Parodykime pagarbą savo didvyriams

LSDP Širvintų rajono skyrius

2022-05-07

   LSDP Širvintų skyrius yra pasibaisėjęs Merės veiksmais, kurie susiję su sovietinių karių kapuose esančiais okupaciniais simboliais. Mes nusivylę valdžios požiūriu (gal net garbinimu) į sovietinės kariuomenės, kuri, kartu su kolaborantais, žudė, trėmė ir kitaip varžė Lietuvos žmonių laisves. Tai ypač skaudu, dabartinio nepateisinamo, žiauraus, nežmoniško Rusijos karo prieš Ukrainą kontekste. Mums apmaudu ir gėda prieš į mūsų kraštą atvykusius karo pabėgėlius ukrainiečius…

   Šią istoriją visi jau žino ir, tikimės, viską supranta. Akivaizdus Merės melas, labai jau primena dabartinį Rusijos propagandinės žiniasklaidos braižą… Sutapimas? Gal…

   Taip pat skaudu, kad valdžia tokį dėmesį, būtent gegužės 9-osios išvakarėse, skiria šiems žuvusiems kariams, bet pamiršta už visų mūsų laisvę kovojusius Lietuvos savanorius, kurie palaidoti Širvintų miesto kapinėse.

   Mes, be valdžios, su mūsų kraštiečių pagalba norime tai ištaisyti. Galbūt atsiras kažkas, pas ką dar liko dažų nuo traktoriaus, kas galėtų atnaujinti skydą?

  O gal, parodome, kad esame vieningi ir neabejingi ir atnaujiname šių didvyrių paskutinio poilsio vietą? Sutvarkome, o gal net pakeičiame suskilusius, vietomis jau sunkiai beįskaitomais užrašais kryžius? Atnaujiname kapavietes?

Kad atrodytų ne prasčiau, nei Lenkijos Ambasados lėšomis atnaujinti mūsų krašte žuvusių lenkų kapai?

 

  Nelaukdami Kultūros paveldo paliepimų, Vyriausybės ar Krašto apsaugos ministerijos lėšų?

  Mūsų rajono biudžetas labai skurdus, lėšų pakanka tik auksuotiems pjautuvams su kūjais ir raudonoms žvaigždėms, jei jų lieka nuo traktoriaus…

  Nebijodami, kad galbūt koks medžiotojas kokiame medyje ir šiose kapinėse įtaisė kamerą, matyt, briedžio tykodamas…

  Nesitikėdami pagyrų, padėkų, naudos ar net kokio posto bei tarnybos? Tiesiog, tyliai…

  Kiekvienas, po kiek galime ir po kiek negaila. Vienareikšmiškai (kažkur labai girdėtas žodis) pritariame, kad šiuo metu aukoti svarbiau yra Ukrainai, bet jei dar kažkiek galite?

  Opozicija, šauliai, patriotai ir visi kiti?

  Padarom! Ne žodžiais, komentarais ar įrašais socialiniuose tinkluose. Realiu darbu ir veiksmais! Mes Jumis tikime! Tikime savo krašto ateitimi!

  Tie kas nori prisidėti realiais darbais parašykite mums elektroniniu paštu – lsdp.sirvintos@gmail.com

4 thoughts on “Parodykime pagarbą savo didvyriams

  • 2022-05-07 at 19:52
    Permalink

    Oho, kiek palaikančių! Net nesitikėjau.

    Smagu, kad visos partijos taip vieningai palaikė šią puikią idėją. Visi tikri savo šalies ir krašto patriotai – tokiomis kritinėmis situacijomis paliko nuošalyje visus ideologinius skirtumus bei nesutarimus ir susitelkė bendram darbui. Džiugu, kad net ir tie, kurie negalės dalyvauti akcijoje, padėkojo šios šaunios akcijos organizatoriams ir jos dalyviams. Nuostabi mūsų bendruomenė!

  • 2022-05-07 at 15:01
    Permalink

    Norėčiau paaukoti šiai akcijai. Gal idėjos autoriai galėtų paskelbti sąskaitos numerį?

  • 2022-05-07 at 11:45
    Permalink

    Labai geras sumanymas. Pagarba už iniciatyvą ir konkrečius gerus darbus.
    Čia yra tik vienas niuansas. Reiktų įsitikinti, kad tie visi objektai neturi jokio saugomo objekto statuso, nes atsiras kas apskųs vandalizmu ir saugotinų objektų suniokojimu (ne ta spalva nudažyta ir panašiai).

  • 2022-05-07 at 11:29
    Permalink

    Jau Širvintų miesto bendruomenės buvo bandymai įamžinti savanorių ir Vyties kryžiaus kavalierių atmintį atminimo lentomis. Deja, ir čia merė uždėjo savo leteną ir veto. O kai buvo pastatytos laikinos lentos, net įskundė Kultūros paveldo departamentui. Apie tai rašė spauda.

Comments are closed.