Musninkų Švč. Trejybės bažnyčioje 10 vaikelių priėmė I Komuniją

/ NERINGA TUŠKEVIČIENĖ /
/ Nuotraukos autorės /
   Dešimt vaikučių nuo rudens Musninkų Švč.Trejybės bažnytėlėje lankė pasiruošimo 1 Komunijos sakramentui pamokėles. Prieš Pirmosios Komunijos šventę vaikai dalyvavo Susitaikinimo pamaldose ir pirmą kartą priėmė Atgailos sakramentą.
   Saulėtą sekmadienį pasipuošę, su žvakėmis rankose prie bažnyčios rikiavosi vaikai, juos atlydėję tėveliai. Visus pasveikino ir palaimino parapijos klebonas kun. Marius. Taip pat ir tėveliai palaimino savo vaikus, melsdami ir prašydami, kad Dievas juos globotų. Vaikai iškilmingai atėjo prie altoriaus ir aktyviai dalyvavo šventų Mišių aukojime: deklamavo ketureilius apie Kristų ir Jo atėjimą į širdį, skaitė dedikacijas, prie altoriaus nešė aukas. Vaikai neužmiršo padėkoti ir tėvams, įteikė jiems po gėlės žiedą.
    Visi kartu draugiškai vieni nuo kitų degė savo krikšto žvakes ir dar kartą išpažino savo tikėjimą. Klebonas kun. Marius vaikams pasakojo, kad net ir iškilūs mokslininkai, gerbiami profesoriai tiki Kristaus buvimu. Kunigas kvietė vaikus nepamesti savo tikėjimo ir keliauti gyvenimu su juo.
   Su didžiuliu jauduliu vaikai pirmą kartą priėmė Jėzų į savo širdį ir pradėjo naują – draugystės su Jėzumi – gyvenimo etapą. Po Šv. Mišių vaikams buvo įteikti Pirmosios Komunijos pažymėjimai, duonos kepalėliai ir pirmieji maldynėliai. Tėvai dėkojo parapijos klebonui kun. Mariui Talučiui už suteiktą sakramentą jų vaikams ir mokytojai Jūratei Mačiulienei už pastangas vedant vaikus į šią iškilmingą dieną.

One thought on “Musninkų Švč. Trejybės bažnyčioje 10 vaikelių priėmė I Komuniją

  • 2022-06-20 at 19:15
    Permalink

    O kiek jų lankys bažnyčią bent per didžiąsias šventes? Tėvai gauna popierėlį, kad vaikas ” sutvarkytas” ir užmirštą savo pareigą.

Comments are closed.