Tema tarp meno ir statybos – Širvintų meno mokyklos stogas

/VIRGINIJUS SARPAUSKAS, Širvintų rajono savivaldybės tarybos narys/
   Reikia salės pagalbos. Tema tarp meno ir statybos, nes tai Širvintų meno mokyklos stogas. Bet juk gali būti ir “ne tarp”, o ir menas ir statyba, nes kai kokybiškai padarai, tai gaunasi kaip menas. O tai, ką aš matau, tai nėra statyba. Čia vulgariausia chaltūra. Toks vaizdas, kad stogas apdengtas ne prilydoma danga, o sovietiniu “pergaminu”. Tai toks tualetinis popierius, tik juodos spalvos, kuris buvo naudojamas po šiferio lapais kloti.
     Ir šitoks darbas buvo “priimtas”.
    Taigi, klausimai salei, ką manote? kokie komentarai? Ar ši danga atrodo, kaip keturių metų, ar visgi labiau kaip trisdešimties? Ar matyti prilydimo požymių? Ir t.t … Ar vaikams ir tėvams, bei praeiviams saugu vaikščioti palei Širvintų meno mokyklą? O gal reiktų skubiai aptverti pastatą? Ką siūlote?
    Nuotraukas atsiuntė žurnalistai, kad patvirtinčiau, jog tai iš tiesų prieš kelis metus vykęs “remontas”. Darbai baigti 2018 metų rudenį.

 

   Redakcija nebūtinai sutinka su rubrikoje NUOMONĖ išreikšta pozicija. Už šioje rubrikoje skelbiamų publikacijų turinį, informacijos tikslumą atsako jų autoriai.

Mūsų kontaktai: tel. nr.: 8-645 07043

El.p.: info@krastozinios.lt

 

13 thoughts on “Tema tarp meno ir statybos – Širvintų meno mokyklos stogas

  • 2022-07-21 at 21:27
    Permalink

    o kur tie fotovoltai?

  • 2022-07-21 at 18:13
    Permalink

    Tada taip ir kalbėkime: buvo pakeista VISA stogo danga, nes ji buvo NEKOKYBIŠKA.

    O dabar gaunasi, kad pakeičiame visą stogo dangą ir tai pateikiame taip, tarsi taip visada buvo, tik truputėlį montuotojai patvarkė vienoje vietoje nežymiai pažeistą dangą. Atseit, ko čia kabinėjatės, durniai?

  • 2022-07-21 at 17:51
    Permalink

    „Taip, montuojant saulės fotovoltinės elektrinės įrangą ant Širvintų Lauryno Stuokos-Gucevičiaus gimnazijos ir Meno mokyklos stogo, buvo pažeista danga.
    TAČIAU – rangovas operatyviai atstatė padarytą žalą ir visiškai sutvarkė stogą”
    Stogų dangų specialistas aiškiai įvardijo, kodėl susidaro pūslės… Ir kokios kokybės danga, kuri sulenkus ne linksta, o skyla? Tiesiog einant taip pat danga skyla, ir žmogaus batai sminga į akmens vatą. Matosi mano įkeltuose vaizdo įrašuose.
    Stogo plotas 413kv.m. Stogo remonto kaina 42999 Eur. be pvm. Vienas kv.m. 104 Eur. be pvm. Žinovai sakė, kad suma kaip 2018 metams riebi, kad net varva. Tai gal tikrai nuvarvėjo?
    Ir kitas klausimas. “Rangovas sutvarkė”. Kas konkrečiai sutvarkė? Gal žinau, o gal nujaučiu, kad buvo nuskausminti fotovoltinių jėgainių montuotojai. “Nes montuodami pažeidė”. Bet nuotraukose nesimato jokio montavimo. O stogo danga kaip seno Širvintų kaimo tvarto

  • 2022-07-21 at 17:41
    Permalink

    Tai čia įprasta daryt, perdaryt. Tik klausimas – ar mes tokie turtingi

  • 2022-07-21 at 11:11
    Permalink

    visos statybos kažkokios lievos- pakazūchinės ir laikinos. Padaryta keliem gražiem metam ir viskas. po manęs- nors ir tvanas. bet viskas zakonno, viskas gerai, nes greitai ir gražiai nuotraukose atrodo.

  • 2022-07-21 at 08:32
    Permalink

    Dėkui už pagalbą atsiuntusiems tekstą. Noriu patvirtinti, kad tikrai kreipsiuosi į valdžios ir teisėsaugos institucijas, kad būtų atlikta pilnas tyrimas ir ekspertizė, apie atliktų darbų kokybę ir faktiškai panaudotų medžiagų atitikimą.
    Čia MerėsŽivilės etiškai meriškas postas. Jeigu tikslas buvo mane sustabdyti, tai bus atvirkščiai.

    “Širvintos ! Konservatorius ! Vagis (teko pripažinti) ! O dar ir MELAGIS ! ! !
    Ėmė ir prakalbo konservatorių atstovas Širvintų r. savivaldybės taryboje Virginijus Sarpauskas.
    1. Paėmęs ankstyvo pavasario nuotraukas
    2. Meta kaltinimus net nepatikrinęs informacijos, nepaklausęs, nepasidomėjęs
    3. Šmeižia ir meluoja žmonėms į akis
    Jūsų dėmesiui vakar vakaro Virginijaus Sarpausko postas su nuotraukomis (ačiū atsiuntusiems kolegoms) ir šio ryto video nuo to paties Širvintų meno mokyklos stogo.
    Taip, montuojant saulės fotovoltinės elektrinės įrangą ant Širvintų Lauryno Stuokos-Gucevičiaus gimnazijos ir Meno mokyklos stogo, buvo pažeista danga.
    TAČIAU – rangovas operatyviai atstatė padarytą žalą ir visiškai sutvarkė stogą.
    Meno mokykla be pertraukų veikė visą žiemą ir pavasarį.
    Savaime aišku, kad esant tokiems pažeidimams, pliaupiant lietui, kurio tikrai netrūko, mokyklos bendruomenė būtų pastebėjusi ir tikrai nebūtų tylėjusi apie prasiskverbiančią drėgmę.
    Kas jau kas, o Virginijus Sarpauskas apie tai būtų greitai sužinojęs, juk jo šeimos narys yra Meno mokyklos darbuotojas.
    Bet ne – nuolat apie politikos etiką demagogiją nuolat varantis konservatorius imasi tokių priemonių ir daro šou.
    Gal pilnatis, gal dėmesio trūkumas? Bet turbūt, kai gyvenime jau esi prisidirbęs, tai savaime mintys tik apie purvus ir sukasi…”

  • 2022-07-20 at 23:33
    Permalink

    Galiu tik patvirtinti, kad šis tekstas identiškas tam, kurį vakar parašiau savo Facebook. Nuotraukas ir vaizdo įrašus gavau prieš savaitę. Vaizdo įrašus su nutildytu garsu paskelbiau šiandien. Saugau autorių, nes tai ką jis kalba yra baisu. Tikrai gerai išmano, tai ką kalba ir rodo.
    Kadangi, MerėŽivilė mane užblokavusi abiejose paskyrose, tai neturiu galimybės matyti jos skiriamo dėmesio man. Ta proga turiu prašymą. Būkite geri, nukopijuokite tekstą, ir įkelkite čia. Noriu, kad žmonės, kurie nesinaudoja Facebook, turėtų pilną informaciją. Tada galėsime diskusiją tęsti toliau.

  • 2022-07-20 at 22:53
    Permalink

    Kai kas savo feisbuke šia tema gerai išsivėmė, o klapčiukai net netikrinę faktų pritariamai išsividuriavo kartu. Neturiu priėjimo prie Virginijus feisbuko (esu užblokuotas), gal tenai originalus tekstas visai kitoks nei čia pateiktas. Net jeigu ir taip, tai atsakomoji reakcija neadekvati, žemiau kritikos.

    Mano nuomonė apie šią istoriją:
    Ką matau pagal pateiktas nuotraukas – yra statybinio broko. Reiktų tikrinti kokybę vietoje. Bet kaip suprantu, užsakovas labai patenkintas kokybe, o širvintiškiams, kaip matome iš komentarų, renovacijos tema visai neįdomi. Tai ir valio!

  • 2022-07-20 at 17:20
    Permalink

    Panašių fokusų dar pamatysite ne vieną su masiškai vykdoma daugiabučių atnaujinimo programa. Ar bent vienas tų daugiabučių gyventojas lipo ant stogo, tikrino darbų kokybę? Ne? O kam lipti, jei yra administratorius ir statybų techninis prižiūrėtojas? Na, tai ir čia “tikrino”, “prižiūrėjo”. Ir ką gi turime po 4 metų? Gerai, jei dar garantinis nesibaigė ir įmonė “nebankrutavo”.

    O kokie vandentiekio vamzdžiai naudojami? Suomiai niekada tokių nededa. Spėkite, ar šiaip sau?

    Visi ramūs kaip belgai, kol nenutiks kas nors. O tada – ojojoi ajajai. Kažkaip negaila tokių abejingųjų bėdžių

  • 2022-07-20 at 11:59
    Permalink

    Gėda dėl savivaldybės atsakomybės, bet jei nesugeba antrinių žaliavų grafiko teisingai nurašyti, ko pasekoje Musninkų seniunija liko be išvežimo, nes vežė 18 d., o grafike nurodyta 28 d., tai ką jau kalbėti apie sudėtingesnius dalykus….

  • 2022-07-20 at 09:43
    Permalink

    Čia matomai paruošta liepos 23 d. žaidimui “kas greičiau stogą uždengs”? Mažiau reikėtų samdyti “artistų”.
    Būtų juokinga, jeigu ne graudu, kad tokia “kokybiška” statyba vyksta Širvintose. Jau tas faktas, kad laikinas asfaltas buvo užklotas prieš savivaldybės pastatą, parodo miesto merės Živilės darbą.
    Būtina, kad atsakomybę prisiimtų užsakovas ir atsiskaitytų prieš rinkėjus, o ne neprisidengtų švenčių organizavimo skraiste.

  • 2022-07-20 at 08:19
    Permalink

    O užsakovui viskas ok?

Comments are closed.