60-ojo jubiliejaus proga sveikiname Kristiną Masiukienę

Kiek daug jėgos, švelnumo ir gerumo sutelpa Tavo širdy,
Kiek daug gerų darbų nudirbo Tavo rankos,
Kiek daug naktų skaičiavo tavo mintys ir dejavo tik viena – Tavo širdis.
Tebūna Tavo vardas, Tavo darbas šventas,
Tebūna Tavo dienos ilgos ir džiaugsmingos,
O laikas tekartoja: „Nepalūžti, nepavargti ir gyventi, gyventi!“

Buvo džiaugsmo akimirkos,
Buvo liūdesio valandos…
Buvo pavasario audros,
Buvo alsus vasaros nuovargis,
Brangus rudens susimąstymais…
Visko buvo šitam ilgam kely…
O dabar prieita toji aukštuma,
Nuo kurios malonu apžvelgti
Savo nueitus darbus, nugalėtus sunkumus.
Išaugo vaikai…

Už viską Tau dėkojam, Mama, Tu mūsų laimė, džiaugsmas ir viltis.
Kai Tu drauge, mums visada būna gera, ir niekad nebaisi jokia lemtis.
Prisimenam, kaip Tavo rankos švelnios galvelę glostė, gynė nuo skriaudų,
Kaip duona liepsnojantis Tavasis delnas mums šluostė ašaras nuo užverktų akių.
Švelnios anūkų rankutės grąžina dosniai ir nesavanaudiškai dalintą namų šilumą, kurią nuolat saugojai ir globojai kaip didžiausią šventenybę.
Tavo motiniška širdis ir auksinės rankos visą gyvenimą buvo dalinamos artimiesiems.
Gal todėl tos raukšlelės tik puošia ir taurina Tavo veidą ir dabar kupiną pasiaukojimo ir atsidavimo.
Juk tos motiniškos šilumos jau laukia antroji karta – anūkai.

   Nuoširdžiai sveikiname Tave, Kristina, Dukra, Žmona, Mama, Močiute, Uošviene,  labai gražaus ir prasmingo jubiliejaus proga. Ir linkim: būk stipri, būk kantri, nes tavęs laukia dar labai ilgas kelias. Gal ramesnis, patikimesnis, tačiau tokia pat reiklus meilės, ištikimybės, pasiaukojimo, kantrybės saugojant šventąją namų ugnį, dalinant išmintį ir gyvenimo patirtį.

Mylintys: vyras, dukros, žentai ir anūkai.

PRISIMINIMAI

*Visada pilna širdis meilės savo vaikams: „kai maža būdama girdėjau mamos sakytus žodžius: „brangiausias turtas yra vaikai“, vis mąsčiau na koks gi čia turtas, jeigu nieko už jį nusipirkti negali, nei saldainių, nei kramtomos gumos…. bet tapus pati mama, dabar suprantu, kad vaikai tikrai turtas ir už juos nereikia nieko pirkti, nes jų buvimas yra neįkainojamas“.

*Ras išeitį iš bet kokios situacijos: „nuvykusi pasisvečiuoti pas dukrą Vitaliją į Angliją nusprendė nusipirkti dieninę užuolaidą (visada jautė silpnybę užuolaidoms), nuvedė vaikai savo brangią mamulę į užuolaidų parduotuvę, angliškai kalbanti pardavėja klausia Do you want this? Nuo pasirinkimo raibsta akys, ir lenkiškai bei gestų pagalbą pagaliau vieną kitą supranta ir mamulė grįžta namo patenkinta su užuolaidomis maišelyje“.

*Tikinti moteris ir visada besilankanti bažnyčioje : „nuvykusi į bet kokią kelionę ar kitą miestą visada turi užeiti į bažnyčią ir būtinai nusifotografuoti, taip nutiko ir su dukra Gražina bei  anūkais nuvykusi į Šventąją pirmas „darbas“ nueiti rasti bažnyčią ir būtinai visiems nusifotografuoti“.

*Dėmesinga kiekvienam: „kiekvieną rytą, vakarą, bet kokią savaitės dieną visi šeimos nariai gauna per Viber ar Messengerį žinutes su „labas rytas“, „gero vakaro“, „saldžių sapnų“, gero poilsio“ ir pan. Jeigu tokios žinutės neaplanko artimųjų -visi susirūpina kas nutiko“?

*Nuotraukos…“nuo vaikystės visos dukros ir vyras žino, kad vos tik išvažiuosime į kitą miestą su reikalais būtinai užsuksime į foto studiją ir būtinai pasidarysime dar vieną šeimos nuotrauką…ir taip susikaupė jau dešimtys albumų su daugybę akimirkų iš gyvenimo“.

*Taupi ir ekonomiška visais gyvenimo atvejais:“ atvykusi pas vaikus į Angliją nepraleido progos pamokinti kaip reikia taupiai gyventi. Angliškas pienas sugedo, Kristina savo vaikams ir sako“ neišmeskite, tuoj surūgs ir turėsime rūgštaus pieno su bulvytėmis… vaikai sako, kad šis pienas ne toks kaip LT ir nepavyks gauti rūgštaus pieno, bet Kristina netikėjo, kol neparagavo, o paragavusi tik ištarė „ fui koks brudas“. Šį kartą sutaupyti nepavyko.

*Visada sprendimus priima pati, nesvarbu kiek tai kainuotų: „paauglystėje nešiojo labai ilgus plaukus, mokykloje galėjo atsisėsti ant savo supintos kasos, tuo labai didžiavosi Kristinos mama, bet ne pati Kristina. Paprašė leisti nusikirpti plaukus, sulaukė nepalankaus atsakymo, pati ėmėsi veiksmų – užsidarė savo kambaryje, pasiėmė žirkles ir nukirpo savo supintą kastą tiek, kiek pati pageidavo. Aišku gavo pylos nuo savo mamos, bet rezultato pasiekė bet kokia kaina“.

Gali būti aktualios ir naktinės užuolaidos kaip dovana

Naktinės užuolaidos

One thought on “60-ojo jubiliejaus proga sveikiname Kristiną Masiukienę

  • 2022-05-13 at 07:41
    Permalink

    Ačiū, Neringa, už straipsnį Jums. Sėkmės jūsų prasminuise darbuose.
    Nuoširdžiausi sveikinimai, Kristinai, kuri nusipelnė kiekvieno džiaugsmo lašelio šitame gyvenime!

Comments are closed.