Širvintose ardoma kiek daugiau nei prieš pusmetį asfaltuota gatvė (PAPILDYTA)

/ NERINGA TUŠKEVIČIENĖ /

/ Nuotraukos skaitytojų ir Alytės Skeberienės /

   Vakar ir šiandien nerimsta gyventojai skambindami ir klausdami, kodėl ardoma kiek daugiau nei prieš pusmetį išasfaltuota Vilniaus gatvė. Kai kurie jų išsakė ir savo pastebėjimus dėl broko. Tačiau nesiimame spėlioti, kiek juose tiesos. Ofiacialų paklausimą ką tik parašėme savivaldybės administracijai, tad tikėtina, kad rytoj sulauksime išaiškinimo, kurį būtinai paskelbsime. O kol kas kalbiname kelis rajono tarybos narius ir klausiame: kodėl ardoma naujai asfaltuota gatvės danga ir kokios to priežastys?

ALYTĖ SKEBERIENĖ:

Sveiki, siunčiu atsakymą į telefoninę užklausą:

Apie priežastis, kodėl vėl skutamas kiek daugiau nei prieš pusmetį paklotas asfaltas, nesu informuota, nors gyventojų skambučių esu ir pati sulaukusi. Dar spalio mėnesį merė savo paskyroje gyrėsi, kad „ Širvintas rudenį puošia ne tik glėbiai spalvingų rudeninių lapų, bet ir intensyviai vykdomi darbai! Kol leidžia oras, kol tinkamos sąlygos. Vilniaus gatvėje darbai įsibėgėję daugelyje atkarpų – ties Policijos komisariatu, Kultūros centru, ligonine, bažnyčia. P. Cvirkos gatvės sankryžoje jau suformuotas įrengiamas eismo žiedas. Džiugu, kad prie finišo artėja pėsčiųjų ir dviračių tako įrengimo darbai Musninkų gatvėje! Šis takas sujungs Plento gatvės bei remontuojamos Vilniaus gatvės šaligatvius, tad saugiems pasivaikščiojimams Širvintos taps dar svetingesnės! Suprantu, kad darbai sukelia daug nepatogumų vairuotojams. Ypač rytais ir pavakary, kai baigiasi darbas. Todėl dar prireiks visų Jūsų kantrybės ir supratingumo. Juk tik pabaigus darbus pajusime, kad visa tai daroma saugesniam ir patogesniam kiekvieno čia gyvenančio ar besisvečiuojančio žmogaus gerovei“.

  Jei prisiminsime, kiek užtruko centrinės estrados prie seniūnijos pastato darbai, kokia buvo jų kokybė, kiek kartų buvo asfaltuojamas ir klojamas-perklojamas pėsčiųjų takas palei tvenkinį, tai merės aprašomo finišo dar ilgai nesulauksime. Daugelis darbų mūsų rajone juk vyksta tik „papudravimo“ prieš kameras lygyje. Nors ta pudra kainuoja mums nemažus pinigus. O gal pudruotoja nekompetetinga, nes neteko matyti, kad Vilniuje tik sutvarkytos gatvės po pusmečio vėl būtų tvarkomos. Tad apie saugesnį ir patogesnį eismą vėl išdarkytoje žiedinėje P. Cvirkos gatvėje, Vilniaus gatvės atkarpose galim ir vėl tik pasvajoti. O kol kas važiuokime atsargiai, vairuokime atidžiai ir laukime tos pažadėtos GEROVĖS!, – rašė Alytė Skeberienė.

VIDMANTAS MATEIKA:

  Kas vyksta ir kodėl skutamas naujai paklotas asfaltas, sunku pasakyti. Aš manyčiau, kad galbūt taisomas brokas, kuris buvo padarytas skubant pakloti asfaltą prieš miesto šventę. Galbūt buvo susitarimas šventei pakloti asfaltą ir vėliau leista jį pataisyti? O gal atliktas darbas neatitiko suformuotos uždoties. Mes, tarybos nariai, nesame informuoti, tad negaliu ir pakomentuoti.

Papildyta 2022-05-12 d. 16.56 val. Širvintų rajono savivaldybės atsakymas: Atsakydami į Jūsų klausimus, informuojame, kad vyksta Vilniaus g. remonto darbai. Objektas nėra priduotas, o šiuo metu rangovas vykdo baigiamuosius darbus.

 

 

20 thoughts on “Širvintose ardoma kiek daugiau nei prieš pusmetį asfaltuota gatvė (PAPILDYTA)

  • 2022-05-23 at 18:59
    Permalink

    Nors mirk iš juoko kokiu tip poemu čia prirašyta..cirkasss

  • 2022-05-18 at 19:06
    Permalink

    Ponia valdžios ir rajono biudžeto taip lengvai neatiduos. Neturėkit iliuzijų…

  • 2022-05-18 at 17:09
    Permalink

    O jums teko važiuoti vienu iš rajoninių kelių: Gelvonai-Neveronys-Dabužynė-Stavarygala? Bent jau žvyro papiltų, o tai autobusas su keleiviais į vieną pusę 45 laipsnių kampu pasvyra, į kitą – taip pat… Gal nereikia čia daug pagyrų sau, nes neaišku kokie keliai ir kur remontuojami, t.y. kam, jeigu daug metų nesugebama pataisyti ten, kur labai reikia. O ką jau bekalbėti apie kelius į kapines…

  • 2022-05-18 at 13:53
    Permalink

    Pinskus pinigus neša, asfaltą daro, o Pinskuvienė nuskuta asfaltą. Koks čia procesas vyksta?
    Darni šeimyna.
    Jau už Pinskuvienę balsuos 80 proc. žmonių, taip tvirtina Širvintų kraštas – komentarai. Aš tai nesutinku balsuos 100 proc., nes 2015 m. du rajono žmonės nupirko balsus už Živilę visam gyvenimui – jai dirbti Širvintų raj. mere. Ir kiek žinau šitie žmonės gerai gyvena (kieno dėka?).
    Negi jinai atsisakys nuo biudžetinių pinigų Juokaujat.
    Už živilę komentarus rašo žmonės, kurie net lietuviškai nemoka, išskyrus Dainių.

  • 2022-05-14 at 19:08
    Permalink

    Kokį biznį varo savivaldybė su pernykščiu asfaltu? Kur mūsų rajono tarybos nariai? Turiu omenyje Pinskuvienės daugumą? Kad tokie dalykai darosi – pusmečio senumo asfalto danga atnaujinama. Kiek kainuoja naujo asfalto pašalinimas ir iš naujo dengimas?
    Vilniaus g. remontuojama 6 metus. Vėl reklama, kad merė dirba; išknystos gatvės.
    Mūsų rajono merei matomai patinka melavimas, artistiškumas, naudotis pažeidžiamų žmonių naivumu, patiklumu. Ar jinai žino, kaip žmonės sunkiai gyvena ir matant tokią betvarkę, neūkiškumą, kaip jiems širdys skauda.
    Seniūnijoms pinigų nėra. Pinigų yra tik miesto centrui, labai mažajai miesto daliai.

  • 2022-05-13 at 14:32
    Permalink

    Paskaičiau vienos savivaldybės laikraštį.Ataskaitą.Per tris numerius.Smulkiai,visi skaičiukai aiškūs,kur,kam,kiek…O kss pas mus apart tos žino kur ,kam,kiek…

  • 2022-05-13 at 12:59
    Permalink

    Tik 2020 m. gauta 20 mln. europinių pinigų. Kur jie panaudoti? Imant nuo 2015 m. kiek dar buvo gauta. Koks gatvės remontas, jeigu pernai asfaltuota. O kaip kitos miesto gatvės ?
    Automobilių stovėjimo aikštelė, nuvažiavus į polikliniką, baisu pasižiūrėti. o kaimuose keliai? Taip yra, kad ten paprasti žmonės.
    Bet jeigu Pinskuvienė pernai Vilniaus g. darė laikiną asfaltą, kad pasirodyti per šventę, scenoje jai pašokti, tai tada reikia skambinti visais varpais, kad valdžios atstovai ir žurnalistai išgirstų mūsų problemas ir mums padėtų išsiaiškinti, visumoje kas vyksta Širvintose? Kadangi dėl lėšų panaudojimo jokia informacija neskelbiama, yra paslaptis.
    Televizijos laidose pasakoja tik apie savo prabangų gyvenimą. O kur Širvintiškių problemos; renovuoto namo būklės sprendimas, švietimo problemos, skurdo mažinimas, transporto paslaugų tiekimas ir pan. NĖRA. Jinai valdo rajono Tarybą, Švietimą, Kultūrą, Seniūnijas, Sveikatos apsaugą, 100 proc. valdymas UAB “Širvintų šiluma”. UAB “Širvintų šiluma” net sugebėjo įkeisti bankui. O kiek rajono vardu paskolų priimta iš bankų? Ir visur jos melas.

  • 2022-05-13 at 11:04
    Permalink

    Gal kas primintų nuo kurių metų ES milijonai “atėjo” į rajoną? Leisiu sau pastebėti, kad jie jau įsisavinti, dėl šios priežasties valdžios moterų proveržis ir išradingumas baigėsi

  • 2022-05-13 at 10:31
    Permalink

    Gal kas nors ivardintu, kas prie ankstesniu meru buvo padaryta. As kazkaip nieko neatsimenu.

  • 2022-05-13 at 08:30
    Permalink

    Miesto mokykloms po paskutinių savivaldos rinkimų tiesiogiai vadovauja ponia. Tai ji ir yra didžiausias ekspertas šiuo klausimu miestelyje.

  • 2022-05-13 at 08:01
    Permalink

    Tikrai nei prie vieno mero nebuvo tiek visko perdarinėjama, taisoma. Nebuvo tiek broko, nes kiti merai ūkiškai žiūrėjo į rajone vykdomus darbus. Jie skaičiavo mūsų pinigus. Nors biudžetas nebuvo toks gausus europinių lėšų. O šitai rūpi tik tas, kuo, užfiksuotu nuotraukose, sutalpintu į žurnaliukus galima pamojuoti prieš žurnalistų kameras. Todėl viskas, kad tik greičiau, kad tik iki šventės, kad tik iki nuotraukų, o po to kad ir tvanas, po to perdarysim, pataisysim , perklosim, perkasim, užlopysim. Ir nesvarbu kiek tai viskas kainuos. Gi ne iš savos kišenės. O gal , galimai, net ir į savą nubyrės. Toks bukas suopratis. Taip bukas. Ir ne tik statybose, ne tik kelių remontuose. Visur. Sėdi vakar laidoje apie švietimą. Nei bū nei me. Ką gali pasakyti šia tema, čia gi ne Kk2? Tik tai, kad vaikus privati mokykla mokė. Kai apie rajono švietimo įstaigas užsiminė, po laidos dalyvių pastabų, kad merė neturi gebėjimų sutvarkyti mokinių pavežėjimo problemos, teko prikąsti liežuvį. Oi, matyt, kaip neramu buvo sėdėti, kai kito dalyvio vedančioji paklausė apie jaunystės laikus ir mokyklos suolą. O jei užklaus merės, ką sakyti? Nors, meluoti ir išsisukinėti moka, matėm, net ašarą galima nubraukti, įtikinamiau skambės.

  • 2022-05-13 at 07:01
    Permalink

    Koks atsakymas ten pas jus kaip rusyne

  • 2022-05-12 at 23:43
    Permalink

    Aš nesuprantu Jūsų žmonės!!!
    Ar nors prie vieno mero buvo taip kaip dabar yra?
    Ne! Nebuvo! Tai geriau pasidziaukim kad Širvintų miestas gražeja ir tobulėja!
    Gaila žmonių mąstysena nesikeičia…

  • 2022-05-12 at 21:29
    Permalink

    Kuris objektas buvo gerai pastatytas arba kokybiškai atliktas remontas?
    Pradžia – Šešuolėliuose socialinio būsto “kokybiškas remontas” už 30000 Eur.
    Toliau – estrada: plaukiojančios lentos upėje (baidarės), keli kartai tų pačių trinkelių dėjimas ir nuėmimas.
    Toliau – Sporto centro statyba: griūvančios sienos, betono paslaptingas išvežimas.
    Toliau – Aikštės įrengimas, begalinis tų pačių žemių kasimas, lyginimas.
    Toliau – Vilniaus gatvės remontas: gal dirbtinas asfaltas buvo patiestas, nes turėjo per šventę vykti Pinskų šeimynos fotosesija.
    Būtų juokinga, jeigu visi pakartotinai atliekami darbai būtų vykdomi iš privačių pinigų, o ne iš Širvintų rajono gyventojų. Tikrai protu nesuvokiama, kaip Pinskuvienė gali taip neūkiškai dirbti. Ateityje matomai nusimato Širvintų rajono savivaldybės bankrotas (šeimynos darbo pobūdis). Reikia po Lietuvą išplatinti nuotraukas, kaip buvo padaryti darbai ir kaip iš naujo nuimamas asfaltas. Gal kokia institucija susidomės.

  • 2022-05-12 at 20:44
    Permalink

    Jei gatvė nepriduota, kodėl buvo leidžiama ja važinėti? O kaip saugumas?

  • 2022-05-12 at 18:41
    Permalink

    Asfalto nugremžimas, Savivaldybės teigimu yra baigiamieji darbai 😀

  • 2022-05-12 at 09:52
    Permalink

    Nėra jokio garantinio aptarnavimo mokesčio. Garantija yra suteikiama darbams, pvz 12 mėn arba 24 mėn. Jei per tiek lauko paaiškėja brokas, tvarkoma viskas nemokamai.

  • 2022-05-11 at 22:18
    Permalink

    Logiška. Bet tada garantinio aptarnavimo mokestis būna įtrauktas į kainą ir ji gerokai išauga

  • 2022-05-11 at 22:12
    Permalink

    Gal galioja garantinis aptarnavimas ir broko taisymui neleidžiami mūsų pinigai?

  • 2022-05-11 at 21:54
    Permalink

    O paskui stebimės, kur pinigai dingsta

Comments are closed.