Pirmoji jaunimo protesto akcija “ŽYGIS PRIEŠ RAUDONĄJĄ MERĘ”

/ NERINGA TUŠKEVIČIENĖ /
/ Nuotraukos renginio organizatorių /
   Širvintose neeilinis protesto žygis. Bent jau taip ją pavadino Širvintų rajono savivaldybės merė Živilė Pinskuvienė savo poste paskelbdama apie įvykį. Šis įvykis neeilinis, bet tikrai ne pirmas. 2015 metų gruodžio 10 dieną savivaldybės administracijos atleistieji, atidirbę paskutinę dieną, išeidami uždegė žvakutes “Už mirusią demokratiją”. Tenoriu tik priminti, kad tuomet visus atleidimus įvairių lygių teismai pripažino neteisėtais ir vieni atleistųjų grįžo atgal, o kitiems buvo išmokėtos kompensacijos. Po metų, vis dar vykstant teismams, akcija buvo pakartota. Tuomet prie savivaldybės buvo uždegtas žvakučių “Vilties takas”.
  Šį kartą į akciją “Žygis prieš raudonąją merę” kvietė jaunimas. Ir tai buvo pirma vieša jaunimo akcija Širvintose. Jaunimo protesto akcijų pradininkais tapo  JKL Širvintos ir Jaunųjų konservatorių lyga. “Mes, jaunimas kuriantis Lietuvą, sakome – „NE, AČIŪ“, tokios globos mūsų miestui nereikia ir kviečiame parodyti prorusiškai merei, kad gyvename laisvoje, teisinėje Lietuvoje, o ne kokioje nors autoritarinėje valstybėje.” – kvietime rašė jaunieji konservatoriai.
   Kaip vyko protesto akcija? Kas ir ką kalbėjo? Lai kalba video įrašai. Nuorodą pridedame.

35 thoughts on “Pirmoji jaunimo protesto akcija “ŽYGIS PRIEŠ RAUDONĄJĄ MERĘ”

  • 2022-09-19 at 20:08
    Permalink

    …….cirkasssss

  • 2022-09-14 at 12:29
    Permalink

    Pats geriausias būdas demaskuoti Dainių ir visiems įrodyti, kad jis yra parsidavėlis, klastoja duomenis – atlikti anonimines apklausas patiems ir parodyti, kad tikri rezultatai yra priešingi.

    Pirmyn, prašome. Jūs juk sąžiningi, todėl žmonės Jumis visiškai pasitikės, nebijos IP adresų sekimo ir rezultatų klastojimo.

    Tarp kitko, apklausas daryti patiems siūliau jau anksčiau šioje temoje (monumento pašalinimas) ir daug kartų praeityje, bet niekas, apart savivaldybės, tuo kažkodėl neužsiima. O būtų visai įdomu pasilyginti duomenis.

  • 2022-09-14 at 10:45
    Permalink

    NE MITAS, D.Graužini, jūsų pateiktas pavyzdys apie apklausą dėl algų pakėlimo yra niekinis. Darbkomitregionų balsuotojams įsakyta kaip balsuoti, o jums tokia apklausa parodyti – neva žiūrėkite , žmonės pasisako prieš merės veiksmą ir nieko nebijo. Blogis telkiasi, o žmonės serga vergų sindromu.:(

  • 2022-09-14 at 09:29
    Permalink

    2022 m. sausio, vasario, kovo mėn. Širvintų socialinis paramos skyrius, suteikiant gyventojams kompensacijas už būsto šildymą, vadovavosi Širvintų rajono savivaldybės tarybos 2019 m. kovo 28 d. sprendimu, Nr. 1-42 pasirašytu savivaldybės merės Živilės Pinskuvienės. Šiame sprendime numatyta, kad skaičiuojant kompensaciją už būsto šildymą, taikoma 34,80 Eur (su PVM) už kubinį metrą įsigijimo vertė.
    Gal galite pasakyti, kur buvo galima 2022 m. nupirkti tokia kaina malkų?
    Šiuo metu malkų kaina jau išaugo virš 100 Eur už m3. Juk svarstymas šio klausimo Živilės rankose ir kodėl iki šios dienos nėra naujo sprendimo?
    Priedams svarstyti, dirbti regionų partijos naudai, kvietimus, savo vardinius suvenyrus platinti (pinigai biudžeto), šventes organizuoti yra laiko. Jau metai laiko, pagal žmonių nuomonę, jinai dirba savo šeimyninei rangai (savo reklamai ir “bebrų” partijai, kurios pirmininkas Pinskus).
    Širvintų rajone “dirba” šeimyninė ranga ŽP+JP. IKI KADA DIRBS?

  • 2022-09-14 at 07:43
    Permalink

    Citata: “žmonės, atvirai pasirašydami savo pavarde niekada nedrįs balsuoti su priešinga merei nuomone. Jau akivaizdžiau nebūna. Todėl sakau – jūs veikiate išvien su pinskuviene.”

    Po tokių kaltinimų (sakyčiau, kvepia šmeižtu) turėčiau parašyti aštrius žodžius. Bet to nedarysiu. Priešingai nei kaltintojai sąmokslo teorijomis, argumentuosiu savo poziciją konkrečiais faktais ir pateiksiu kontrapavyzdį.

    Į apklausos klausimą “Kaip vertinate tai, kad savivaldybės taryba nuo rugsėjo iki kadencijos pabaigos skyrė 40% atlyginimo dydžio priedus Ingridai Baltušytei ir Dovilei Audėjūte?” 90% širvintiškių (iš 86 balsavusių) atsakė “Vertinu neigiamai”.

    Išvados:
    Mitas, kad širvintiškiai bijo pasisakyti neigiamai prieš valdžią (konkrečius vadovus) apklausose, kuriose būtina nurodyti net vardą ir pavardę

    Kodėl tuomet nesipiktinote tos apklausos rezultatais ir nekėlėte abejonių jos patikimumu?

  • 2022-09-14 at 02:10
    Permalink

    p.Graužini, įtariu kad esate neetatinis merės patarėjas. Užimate visą eterį kaip metė, komentarus kartojate, kažkokias apklausas darote ir kalate tą patį tą vieną kaip merė – yra žinoma tokia taktika 🙂 Matyt kursus tam tikrus praėjote pas merę, nes veikiate pagal tą pačią manipuliavimo žmonėmis schemą.
    Jums gi rašo žmonės, kad merės pozicija dėl rusų ženklų aiškiai išreikšta ir žmonės, atvirai pasirašydami savo pavarde niekada nedrįs balsuoti su priešinga merei nuomone. Jau akivaizdžiau nebūna. Todėl sakau – jūs veikiate išvien su pinskuviene.

  • 2022-09-13 at 23:35
    Permalink

    Tie, kurių bijo visi, bijo tų, kurie nieko nebijo.

  • 2022-09-13 at 23:31
    Permalink

    Siūlau surengti sunkiai suklastojamus rinkimus, kuriuose prie atiduoto balso matytųsi, kas balsavo, vardas pavardė. Merės Regionų palaikymas bus dar didesnis.
    Kiekvienas iš mūsų esame apklausų rengėjai. Kalbuosi su žmonėmis. Ir su tais, kurie palaiko merę. Įdomus pats bendravimas ir, aišku, argumentai.
    Kaip ir kur paklausi, taip ir atsilieps.

  • 2022-09-13 at 22:48
    Permalink

    Virginijau, jau net nebejuokinga. Gyvenate kitoje realybėje. Bet tai tik Jūsų asmeninė problema.

    Jau rašiau, kad apklausos yra dvi (abejose pateiktas vienodas klausimas). Būtent tam ir sukūriau antrą apklausą, kad patikrinti savivaldybės apklausos patikimumą. Mano apklausoje savivaldybės palaikymas dar didesnis! Ir skirtingai nei savivaldybės apklausa, ją labai sunku suklastoti, nes matosi kas balsavo (vardas ir pavardė).

  • 2022-09-13 at 22:10
    Permalink

    Šiaip jau balsavau neigiamai.

  • 2022-09-13 at 22:07
    Permalink

    Okupuotose teritorijose negalima daryti jokių referendumų. Tarptautinė bendruomenė rezultatų nepripažįsta. Balsuoti neigiamai savivaldybės puslapyje, kur galima matyti IP kodus, niekas nedrįs. Lygiai taip pat ir Facebook apklausose, kur viskas vieša. Čia tik aš viena, beveik, galiu išeiti viešai ir balsuoti neigiamai. Tegul pasižaidžia savivaldybė nuspėjamais rezultatais.

  • 2022-09-13 at 21:49
    Permalink

    Turiu gerąją naujieną (bent jau man) kurią paskelbsiu rytoj.

  • 2022-09-13 at 18:55
    Permalink

    Gražvydei, sutinku su Jūsų nuomone. Vytas tikrai buvo dirbantis meras. Tas meras, kuris neskirstė žmones mano ir ne mano. Visiems galiojo įstatymai ir buvo dirbama pagal įstatymus, o ne pagal sugalvotą savo nuomonę, kaip dabar. Niekas negirdėjo tokių išsireiškimų, kokie skamba per posėdžius dabar. Net nesinori klausytis, kaip vertinami žmonės, kurie jai nepatinka.
    Živilė dabar dirba, reklamuojant Regionų partiją, kurioje sėdi ir jos sukurtas judėjimas už kurį balsavo žmonės. Tai klausymas, koks yra požiūris Živilės į savo rinkėjus? Ar jos rinkėjams reikalinga Regionų partija? Matomai reikėtų mesti merės pareigas ir eiti dirbti minėtoje partijoje.
    Nes dabar važinėja po Lietuvą ir ruošiasi 2023 m. rinkimams į merus, o taip galima nedirbti savo darbo?

  • 2022-09-13 at 15:16
    Permalink

    Vienintelis meras buvo žmonių meras tai Vytas, su kiekvienu bendraudavo, pasidomėdavo, kaip sekasi, gerbė seną ir jauną, profesionaliai spręsdavo problemas, suspėdavo į organizuojamus renginius, buvo pats šauniausias meras, daugiau tokių kažin ar bus…

  • 2022-09-13 at 15:02
    Permalink

    Ką vadinate demokratija?

    Į klausimą “Kaip vertinate Savivaldybės veiklą?” iki šio momento teigiamai atsakė 70%. Taigi…

    Gal demokratija – tai noras būti išgirstam, išklausytam ir gavusiam pagalbą, jei prašo? Savivaldybė negirdi, nepaiso? Taip. Likusios partijos girdi, paiso? Įsirašykite atsakymą patys.

    Taip ir gyvename…

    P.S.: ant miegamojo sienos pasikabinau, kad atsibudęs iš kart matyčiau, Širvintų socialdemokratų atsakymą: “Visi darbai dirbami, kaip tampi meru ir savo rankose turi biudžetą, o ne visuomeniniais pagrindais”. O klausimas buvo paprastas: “atsakykite man jūs, visi esantys opozicijoje, ką tokio turi padaryti rinkėjai, kad opozicija teiktųsi išgirsti jų pageidavimus?”

  • 2022-09-13 at 15:01
    Permalink

    Gal tai taps mažu žingsneliu permainų kryptimi, kurios, tikriausiai, ateis dar labai ne greit. Pagyvenusieji to tikrai nesulauks.

  • 2022-09-13 at 11:41
    Permalink

    Jau 2015 m. žinojome, kad Širvintose demokratija bus palaidota. Apie tai mus įspėjo neteisėtai atleisti darbuotojai.
    O dabar tik pasekmės. Živilė dirba regiono partijai, reklama regiono partijai, paskirti priedai matomai taip pat susiję su regiono partija, su rinkimais į merus.
    Meru bus jinai arba tas, kuris palankus bus jai ir jinai galės vadovauti.
    Živilė geros duonos iš savo rankų neišleis, darbais nelabai sugeba, tai bus padaryta gudrumu.
    Živile, kur tavo plati šypsena? Juk susitinki su rajono žmonėmis, kurie nepabūgo tavęs, reikia džiaugtis. O čia ir yra jos tikros nuotraukos, nesumontuotos.

  • 2022-09-12 at 18:27
    Permalink

    Tai visi žinojome, kad 9 dieną spręsis merų likimas. Bet kodėl liko pakabintas ore Širvintų mero klausimas (nebent tas 16 kandidatas yra Pinskus į Širvintų rajoną)?

    Rudenį ir žiemą Pinskuvienė intensyviai ruošėsi Vilniaus mero rinkimams. Bet įvyko netikėtumas – prasidėjo karas. Visus piarus respublikinėje spaudoje merė iš karto užraukė, nes juk su tokiu požiūriu į rusus, deja, šansų Vilniuje neturi joks kandidatas į merus. Tad nemaniau, kad ji kandidatuos. Šansų laimėti mažai, o kur ji eis nesėkmės atveju? Nebent į partines struktūras.

  • 2022-09-12 at 16:57
    Permalink

    Netikėta bent jau man naujiena:

    “Lietuvos regionų partija patvirtino 16 pirmųjų kandidatūrų į savivaldybių merus Marijampolės, Šiaulių r., Kaišiadorių r., Šilutės r., Tauragės r. ir kitų rajonuose”

    Ir įdėta tų 16 kandidatų nuotrauka su prierašu “Regionų partijos kandidatai”:
    sirvinta.net/wp-content/uploads/bfi_thumb/reg7281-76ik9na7xltlal6qvns6rgflr9ei03ep9qwir8rxavk.jpg

    Kuri iš jų Pinskuvienė? Ir kur 16 kandidatas? Ar pats Pinskus?

    Šaltinis: alkas.lt/2022/09/12/aiskeja-regionu-partijos-kandidatai-i-merus/

  • 2022-09-12 at 16:56
    Permalink

    Netikėta bent jau man naujiena:

    “Lietuvos regionų partija patvirtino 16 pirmųjų kandidatūrų į savivaldybių merus Marijampolės, Šiaulių r., Kaišiadorių r., Šilutės r., Tauragės r. ir kitų rajonuose”

    Ir įdėta tų 16 kandidatų nuotrauka su prierašu “Regionų partijos kandidatai”:
    http://www.sirvinta.net/wp-content/uploads/bfi_thumb/reg7281-76ik9na7xltlal6qvns6rgflr9ei03ep9qwir8rxavk.jpg

    Kuri iš jų Pinskuvienė? Ir kur 16 kandidatas? Ar pats Pinskus?

    Šaltinis: alkas.lt/2022/09/12/aiskeja-regionu-partijos-kandidatai-i-merus/

  • 2022-09-12 at 13:10
    Permalink

    Pakitimų po rinkimų nebus. Šios dienos savivaldybės apklausa: 78% teigiamai vertina savivaldybės darbą. Manoji apklausa irgi panašiai rodo. Ryški dauguma viskuo patenkinti.

  • 2022-09-12 at 13:09
    Permalink

    Jeigu šiame renginyje dalyvavo miesto gimnazijos gimnazistai bent vienas, tai gimnazijos direktorė jau užsidirbo rimtą minusą. „Geras“ vadovas (pagal ponios vertinimo kriterijus) būtų „užbėgęs įvykiams už akių“. Tokių dalykų ponia ŽP niekada nepamiršta

  • 2022-09-12 at 12:44
    Permalink

    Kokia valdžia, tokia ir tvarka, skyrių darbuotojai nesugeba į raštus atsakyti, nežino dokumentų reikalavimų, o paisto ką sumano, nesivadovauja teisės aktais. Atvykusi komisija į vietą nesprendžia problemos, nepatenkinti, kam kvieti. Viskas priklauso nuo jos vienos…
    Tikimės pakitimų kitais rinkimais, bet ir tai su abejone…
    O jaunimas šaunuoliai…

  • 2022-09-12 at 11:57
    Permalink

    Neatsakymas ir yra atsakymas! Neutralios pozicijos šiais laikais nėra, jeigu nepalaikai ruzzijos, tai ir sakai NE, kam bandyti išvengti tiesaus atsakymo…

  • 2022-09-12 at 10:50
    Permalink

    Gerb. Rūta, mes gi ne vandalai, ar ne? Viską darome civiliuotai ir demokratiškai.
    Siūliau Jums patiems be savivaldybės pagalbos surengti tą apklausą. Savivaldybė gali surengti savo. Žiūrėsime kokie bus rezultatai. Jei dauguma sutinka, tai kultūringai nuimame tą monumentą, jei nesutinka, tai lai turi ir džiaugiasi juo.

    Štai ką tik savivaldybė paskelbė apklausą “Kaip vertinate savivaldybės veiklą?”. Tuoj pat sukūriau lygiai tokią pačią pas save. Rezultatus sulyginsime, kad nekiltų noras kažkam sakyti, kad savivaldybės rezultatai suklastoti. Rezultatai abejose apklausose turėtų būti beveik vienodi.
    Nuorodos į minėtas apklausas:
    sirvintos.lt/lt/apklausos/kaip-vertinate-savivaldybes-veikla/3430/start
    facebook.com/groups/sirvintudarboskelbimai/permalink/1914426575396711/
    Kviečiu dalyvauti abejose!

    Pesimistui: Viskas ten buvo pakankamai gerai. Sekantis protestas bus gausesnis ir kokybiškesnis. O ko Jūs dar tikėjotės iš pirmo bandymo?

  • 2022-09-12 at 10:36
    Permalink

    kokia drąsa, jei patys mokom jaunus žmones patylėt, nesikišt, nematyt? jei tuos kelis drąsius valdovė priėmė su pašaipa, grąsinimais? jei buvo daug daugiau norinčių dalyvauti, netgi pasižadėjusių ateiti, bet tėvų giminių ir artimųjų “paprotinti” nesigadinti dabartinės situacijos ( kam darbai, kam mokslai, kam šiaip neramu ) neatėjo?
    visas žygis buvo pasmerktas iš anksto- valdovė iš karto sumetė kaip juo galima gražiai pasinaudoti. O dar Janutienė su žvygavimais. vienu metu ją lyg ir gerbiau, bet kažkaip ta jos draugystė su Pinskais nesuprantama pasidarė.
    Ir visiškai nebeįdomūs obelisko reikalai, visiškai nebeįdomu ką sakė merė per posėdį, visiškai nebeįdomios sąsajos su orkais- nusipurtė vandenį kaip gulbė iš nušienautos pakrantės ir eina per galvas, kaip per akmenis tikslui pasiekti.
    Ir šunys loja, ir jos karavanas toliau eina. ir eis.

  • 2022-09-12 at 10:34
    Permalink

    Puiku, Dainiau, kad išgirdote apie duotą pažadą. O apklausa reikalinga tik tam, kad suklastojus balsavimus, žinant visą armiją merės pakalikų ir pinskų ryšius su ruzzija , okupantų ženklų visai nereikėtų versti, ko ji ir siekia. Ar ji surengė apklausą prieš duodant įsakymą nuimti ženklus , atnaujinti, juos paryškinant ir atnaujinat, ir vėl pritvirtinti? – Ne

  • 2022-09-12 at 08:56
    Permalink

    Man tai keista, kad nei iš protesto organizatorių, nei iš begalės komentarų internete nei viename nebuvo atkreiptas dėmesys, kad merė viešai DAVĖ SUTIKIMĄ pašalinti monumentą, dėl kurio čia vasarą virė aistros. Tereikia surengti gyventojų apklausą ar sutinka. Tai ir surenkite!!!

    Vakar parašiau Vygintui Šuminskui (“performanso” ant monumento autoriui) komentarą jo feisbuke šia tema, norėdamas sužinoti ką gi šis norėjo pasiūlyti (kai merė neleido įsiterpti) protesto metu ir pateikiau savo siūlymą šiuo klausimu. Nulis reakcijos. Į kitų komentarus atsakė. Į mano ne. Gal nematė, o gal nenorėjo pamatyti. Belieka tik spėlioti.

  • 2022-09-12 at 08:33
    Permalink

    Nesupratau tai palaiko rusus ar NE ?

  • 2022-09-12 at 08:24
    Permalink

    taip ir sakiau, kad tokį jaunų žmonių žygį ponia panaudos savo reklamai ir prisirinks liaupsių. Jaunimui – gyvenimiška pamoka.
    Absoliučiai viskas jos rankose- kas nupirktas, kas prisitaikęs, kas išsigandęs.
    Audėjūtė su Baltušyte kaip sugautos atrodė, praėjusios instruktažą tylėti ir nesikišti- ponia viską sutvarkys, čia jai tokia smulkmena buvo .

  • 2022-09-12 at 05:48
    Permalink

    feisbuke pašiepia jos partiečiai, kurie nei sudilisio skatiko neverti, jie prisitaikėliai už pinigus.

  • 2022-09-11 at 22:42
    Permalink

    Už drąsą rašau 10. Bet einant tokiuose rajonuose protestuot reikia patyrusių politikų paramos. Kitaip nieks nesiteiks išklausyti.

  • 2022-09-11 at 21:53
    Permalink

    Taikliai priminėt atleidimus. Tegu jaunimas žino, kas būna su neklusniais.

Comments are closed.