Ar rajono biudžetą „suvalgo“ miestas?

   Arba apie tikrąją padėtį rajone. Ne tą, kuri taip reklamuojama socialiniuose tinkluose. Ne tą, kuri nuotraukomis nugula į blizgius ataskaitų žurnaliukus

Alytė Skeberienė, rajono tarybos narė, Demokratų „Vardan Lietuvos“ Širvintų skyriaus pirmininkė

/ Alytė Skeberienė, rajono tarybos narė,  Demokratų „Vardan Lietuvos“ Širvintų skyriaus pirmininkė /

/ Nuotraukos Alytės Skeberienės, Jauniūnų bei Avižonių kaimų gyventojų /

    Taip taip, apsilankę rajono merės ar savivaldybės Facebook‘o paskyrose, sklaidydami storuosius merės ataskaitų spaudinius tokių nuotraukų ten nerasite. Tokius vaizdus pamatysite tik išvažiavę iš Širvintų miesto centro, kuris gėlėmis apsodintas, trinkelėmis išklotas. O va kaimų  (net ir šalia rajono centro esančių, ne kažkokių ten atokiausių) pakelės žolėmis iki juosmens apaugusios, Sosnovskio barščių žiedynais pasipuošę. Bet kaimas rajono valdžiai nerūpi, ten aukštakulniai bateliai tik į šventes suvažiuoja, ištiestas raudonas kilimas visus apsileidimus uždangsto.

   Neseniai rašiau, kad gavusi pilietiško kernaviškio skambutį buvau pakviesta pasižvalgyti po Kernavės miestelio apylinkes. Kaip gyvena kernaviškiai skaitykite čia

https://www.krastozinios.lt/2022/03/07/14/04/tai-ar-uztenka-pinigu-seniunijoms-kaip-klesti-kernave/

   Plikiškių kaimo gyventojams kantrybė baigėsi dėl netvarkomų kelių. Kreipęsi ir į seniūną, ir į savivaldybę. Po ilgų susirašinėjimų, formalių atsakymų pavyko išpešti, kad tą kartą kelias buvo vieną kartą greideriuotas. Bet tuo viskas ir baigėsi ir vėl viskas palikta likimo valiai. O seniūnui tai oras netinka, tai ūpo nėra. Gal laukia savivaldybės ponių viešnagės, tai tik tada pasirūpins, kad jos batelių pakulnių nenusilaužtų.

    Jauniūnų seniūnijos gyventojai dar pavasarį skundėsi dėl nepravažiuojamų kelių. O kai kelias nepravažiuojamas, tai ir šiukšlių konteineriai nebuvo išvežami. Užublendžių gyventojai, nesulaukę pagalbos, problemą bandė spręsti savo jėgomis, vežė ir ant kelio pylė žvyrą ir taip bandė nors kiek palengvinti galimybę šiuo keliu nuvažiuoti į darbą, vaikus nuvežti į mokyklą. O apie šviestuvus ir šaligatvius Bartkuškio kaimas tik pažadais sotus. Sutvarkyti Užublendžių kaimo Lankų gatvę buvo prašoma ir seniūno, buvo rašyti prašymai ir į savivaldybę. Iš seniūno gavę atsakymą, kad nėra pinigų. Kaimams tvarkyti pinigų nėra, o va miesto šventes organizuoti – pinigai net per kapšą lenda. Jų užtenka ir vasaros atidarymams, ir miesto šventėms. Gal bus ir vasaros uždarymas, rudens sutikimas ir palydos, žiemos sutiktuvės?

  Bet nereikia toli važiuoti. Jei miesto centras dar sutvarkytas, tai kilometrą kitą nuo jo nutolus tvarkos trūksta. Čia ir pėsčiųjų takai žolėmis apaugę, ir kelkraščiai, ir autobusų stotelės. Kai kur tik apie kelio ženklą tesugebėta trimeriu pamojuoti. Bet gi čia ne centras, bus gerai ir taip?!

   Jei ir Jūs savo gyvenamoje vietovėje turite bėdų, skambinkite, fotografuokite, rašykite, siųskite. Jūsų informacijos visuomet laukiu tel.nr. 8 65 66 44 99 arba el.paštu alyteskeberiene@gmail.com . Kartu mes galime daugiau.

   Na, o dabar objektyve – Avižonių kraštas, Juodelių kaimas. Šį kartą – mažiau žodžių, daugiau vaizdų. Išvadas darykite patys.

 

 

 

 

 

 

   Redakcija nebūtinai sutinka su rubrikoje NUOMONĖ išreikšta pozicija. Už šioje rubrikoje skelbiamų publikacijų turinį, informacijos tikslumą atsako jų autoriai.

Mūsų kontaktai: tel. nr.: 8-645 07043

El.p.: info@krastozinios.lt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

15 thoughts on “Ar rajono biudžetą „suvalgo“ miestas?

  • 2022-07-10 at 13:17
    Permalink

    Ar matėte Pinskų nuotrauką prie prezidentūros (reklama būsimai “prezidentei”). Taip Živilė įsivaizduoja save ir apie tai komentuoja komentaruose, kiti jai nepatogūs komentarai ištrinami.
    Kodėl nepatalpina jie nuotraukų iš kaimų arba su miesto vaizdais toliau nuo miesto centro? Arba iš Vilniaus g. pasukti į bet kurią gatvę ir vaizdas yra priešingas, negu miesto centre.
    Ten neblizga, ten yra problemų, o spręsti nesinori, juk ten gyvena neįdomūs žmonės.
    Živile, duok pinigų seniūnijoms, verslui, turgaus įrengimui, ligoninei ir pan.
    Vietoj rimtų problemų sprendimo atsirado dar vienas fontanas. Įdomu kas toliau vyks. Pinigų biudžete yra.

  • 2022-07-09 at 19:59
    Permalink

    Patinka Alinos reportažų ciklas kaimo tematika. Gaila, kad paskutiniu metu retokai rašo.

    Jei būčiau politikas, padaryčiau etatinį reportažų ciklą “Širvintiškių bėdos”, kuriame periodiškai – kas savaitę – viešai būtų nagrinėjamas konkretus žmogaus ar kaimo/miesto problematiškas atvejis.
    Žmonės žinodami, kad TIKRAI po savaitės bus straipsnis apie kažkurią aktualią problemą patikėtų, kad ir jų problema gali būti kažkam iš politikų įdomi, išsprendžiama. Čia reikia paminėti kaip sektiną pavyzdį Plento gatvės nusenusių medžių iškirtimo atvejį. Asmeninis skundas + opozicijos politikės reakcija + savivaldybės veiksmai = puikus rezultatas. Būtent taip turėtų būti sprendžiamos visos problemos.

    Taip, tam reiktų skirti nemažai asmeninio laiko. Bet nenorėkite pigiai atsikovoti pozicijas, kurias aptingusios partijos užleido 2015 m.

  • 2022-07-08 at 22:39
    Permalink

    Tutis merutis, stengiasi kaip išmano. Tik intelekto, matyt, nedaug, nes tik žodį rašinėlis ir prisijuokiau žino. Visi jo komentarai tik tokio išprusimo lygio

  • 2022-07-08 at 20:53
    Permalink

    Ponas tuti, kurioje vietije juokinga? Gal tau ir piršta parodzius būtų juokinga?

  • 2022-07-08 at 19:58
    Permalink

    nu nors mirk is juoko…..rasineliai sitie verti premijos….

  • 2022-07-08 at 09:50
    Permalink

    Apie požiūri į kaimą pasako faktas, kad visiškai nesirupinama seniūnų paskirimu į vakansines vietas. Nera kaime seniūno ir gerai. Merei nerūpi, kad kur nera nuolatinio seniūno ten visiška betvarkė. Nors, atvirai pasakius, ir su seniūnais seniūnijose betvarkė, bet nors yra į ką apeliuoti. Vadovų pagrindinė funkcija yra kadrų formavimas, šios funkcijos Pinskuvienė neatlieka, nes visas dėmesis nukreiptas darbui su projektais ir savireklamai. Pasakykite prašau kas dirbs juoda nematoma, bet labai reikalingą darbą? Seniūnų nera, o ponioms reikia rūpintis kitais dalykais. Labai norėtusi, kad kaimo žmones praregėtu ir kitą kartą balsuotu už tuos kuriems rūpi ne tk miesto, bet ir kaimo reikalai.

  • 2022-07-07 at 21:18
    Permalink

    dauguma š …. nalaižių statosi namus. iš kur pinigai kaimams??????

  • 2022-07-07 at 21:01
    Permalink

    Virš Širvintų miesto 2022 m. liepos 7 d. skraidė baltas nedidelis lėktuviukas. Ar tik ne Živilė kuria filmą apie savo padarytus “darbus” Širvintų miesto centre? Girdisi tokios kalbos per rajoną. Yra manoma, kad tai eilinė Pinskų reklama, kuri kainuoja nepigiai. Kai dauguma rajono gyventojų gyvena žemiau skurdo.
    Vietoje prabangos, kodėl nebūtų galima įvykdyti tokį projektą “Į kiekvieną butą arba namą vanduo ir kanalizacija”. Juk gyvybiškai žmonėms reikalinga paslauga.

  • 2022-07-07 at 17:16
    Permalink

    Po šventės plakatu plytgaliai guli. Šiukšlės. Visai kaip rajone – vienur blizgina, kitur net nepažiūri

  • 2022-07-07 at 14:25
    Permalink

    Merė sugeba tik miesto centrą patvarkyti. Miesto centras – jos reklama Lietuvai.
    Milijonai išleisti, tik įdomu padaryti darbai ar tiek kainuoja?
    Kam jai rajono žmonės? Jos džiaugsmas – šeimyninės rangos (jinai, vyras, dukra) darbas, blizgučai, imitacija prabangos.
    Būkite žmonės aktyvūs ir daugiau nuotraukų apie betvarkę rajone. Gal Živilė nusileis ant žemės nuo padebesių.
    Tokiais kaimo keliais, tegul savivaldybės mergaitės praeina. Eidamos keliu sukomponuos puokščių iš piktžolių ir tikrai bus geros nuotraukos (reklamai).
    Kada baigsis Širvintose betvarkė?

  • 2022-07-07 at 07:37
    Permalink

    Kaimai, gyvenvietės apleisti, pakeles prašoma tvarkyti gyventojus (genėti medžius, šienauti…), tik nieks nepasako, kur dėti šakas. Čia gyvena seni žmonės, nėra pajėgūs sutvarkyti ne jiems priklausančią teritoriją, todėl samdosi žmones, moka už tai pinigus. O tai kur savivaldybės skirtos lėšos? Deja, jos tik miestui, bet ne visi kaimiečiai mato tą grožį, ir kuo jie kalti, kad gyvena Širvintų savivaldybėje, kurioje jaučiasi niekam nereikalingi. Fotonuotraukų albumai , net po kelis dalinami tokiem kaimiečiams tik padidina skausmą, kad mieste tvarkinga, o prie jų sodybų balos, nešienautos pakelės, nepravažiuojami po lietaus keliai.

  • 2022-07-06 at 09:49
    Permalink

    Juokas juokais, bet šios mergaites (rajono vadoves) dirba, galima pasakyti, nusikalstamai. Taip apleisti kaimo gyvenvietes, kaimo kelius reikia dar sugebeti. Kiekvienais metais rajono biudžetas vis didesnis, o rajono kaimai ko toliau tuo labiau merdi. Keliai netvarkomi, gatvių apšvietimas nepleciamas. Netgi piktžolių gyvenviečių centruose nieks nešienauja. Mes valdzios neturime, girdejome , kad yra merė kuri dirba tik miestui. Labai gerai įsitaisė, pinigus gauna visam rajonui,o švaisto juos tik miesto reikmem ir saves reklamavimui per visokias šventes. Tenka važineti po Lietuvą, tai daug kur pažanga kaimuose akivaizdi. O, pas mus siaubas. Gal kas iš aplinkos jai (merei) pasakys,kad taip dirbti negalima. Yra gi taryboje be Alinos dar protigų žmonių.

  • 2022-07-05 at 19:34
    Permalink

    geriausia situacija pamatyti prie vienu ypu. prie ženklo širvintos. akivaizdus paliginimas nuo ženklo ir iki ženklo. truksta tos foto

  • 2022-07-05 at 18:25
    Permalink

    Kviečiam valdžią prasivažiuot per Pigašių kaimą. Geriau būtų – savais auto.

  • 2022-07-05 at 18:09
    Permalink

    Vindeikių kaime net apšvietimo nėra. O kelias Vindeikiai- Družai tragedija. Kas kiek laiko turi greideriuot?

Comments are closed.