Rudens lygiadienio ir baltų vienybės šventė

    Rugsėjo 23 d. mistika alsuojančiuose Kernavės piliakalniuose įspūdingai pasitiksime Rudens lygiadienio ir baltų vienybės šventę, skirtą pažymėti astronominį gamtos virsmą ir simboliniu patyrimu priminti baltų genčių susivienijimo svarbą 🔥🔥🔥
✨ Stebinančiai įvairiapusiško renginio pagrindiniais akcentais taps šviesos ir tamsos, šio ir ano pasaulio susitikimas, ugnies, muzikos ir šviesų misterijos, kovų šūksniai, meninių instaliacijų įžiebimas ir visų šių veiksmų gilus panirimas į muziką, paliekantis viltingą pavasario ekvinokcijos laukimą.
Vakaro kulminacija – SAULIAUS PETREIKIO WORLD ORCHESTRA KONCERTAS, kur atliekamos muzikos garsai persipins su visą vakarą besikuriančia ugnies liepsna bei šviesų patyrimu. Įspūdį stiprins meninės instaliacijos VĖJAS, LAIKAS, ŽMOGUS (dailininkas JAUNIUS MIRNABALIS RANONIS) ir skulptoriaus HENRIKO ORAKAUSKO skulptūrų įžiebimas/performansas.
Šventė baigsis trankiais naktišokiais!
Renginio svečiai iš Latvijos – vyrų folkloro ansamblis VILKAČI.
Folkloro ansambliai: RATILIO, MEDGRINDA, LAUKIS.
🍂PROGRAMA:
Inscenizacija SAULĖS MŪŠIS (VšĮ Vikingų kaimas)
Ugnies ir muzikos sąšauka, mitologinės sakmės
Rudens lygiadienio apeigos (vaidila Gediminas Žilys)
SAULIUS PETREIKIS WORLD ORCHESTRA koncertas LAISVĖ ŠAUKIA
Folkloro grupės VILKAČI koncertas (Latvija)
Meninė instaliacija VĖJAS, LAIKAS, ŽMOGUS (dail. JAUNIUS MIRNABALIS RANONIS)
Skulptūrų ir šviesų meninės instaliacijos (skulptorius HENRIKAS ORAKAUSKAS, AB Light)
Naktišokiai
BILIETAI: https://www.ticketmarket.lt/.../baltu-vienybes-svente…
arba Širvintų kultūros centro kasoje.

2 thoughts on “Rudens lygiadienio ir baltų vienybės šventė

  • 2022-09-24 at 10:12
    Permalink

    Net jei nebūčiau matęs praėjusių švenčių (jos buvo fantastiškos!) kiltų abejonių dėl šventės scenarijaus šiemet. Šventėje daug šeimų su vaikais, folklioro grupių, orkestro pasirodymai buvo kokybiški, bet ilgoki ir monotoniški. Man net tai priminė tarybinių laikų renginį ( ne turiniu bet formatu).

  • 2022-09-24 at 08:02
    Permalink

    Buvau pernai – patiko. Labai patiko. Šiemet nusyvyliau. Tikėjausi Lygiadienio šventės ir Baltų vienybės paminėjimo. Gavau keturias valandas maklinėjimo tamsoje. Geri atlikėjai, bet tik tiek. Gaila žmonių, kurie atvyko su vaikais.

Comments are closed.