Skirtingos upės – skirtingi plaukimo baidarėmis potyriai

    Plaukti baidarėmis Vilniuje ir netoli jo visada yra geras pasirinkimas, norintiems gerai praleisti laiką, paganyti akis į Vilniaus ir Vilniaus rajono panoramą bei pailsėti po darbų.

Ramus pasiplaukiojimas Nerimi

   Antra pagal dydį Lietuvoje tituluojama upė Neris yra plati ir, palyginus, tikrai rami upė. Geras matomumas ir netikėtų kliūčių trasoje nebuvimas daro šią upę patrauklia nepatyrusiems baidarininkams, taip pat tiems, kurie planuoja pasiplaukiojimus baidarėmis su vaikais ar augintiniais, gausesnėms kompanijoms ir norintiems išbandyti plaukimą baidarėmis naktį. Plaukiant Nerimi, galima gėrėtis gražiu Vilniaus peizažu, iš baidarės „aplankyti“ upės pakrantėse esančias lankytinas vietas, paganyti akis į aukštus, erozijos pažeistus Neries krantus ir t. t. Pažymėtina, kad įprastai plaukimas baidarėmis Nerimi yra pradedamas nuo Verkių malūno, o trasos ilgis priklauso nuo Jūsų noro ir pageidavimų.

Plaukimas Vilnele – mėgstantiems aktyvius pasiplaukiojimus baidare

   Nedidelė Vilnelės upė yra puikus pasirinkimas baidarininkams, kurie propaguoja aktyvesnį poilsį, nes upė net ir plačiausioje savo dalyje yra pakankamai srauni, todėl sunkiai prognozuojama. Plaukimui baidarėmis Vilnele galima rinktis įvairius maršrutus, kurių metu turėsite galimybę pasigrožėti ir natūralia gamta, ir dalimi Vilniaus senamiesčio.

Plaukimas Voke – norintiems pabėgti nuo miesto šurmulio

   Vokė yra pakankamai kaprizinga upė. Ji vietomis itin rami, o vietomis net labai srauni. Pasiplaukiojimas Vokės upe baidarėmis puikiai tiks tiems, kurie trokšta leisti laiką gamtoje ir pailsėti nuo miesto bei jo nesibaigiančio šurmulio. Šio kairiojo Neries intako krantai yra gausiai apaugę krūmais ir medžiais, o pačioje upėje gausu akmenų, tiek natūralių, tiek dirbtinių slenksčių, taip pat yra ir užtvankų, todėl vietomis teks „padirbėti“ iš peties. Išbandę plaukimą baidarėmis Vokės upe sako, kad tai atgaiva tiek protui, tiek kūnui.

Kelių dienų kelionės baidarėmis

   Norintiems baidarėmis plaukti ilgesnį laiką, t. y., keletą dienų, patartina apsvarstyti galimybę plaukti Merkio arba Žeimenos upėmis. Tiek Merkys, tiek Žeimena yra vienos švariausių šalies upių, todėl galėsite paganyti akis ir į kraštovaizdį ir stebėti po baidare „verdantį“ gyvenimą. Šių upių pakrantėse gausu stovyklaviečių ir turizmo sodybų, todėl lengvai rasite vietą kur patogiai ir saugiai pernakvoti.

Užsakymas ŠS Nr. 22-78-2