje- rūmus. Tokia jos veidmainystė su ašara balse ir akyse.

  • 2022-05-04 at 17:43
    Permalink

    įsivaizduojat, kad viskas tik dėl žvaigždės????????? aha, miestą – tik miestą-sutvarkė- pofig kokiom kainom, kokiom sutartim, kokiais metodais, per kokias represijas ir šmeižtus, per kokius bauginimus ir niekinimus, per žeminimus ir ištrėmimus, per istorijos perdarymus ir vienvaldystę, nu tikrai- sutvarkė, susitvarkė, pasitvarkė. Bučiuokit žemę po tvarkytojos batais ir girkit girkit girkit. Nuo tokių pagirų ji jau prezidente save įsivaizduoja. Leisit moteriai galutinai apsijuokti? Ar pagaliau pasakysit, kokia ji vis dėlto neadekvati su savo “aš” AŠ” AŠ ???

  • 2022-05-04 at 16:33
    Permalink

    Ko jus cia puolat??? Kas sutvarke miesta, gatves saligavius isgrazino.jei ne ji tai ir sedetumet apkerpeje visi.o cia sukilo del kazkokios sumautos zvaigzdes.Cia kapai ir nereik drumst ramybes …. Beprociai nemasto….

  • 2022-05-04 at 16:21
    Permalink

    liks- su visais yra visokių nešvarių dalykų nuveikta. Viena ji neskęs- tempsis kompaniją. O kad neskęstų visa kompanija- draugiškai kapanosis ir švarins ponios nepriekaištingą reputaciją ir blizgins krištolinį skaidrumą .Turėtų būti įdomu

  • 2022-05-04 at 13:49
    Permalink

    Įdomu, kas liks šalia ponios Širvintose tuomet, kai josios „laivas nuskęs“?

  • 2022-05-04 at 07:54
    Permalink

    “Protu nesuvokiama, protu nesuvokiama, protu nesuvokiama”
    plokštelės įstrigimas? Nemokėjimas rimtai atsakyti į klausymus? Žurnalistai buvo rimti, o ne iš šou laidos, kur galima pliurpti bet ką.
    Per posėdį konkrečiai Pinskuvienė pasakė, kad simboliką nuėmė ir šiandien jau turėjo sugrąžinti atgal. Kas nors susidomės?
    Jeigu ne pati jinai būtų padarius, jau būtų tą pačią dieną paruoštas skundas tam tikroms institucijoms. Jos vadovavimas įbauginti žmones, kad jie tylėtų ir balsuotų už ją.
    Reikia į pagalbą pakviesti žurnalistus, kad būtų galima gauti informaciją apie lėšų panaudojimą. O Pinskuvienei bus dar viena proga pasirodyti Lietuvai (nauji drabužiai, gal išmoks kalbėti, bendrauti su žmonėmis, panaudos daugiau dirbtinų ašarų, apsiverks). Rajono gyventojams ponia ant ausų eilinį kartą kabina makaronus. Iš tikrųjų yra baisu.

  • 2022-05-04 at 07:45
    Permalink

    Ne, jau nebežiūriu posėdžių, nes stengiuosi atsijungti nuo politinių dalykų. Juo labiau, kad to, ką sakau vis tiek niekam nereikia. Vienas iš paskutinių prašymų buvo perduoti merei žmonių pageidavimus komitetų posėdžius transliuoti viešai. Pati merė per posėdį prašė, kad įvardintų kas tokie, kurie nori viešo komiteto posėdžių darbo transliavimo. Apklausoje 50 žmonių pasakė UŽ, 2 prieš. Tereikėjo tą informaciją perduoti merei. Niekas iš politikų nepasivargino to padaryti. Matyt, labai sunkus darbas.

    Virginijau, pasakiau kaip visa tai mato eiliniai širvintiškiai, o jeigu norinčių girdėti nėra, tai nėra. Kas buvo teisus, kas ne matysime 2023 m. pavasarį.

  • 2022-05-03 at 23:37
    Permalink

    Viskas kur kas paprasčiau. Kitų metų kovo pirmą sekmadienį bus suorganizuota šiukšlių rinkimo spartakiada. Visi rinkimų sąrašai rinks šiukšles į raudonus maišus. Dainius nustatinės taisykles ir svers maišus. Jeigu būtų lygiosios, bus rengiamas antras turas. Reikės keisti gatvių šviestuvų perdegusias lemputes. Gatves parinks ir laiką fiksuos Dainius. Nugalėtoją lems lemputė. Kitaip pasakius, viskas iš lemputės. Nes svarbūs dalykai visai nesvarbūs.
    Dainiau. Aš šiuo metu vieną tekstą rašau ir dar keliems renku medžiagą. O kuo pats užsiimi? Gali neatsakinėti, pats žinau. Sėkmės.

  • 2022-05-03 at 23:00
    Permalink

    Dainiui,
    O ar stebėjote tarybos posėdį, ar girdėjote, kad būtent šis klausimas buvo keliamas posėdžio metu

  • 2022-05-03 at 22:46
    Permalink

    Virginijus pasistengė iš peties. Bet… kad ir kokia įdomi būtų ši tema, žmonės renka politikus ne už tai kas kokią žvaigždę nudažė ar nukabino, o už tai, kaip sprendžiamos jų asmeninės problemos.
    Konkretus pavyzdys: šiandien buvo patalpintas viešas skundas, kad vis dar neišjungtas šildymas. Ar nors vienas politikas sureagavo kažkaip? Ir čia tik vienas pavyzdys iš gausybės nesprendžiamų problemų.

  • 2022-05-03 at 22:12
    Permalink

    Galvoju, kad neužilgo turėtų atsirasti viešas biudžetinių įstaigų vadovų ir darbuotojų pareiškimas “šalin rankas nuo mylimos mūsų ponios”.

  • 2022-05-03 at 21:32
    Permalink

    Šį kartą reklama nepavyko. Labai daug neigiamos medžiagos pateikė apie save Pinskuvienė Lietuvos žmonėms.
    Daug kas dabar suprato, kas dedasi Širvintose, kaip vadovaujama ir dirbama, bendraujama su žmonėmis, su opozicijos tarybos nariais. Jos šūkis – AŠ ką noriu, tą ir darysiu !
    Kur jos stebėjimo kameros, kur užfiksuota įvykio vaizdas?
    Iš jos kalbos aiškiai matosi, kad pati viską padarė: nuėmė simbolius, išdažė ir vėl sugrąžino į vietą (aišku darbą vykdė jai paklusnūs žmonės). Žmonės įvertins jos tokį elgesį. Labai būtų malonu, kad Živilė baigtų meluoti visumoje, kadangi jos melas jau nusibodo (dėl statybų, dėl lėšų panaudojimo, dėl sudarytos stresinės darbinės situacijos savivaldybės įstaigose, dėl atsakomybės neturėjimo ir t. t.).

  • 2022-05-03 at 21:23
    Permalink

    Jokio kriminalo su karių kapais nėra. Čia tik liandsbirkinių- sarpiskinių moralės reikalas. Kapinės visada buvo šventa vieta ir niekam nevalia trikdyti ten besiilsinčių ramybės. Tik žmonės be moralės ir sąžinės gali ten griauti, versti, niokoti. Jiems vieta pragare.

  • 2022-05-03 at 21:17
    Permalink

    Tebūnie prakeikti vandalai, kurie niokoja kapus, nesvarbu kieno jie būtu. Kapinėse galima palikti gėlių, uždegti žvakelę, nušluoti lapus ir surinkti šiukšles. O tie vandalai, kurie kažką griauna, pjauto gadina nusipelno tik pragaro kančių ir dievo bausmės.

  • 2022-05-03 at 21:15
    Permalink

    Manau, ašara buvo tikra. Iš pykčio. Kur tai matyta, kad būsima “širdžių prezidentė” aiškintųsi kažkokiems televizininkams dėl savo sprendimų! Įžeidimas neregėtas! Gi klausimų tai iš anksto niekas nederino, o protingai pakalbėti be išankstinio pa(si)ruošimo, kad būsimi rinkėjai nepamatytų tikro veido… tai ne pritarėjus šokdinti.

  • 2022-05-03 at 19:27
    Permalink

    Autorei: ar tikrai žinote, kokia Jūsų valdžiažmogė? Kodėl nerašote plačiau apie jos mokslus ir klystkelius, verslus ir visokias verslininkiškas vingrybes? Negi galvojate, kad, jei žinau aš, tai ir visi kiti? Drąsiau. Pastaroji istorija teatskleidė jos fariziejiškumą. Reikia daugiau…

  • 2022-05-03 at 18:47
    Permalink

    Kartais paklausai žmogaus ir supranti, kaip stipriai karūna jam smegenis spaudžia

  • 2022-05-03 at 18:37
    Permalink

    visi aplink kalti, tik ne caryca. durni visi aplink, dirbt nemoka, meluoja ne taip, kaip carycai reikia. nu nabagių nabagė, net pagailo. užsipuolė čia visi būsimą prezidentę visai nepasiruošusią ir su visokiais įrašais.

  • 2022-05-03 at 17:47
    Permalink

    Skaitykit žmonės ir mąstykit. Gal atsitokėsit ir pamatysit koks tikrasis merės veidas. Nusikabinkit makaronus nuo ausų, ir lauk meskit rožinius akinius.

Comments are closed.